Archive for vakantie

Oproep

Dag lief Universum, en alle lezers van dit blog.

De zomers vind ik zo fijn, lekker buiten zijn en lekker lang licht. En zo de winter in Nederland vind ik maar niks. Te vroeg donker en geen lekker buiten weer.

Dus zou ik het heel fijn vinden om de winter ((december), januari, februari, (maart)) ergens anders door te brengen. Een plek waar het lekker(der) weer is, waar lieve mensen zijn en natuur. Maar ook een plek waar ik mijzelf nuttig kan maken met energetisch werk. Zoals mensen behandelen of workshops geven of plekken energetisch in evenwicht brengen of apparaatjes maken of … 

Weet jij zo’n plek? Wil je het met dan laten weten?

De tourist uithangen

P9180007

Zoals je weet ben ik altijd aan het graven in m’n beerput. Tja je moet maar een hobby hebben… Recentelijk heb ik weer eens iets nieuws ontdekt (wat al zo oud is als de weg naar Rome maar het in de praktijk brengen was voor mij nieuw). Het blijkt dat als ik het moeilijk heb met mensen dat dat dan gaat over een stukje van mezelf waar ik niet van houd. Noggal wiedes, he he. Als ik dat stukje dan bekijk, zoals ik ook met blokkades en programma’s doe, dan kan ik er weer van gaan houden. En dan als sneeuw voor de zon verdwijnen die problemen met die mensen ook. Ik heb het dan over het me naar voelen van bepaalde mensen, dus niet meer naar voelen van die mensen.

Het resultaat is dat ik het nu leuk vind om mensen te ontmoeten. Ehh wat nou ben je van je stoel gevallen? Er is natuurlijk nogsteeds een teveel (vermoed ik).

En dat brengt nu dat ik echt op vakantie ben en nog de tourist aan het uithangen ben ook. Eergisteren in Harlingen geweest en daar was het toch wel een beetje uitgestorven. Sinds gisteren lig ik in Vlieland en hier is het een stuk drukker. En dan kom ik toch weer een hoop lieve mensen tegen, behalve die havenmeester dan nadat ik zei dat ik de haven toch wel duur vond €41 voor twee nachtjes in m’n eentje. Maar dat gaf weer reden tot een beetje graaf en poets werk. 

Vandaag gewandeld door het bos en over het strand en het dorp in geweest. Zowaar een ijsje gekocht. En dan merk ik dat mensen toch ook wel veranderd zijn, of ligt het aan mij? Een vrouw bij de ijsboer die samen met een ander een ijsje zaten te eten. de een zecht tegen de ander dat het sinasappel ijs zo lekker is. Ik kijk ze aan en zeg dat ik die eigenlijk ook had moeten kiezen. Een van de twee vrouwen haat heel afschermend met haar rug naar me toe zitten. Dat zat vast niet lekker op dat type bankje. Is dat nou iets van de laatse tijd dat mensen het niet meer op prijs stellen dat ze worden aangesproken op straat? Nouja vroeger zou ik daar vast wat overstuur van zijn geweest, nu niet meer.

Net in de haven winkel, die een bio winkel is (dat is wel een mooie verandering in deze tijd) eten gehaald. En vooral niet naar de prijzen gekeken van wat ik kocht. Uiteindelijk moetst ik wel €33 afrekenen voor het eten. Maarja het is vakantie!

P9180012

The ‘lottery ticket’

First of all to read this website in Greek
This is my last holiday day in Crete. On saturday we went to Chania and there at the dock she was, beautiful and funny. And she knew her ketch! She was selling tickets to the m/s Irini and would love to own a ketch sailboat. But she did not win the lottery yet so, there was het problem.

So how to go about winning that lottery? The owner of the m/s Irini and Thia Maro seems to win it everyday. Boats loaded with tourist go out for tours in the neighborhood. So something like that would work. The sailboat here in the harbour (Agia Pelagia) goes for €750 half a day and €900 for a full day. It is mored at a bouy in the bay. So letting it out for two to three days a month would give you a nice income and pay for maintanance, if the goverment is not too greedy.

So how to get that boat? A friend of mine, he is a bit of a trader, buys ships for incredible low prices and sells them again. The prices of ships in Holland are very low at the moment. Especially if there is back maintanance. He bought a steel ship that is very sea worthy for less than the raw steel price. So what kind of prices are those? Think €4000 and up (ca. 10 meters) or for something smaller €500 and up. You have to keep a sharp lookout however.

But probably the very first step is deciding that you are going to do it. Then things will somehow come together.
I hope to hear from you again.

Tomorrow is the flight home 🙁 back home i will do the spelling check and add some photo’s.

Douche

Zo in de zomer woon ik op mijn boot. Ik vind dat erg fijn zo mijn eigen gangetje gaan. Lekker voor anker en wat zwemmen of een boek lezen in de zon. Maar ook lekker varen en zo min mogelijk naar havens toe. Want havens zijn vaak zo druk en het kost nog geld ook. Havens hebben echter ook een voordeel; Je kan er douchen. 

Dus gisteren lag ik in de kom van de compagnie haven in Enkhuizen, jaa je moet officieel betalen maar niemand doet dat. (bovendien is die kom gekocht voor een symbolisch bedrag en heeft het geen onderhoud en geen faciliteiten.)Dus ik was naar de steiger geroeid om wat brood te kopen, en meestal zeggen mensen elkaar gedag in de haven. Maar vandaag bleef het frappant rustig op de steiger als ik mensen tegen kwam, vreemd, misschien komt het wel omdat ik geen Le Croc t-shirt aan heb ofzo…

Vandaag keek ik in de spiegel en stond al mijn haar recht overeind. Hmm ja zwemmen maakt je haar ook stijf, vooral elas je het niet droogt. Tijd voor een douche. Ik heb geen douche en naar zo’n haven toiletgebouw vind ik helemaaal niks. Dus knutsel knutsel en zie daar nu heb ik een echte douche aanboord.

Hoe werkt het? Het toilet heeft bij mij ook in de vloer een afvoer, die komt uit in de biels. Er zit ook een elektrische pomp op die ik vanuit het toilet kan aanzetten. Vervolgens heb ik een elektrische dompelpomp genomen, daar een extra slangetje aan gemaakt en die in de afvoer van de wasbak gestoken. De dompelpomp gaat naar een slang die eindigt in een douche kop. Door een schakelaartje op de wand te bedienen gaat de pomp aan (of uit). Dus als ik de kraan van de afvoer dicht draai en de wasbak vul met warm water (1 puts van buiten en 1/2 keteltje heet water), dan kan ik genieten van een heerlijke warme douche.

Nu begint mijn schip kompleet te worden. Kachel, douche … alleen een openhaard ontbreekt nog en … een maatje.

Douche

Vakantie

Waarom is vakantie zo lekker? Ja je hoeft niet te werken, maar als je werk je zo dwars zit dat je er ongelukkig van wordt is het tijd om wat anders te gaan doen. En er zijn zat mensen die niet werken en ook voor hen is vakantie heel lekker. 

Vakantie dat doe je meestal op plekken waar het lekker weer is. Lekker weer is fijn maar zelfs een vakantie met slecht weer kan heel fijn zijn. Nou ehh je bent meestal niet thuis als je op vakantie bent dus dat is misschien de oplossing. Ja wel een beetje maar niet helemaal. 

Op vakantie maak je veel nieuwe dingen mee. Je komt op plekken waar je niet eerder bent geweest. De plekken waar je komt hebben niet dezelfde lading als wanneer je er zou komen buiten de vakantie setting. En toch is dat het ook niet helemaal. 

Als je thuis bent wat is er dan? Dan zijn er de zorgen. Het dak lekt, de was moet gedaan worden. Hoe ga ik dat doen met die hypotheek? Wat groeit er toch veel onkruid in de tuin. Zouden de jonkies van de merel het overleven met al die katten? Ahh ik zou nog anti kattenkruid kunnen kopen…. Wat is de overeenkomst van al deze dingen? Ze zijn niet in het NU.

Thuis is er dus heel veel niet NU. Op vakantie doe je allemaal dingen die wel in het NU zijn, en de dingen die je meemaakt en ziet grijpen niet vast aan iets in het verleden of toekomst en dat verhoogt het NU ook weer.

Dus hoe zit dat nu met dat NU? Je gevoel woont in het NU, alles wat gevoel is vind plaats in het NU, ja ook die herinnering aan die eerste kus. Alles wat niet in het nu is is je mind. Je mind is heel geweldig in het maken en proberen op te lossen van problemen. Echter als die mind alle problemen heeft opgelost dan gaat hij nieuwe maken, gewoon omdat ie dat zo lekker vind.

Dus als je het voor elkaar krijgt altijd in het NU te zijn dan ben je altijd op vakantie!

NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU….. 

Auto Pilot

This article is about my auto pilot project for my sailing boat. First I wanted to buy a Rayteon SPX or ST6000 series AP but those things are expensive. Next The ST4000+ was on my list but still those go for prices above what I could afford. So I saw someone on the web who build his own AP. He never published any code though, and I want my own litle features.

For you non techies just scroll down to the next article…

So what are those features? I want to be able to use it next to my st3000 that still works. To control it by Ipad or maybe by my kobo reader, better viewable in sunlight. To control it by bluetooth with the peble watch. To be able to steer by a windvane ove NMEA (need to get one this winter). To tack with a maximum yaw, so to steer higher than normally would be done and prevent too much yaw (I am a pleasure boat sailor and want to keep ik fun and not fight). And ofcource just set a cource and go there and maybe waypoints. And if it works with the peble an overboard alarm is the bluetooth connection is suddenly lost so to steer to a stop.

The hardware consists out of a motor driver, a compass module and a pc that can later on in the project be replaced by a mcu. The compass module consists of an CMP01 module and an arduino and a rs232 driver with a power supply. The compass module gives the compass readings in 3600 counts and yaw (+/- 85 degrees) and tilt (+/-) 85 degrees, and is yaw and tilt compensated. The driver module consists of a FET driver board (pololu 36V20CS) max 36Volt 20Amp with coasting capability. The coasting is a feature to be able to turn the motor by hand is the board is enabled but not driving, normally a board like that has the motot in that case in break. A 20 amp driver is overkill but the costs of the driver board are lower than a less heavy one and it leaves room for other driving hardware in the future. The driver board also has nice features as error checking and measuring the current through the motor.The driver board is controlled by an arduino and also has a rs232 driver and power supply.

Both the modules are connected to a boat pc. The boat pc takes less than 10W and consists of a DN2800MT NM10 mini-ITX board with two Kingston SODIMM DDR3-1066 2GB modules and an 128GB SSD. It runs windows 7 and the development enviroment on it is Labview and VB6. It is hooked up to an wifi router so I can control it wit my iPad over a VNC connection. At this moment I also have a gps module connected to it. The board has two build in rs232 ports so I have to get an extra one. If you want to use the rs232 ports for powered devices over pin 9 you also have to connect pin 5 to the real ground. The pin 5 is connected to the ground through a resistor.

IMG 0904

The whole computer including router uses 0.91A from my battery (14.58V) with a 20% cpu load. That is not bad I would say. That is measured with my BMV602S battery monitor.

the compass code:

/****************************************************************
* Arduino CMPS10 example code *
* CMPS10 running I2C mode *
* by James Henderson, 2012 *
* Modified by Jelbert Holtrop, 2012 *
*****************************************************************/
#include <Wire.h>
#include <SoftwareSerial.h>

#define ADDRESS 0x60 // Defines address of CMPS10

void setup(){
Wire.begin(); // Conects I2C
Serial.begin(9600);
// Serial.println("Compass unit 1");

}

void loop()
{
sendData();
}

void sendData()
{
byte highByte, lowByte, fine,
accelXh,accelXl,accelYh,accelYl,accelZh,accelZl; // highByte and lowByte store high and low bytes of the bearing and fine stores decimal place of bearing
char pitch, roll, dummy; // Stores pitch and roll values of CMPS10, chars are used because they support signed value
int bearing, accelX, accelY, accelZ, crc; // Stores full bearing

Wire.beginTransmission(ADDRESS); //starts communication with CMPS10
Wire.write(2); //Sends the register we wish to start reading from
Wire.endTransmission();

Wire.requestFrom(ADDRESS, 4); // Request 4 bytes from CMPS10
while(Wire.available() < 4); // Wait for bytes to become available
highByte = Wire.read();
lowByte = Wire.read();
pitch = Wire.read();
roll = Wire.read();
bearing = ((highByte<<8)+lowByte)/10; // Calculate full bearing
fine = ((highByte<<8)+lowByte)%10; // Calculate decimal place of bearing

Serial.print(bearing,DEC);
Serial.print(".");
Serial.print(fine,DEC);
Serial.print(",");
Serial.print(pitch,DEC);
Serial.print(",");
Serial.print(roll,DEC);
crc=abs(bearing)+abs(pitch)+abs(roll)+10; //hele simple crc + lege string detectie
Serial.print(",");
Serial.print(crc,DEC);
Serial.println(" ");
}

 

Hmm some of the formatting is gone bu you get the idea.

Next the code of the driver. This code now includes for reading the motor current and voltage. Added options for continious pwm drive and set deadband.

//program board Duemilanove w/ Atmega 328 com 1

int DIR=3;
int PWML=5;
int PWMH=6;
int CS=A0;
int FF1=8;
int FF2=9;
int command=0;
int halfspeed=127;
int fullspeed=255;
int err1;
int err2;
int rotation=0;
int deadBand=0;

void setup()
{
 // drive/coast PWML=PWMH DIR=DIRECTION
 // drive/brake-low PWMH=0 DIR=direction
 // drive/brake-high PWML=0 Dir=direction
 // coast=lowpower PWMH=PWML=0 DIR=x
   pinMode(DIR, OUTPUT);  //analogwrite(ledpin,value) pwm zet pinmode zelf
 //  pinmode(PWML, OUTPUT);
 //  pinmode(PWMH, OUTPUT);

 //  pinmode(CS, INPUT); //voor analoge pinnen is dat niet nodig
   pinMode(FF1, INPUT);
   pinMode(FF2, INPUT);

 Serial.begin(9600); 
 Serial.print("Version 1 beta");
// establishContact();  // send a byte to establish contact until receiver responds 

}

void loop()
{
  int MotorCurrent;
  int MotorVoltage;
  int MaxCurrent;
    if(Serial.available()>0)
    {
      //Commands
      // drive/coast 50%=A 100%=B  : PWML=PWMH DIR=DIRECTION
      // drive/break 50%=C 100%=D  : drive/brake-high PWML=0 Dir=direction
      // Direction L,R 
      // COAST Z                   : coast=lowpower PWMH=PWML=0 DIR=x
      command=Serial.read();
      Serial.print(command); //echo
      switch (command)
      {
        case 'A':
          //max motor current = 8
          MaxCurrent=8;
          analogWrite(PWML,halfspeed);
          analogWrite(PWMH,halfspeed);
          break;
        case 'B':
          //max motor current = 19
          MaxCurrent=19;
          analogWrite(PWML,fullspeed);
          analogWrite(PWMH,fullspeed);
          break;
        case 'C':
        //max motor current = 10
          MaxCurrent=10;
          analogWrite(PWML,halfspeed);
          analogWrite(PWMH,0);
          break;
        case 'D':
        //max motor current = 17
          MaxCurrent=17;
          analogWrite(PWML,fullspeed);
          analogWrite(PWMH,0);
          break;
        case 'L':
          digitalWrite(DIR,HIGH);
          break;
        case 'R':
          digitalWrite(DIR,LOW);
          break;
        case 'P':
        //continious pwm
          rotation=constrain(rotation,-255,255);
          rotation=Serial.parseInt();
          if(abs(rotation)<deadBand)
            {
              analogWrite(PWML,0);
              analogWrite(PWMH,0);
              break;
            }
          if(rotation>0) 
            digitalWrite(DIR,HIGH); 
           else 
            digitalWrite(DIR,LOW);
          rotation=abs(rotation);
          analogWrite(PWML,rotation);
          analogWrite(PWMH,rotation);
          break;
        case 'W':
        //set deadband The ammount of pwm value that results in no rotation. 
        //to make sure the motor is not continually working with low values of pwm
        deadBand=Serial.parseInt();
        break;
        case 'Z':
          analogWrite(PWML,0);
          analogWrite(PWMH,0);
          digitalWrite(DIR,LOW);
          break;

      }
    }   
      err1 = digitalRead(FF1);
      err2 = digitalRead(FF2);
      if (err1 == HIGH && err2 == HIGH) Serial.println("ERROR: UnderVoltager");
      if (err1 == HIGH && err2 == LOW)  Serial.println("ERROR: OverTemprature");
      if (err1 == LOW && err2 == HIGH)  Serial.println("ERROR: ShortCircuit, need to reset");
// hier nog de code voor het uitlezen en weergeven van stroom en spanning I=I-470  
// Motor current sense zit op A0
// Waar zit motor voltage sense ook al weer op A1?
  MotorCurrent=analogRead(CS)-471;
  MotorVoltage=analogRead(A1);
  //Serial.print("Motor current=");
  Serial.print(MotorCurrent,DEC);
  Serial.print(",");
  //Serial.print("Motor voltage=");
  Serial.println(MotorVoltage,DEC);
  /*if (abs(MotorCurrent)>=MaxCurrent)
  {// put motor in Z = off, coast
          analogWrite(PWML,0);
          analogWrite(PWMH,0);
          digitalWrite(DIR,LOW);

  }*/
}

void establishContact() {
  while (Serial.available() <= 0) {
    Serial.println("Hello");   // send an initial string
    delay(300);
  }
}

 

So far for now but as the project has progress I will add to this post. Publisching labview code is very unpractical so for that I should find some solution.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.

Zeiltocht van Vlieland naar de Maan

Zou je naar de maan kunnen zeilen? Als je nou met volle maan over het randje van de wereld vaart is de aantrekkingskracht van de maan misschien wel groot genoeg dat je er naartoe kan varen. Dan moet je natuurlijk wel hard genoeg gaan anders vlieg je er onderlangs en wie weet waar je dan uitkomt.

Gisteren zat ik al te kijken naar het weerbericht. Het zou maandag hard gaan waaien en het liefste wat ik doe is geen haven opzoeken. Bovendien het was tijd om naar huis te gaan. Dus was het tijd om naar het einde van de wereld te varen. Aan het einde van de wereld zijn veel havens. Dat zal wel komen omdat niemand over het randje wil varen. Wat ook opvalt is dat veel van de schepen in deze havens nooit weg varen. Het zal wel komen door dat de schippers bang zijn om over het randje te vallen.

De tocht over het wad ging bere snel. Tot snelheden van 8.7 knopen, ja ik weet dat je dat ook zo op de fiets doet maar die weegt geen 4 ton. Zalig zeilweer met een lekker zonnetje. Op deze reis heb ik heel veel zeehonden gezien. Een paar dagen geleden een moeder met een jong die nog een vachtje had, heel lief. Wat jammer dat ik geen goede camera heb want dat had ik wel heel erg graag willen vastleggen. Vandaag ook nog een paar zeehonden gezien. Al zeilend tot Harlingen en daarna op de motor richting Kornwederzand, jaa wel met een zeiltje bij tot het niet meer ging.

Door de Lorenz sluizen heen ging als een zonnetje. Het leek wel alsof ze op me hadden gewacht want toen ik de kom binnen kwam ging de brug open. We waren met niet heel veel schepen dus er was nog plek over ook in de sluis. Daarna het ijselmeer op en jahoor daar was de maan aan de horizon boven het einde van de wereld. Wie weet zou ik het toch nog redden vandaag. Bij Stavoren uitgerekend hoe laat ik bij het einde zou zijn en dat was rond midden nacht. Maar ik zag geen vuiltje aan de lucht dus doorzeilen. Navigeren bij maanlicht gaat immers best. Halverwegen kwamen er mooie grote stapelwolken aanzetten daar waar ik naartoe op weg was. En ja hoor buienradar gaf aan dat er allemaal nats aan kwam compleet met onweer en de daarbij behorende wind. Al snel mijn overlevingspak aan getrokken. Dat is een soort van slaapzakspul pak wat blijft drijven en goed waterdicht is. Gelukkig had ik optijd de zeilen gestreken wand er kwam heel erg veel wind regen en golven uit. De bakken water die over de boeg sloegen deden pijn op de huid. 

Het werd hartstikke donker en dus kon ik de tonnen niet meer zien. Behalve bij de bliksem filitsen dan kon ik even alles zien. Oeps daar had ik niet op gerekend. Uiteindelijk ben ik over het laatste tonnetje op de hoek van het Enkhuizerzand gevaren. Ik zag het ding plotseling achter het schip staan. Gelukkig zijn die dingen van plastic. Tijdens het hardste stuk van de wind en golven heb ik toch wel een schiet gebedje gemaakt. ‘Universele spirit kom ik veilig in de haven aan?’, ‘Ja hoor’. Nou dat is fijn om te weten. Toch bleef ik een beetje bang voor onzichtbare tonnen en bliksem inslagen. Geen idee hoe dat zit met bliksem en schepen. Je vaart toch met een metalen boom van 12 meter rond op een open veld, je zou zeggen dat bliksem dat wel lekker vind.

Voordat ik bij de kom aan kwam was de wind al erg gedaald en werd de lucht helderder. De stad aan het einde van de wereld staat vol met lichtjes en dus ben ik maar netjes in de vaargeul gaan varen zodat ik wat wijs kon uit die bende. Zo in de vaargeul klopt het allemaal stukken beter en zo’n kaartplotter is een reuze handig apparaat (tomtom voor op het water). Ik kon zo de haven in draaien en naar mijn plekje varen. Het landen in de box ging ook alsof ik het dagelijks doe.

Nu lig ik weer veilig met mijn scheepje aan het einde van de wereld in Lelystad.

Oeps!

Nog steeds op het wad had ik gister (donderdag 26) zo’n grrrr dag. Allemaal kleine dingetjes gingen mis. Toen ik bedacht te gaan liggen in de Ballumerbocht, bij Ameland, leek het net weer allemaal goed te gaan. Echter bij het droog vallen bleek het dat ik precies op de rand van de vaart vas gaan liggen wat als resultaat een hele scheve nacht was. 15 Graden scheef om precies te zijn. Om een uur of 4 werd ik wakker door vroolijk geklots in een recht bed. Snel opgestaan en uiteindelijk de boot los gekregen en vervolgens op een betere plek gelegt voor het volgende laagwater.

Vanmiddag toch maar besloten terug naar het IJselmeer te varen. Dus een paar uur voor vloed mijn ankers inhalen en er vandoor. Geen zuchtje wind dus op de motor, daar worden de accu’s blij van. 

Ik had met Quicktide uitgerekend dat ik het Vinegat van 13:23 tot 18:27 kon oversteken en dat ik het Kimstergat van 14:38 tot 17:49 kon oversteken, rekening gehouden met de verhoging van het tij door het weer. Dus om 16:30 vaar ik het Kimstergat in en merk dat het ondiep is. Maarja moet toch kunnen heb het zelf uitgerekend. Heel ondiep, nog ondieper, te ondiep, vast, heel vast, heel erg vreselijk vast. Oeps dat was dus geen hobbeltje.

Nou dan nogmaar eens in de getijden tabellen klimmen. Vanacht is het ondieper dan nu en ehh morgen ook en ehhh overmorgen ook…. pas op de 31ste kan ik hier weer af komen als er geen verhoging is te verwachten door het weer. OEPS.

Morgen is er 1cm verhoging verwacht t.o.v. vandaag en misschien met golven dat ik hem er af kan hobbelen.

Dus ach ja laat ik de Brandaris maar oproepen, weten zij ook wat er hier gaande is. Vertellen ze dat ik er mogelijk wel af gesleept kan worden. Nou dat is mooi. Een half uurtje later, en dus ca 10 cm lager water, is de Tempest er. Het blijkt een commerciële berger te zijn. Ehh die grapjes worden vaak erg duur, Oeps. Gelukkig betaald de verzekering dat maar toch voorkom ik het liever. Ik vertel ze dat ik hier dan nogmaar blijf liggen tot morgen om het dan zelf te proberen. Ik heb nog en vlaggetje en een sticker van ze gekregen. Ze komen vast terug om te kijken of er nog wat te vangen valt morgen met hoogwater.

Naja het is hier in iedergeval lekker rustig (tot het gaat stormen), en als het weer gunstig blijft kan ik natuurlijk wachten tot de 31ste. Ohja als je nog langs wilt komen, je kan hier zo naartoe wandelen vanaf de kant, met eb. Kijk naar het jacht wat ligt bij de K30 (dichtbijzijnde dorp Firdgum), dat is ongeveer 2 km lopen.

Bij het nachtelijke hoogwater tij heb ik nog geprobeerd of ik los kon komen maar helaas. Het resultaat was een heel ontzettend goed ingegraven anker. Toen het eb was heb ik dat anker weer met de hand uitgegraven omdat ik bedacht had dat ik naar een nabijgelegen mosselbank wilde varen omdat het daar een heel stuk dieper is.

Met vloed om 17uur was ik al druk bezig van de bank af te komen door voor uit/achteruit los te proberen te wiegen met de motor. Uiteindelijk lukte het om te draaien, echter de verkeerde kant op. Heeel langzaam ca 2 graden per minuut, soms wat meer. Toen ik eenmaal de goede kant op lag was er echter geen voorwaartse beweging in te krijgen. En op dat moment doemt er een sleepboot op…

 

Ik had de weersverwachtingen al gezien en het zou op maandag akelig worden met wind van 12m/s en dat soort dingen. Dit was de laatste mogelijkheid om er af te komen. Dus toch maar gebruik gemaakt van het, voor de verzekering, dure sleepje. En de sleep boot had in het begin toch ook nog moeite met me los trekken. Dat had ik nooit gekund met mijn 36pk. Maar met al die paarden in die sleep boot ging het vervolgens heel langzaam en geleidelijk sneller los. 

Ze hebben me naar het vinnegat gesleept en vandaar ben ik naar Vlieland gevaren. Daar kan je mooi liggen met een diep schip maar ook droogvallen als je daar zin in hebt. Ik had echter genoeg droogvallen meegemaakt voor verlopig. 

De conclusie van dit verhaal is dat dit schip een heel stuk dieper steekt dan het vorige en dat daardoor het wad een heel stuk groter geworden is omdat ik niet meer van alle doorsteekjes gebruik kan maken.

Wel of Niet mee?

Alle dingen die samen gedaan kunnen worden die leuk zijn, zoals zeilen, zouden moeten worden gedaan compleet vanuit het vrije initiatief van alle partijen. Hu wat is dat nou weer voor iets mafs? Je maakt toch gewoon een afspraak voor komende dd-mm-yyyy en dan ga je X doen. Doe niet zo moeilijk.

In het verleden werden vaker van dat soort afspraken gemaakt en dan was het van uit mijn kant niet volledig ‘vrij’ om nee te zeggen. Dus ging ik ding X doen zonder dat ik daar volledig achter stond. Dat wil ik voorkomen bij afspraken met anderen om bijvoorbeeld te gaan zeilen. Dus daarom bel ik de mensen niet zelf op om met ze op dd-mm-yyyy af te spreken om samen te gaan varen. 

Het resultaat is echter dat ik meestal alleen vaar. Want de agenda’s van mensen zitten vaak al weken of maanden van te voren vol. En in de Nederlandse cultuur is het “not done’ om jezelf uit te nodigen bij een ander. En dus ben ik hier nu op een van de mooise plekjes van Nederland op de mooiste zomerdagen die we tot nu toe gezien hebben, alleen op mijn bootje. Dromend van hoe het zou zijn samen met iemand die er uit vrije wil voor zou kiezen om dat samen te delen.

Droogvallen

Wat ik ieder jaar probeer te doen, maar wat niet altijd lukt, is naar Schiermonnikoog zeilen. Vorig jaar ben ik ook geweest maar kon ik het geultje naar de haven niet in. Toen ben ik naar de kuipersplaat gevaren waar ik een schip zag liggen, maar ik kon er met geen mogenlijkheid op komen. De zuid kant van de kuipers plaat is heel ondiep, en dus niet te benaderen als het water niet meer zo hoog staat.

IMG 0923

 

Dit jaar, nadat ik een dagje op Schier had gelegen, ben ik het nogmaals gaan proberen. Op de kaart staat een vaartje wat door het midden van de plaat loopt en waar het in het midden van de plaat 4.90 diep hoort te zijn (met LLWS). Dus had ik op de kaart aangetekend en de coordinaten in de kaartplotter gezet. 4 Punten zodat van punt naar punt varend me in het diepe van het vaartje liet komen. Nou kaarten zijn ook niet alles want precies daar bleek het heel ondiep te zijn. En het was nogwel een verse kaart van 2012. Hoe kan zo’n diep gat plotseling verdwijnen? Nouja als het straks eb is zal ik het kunnen zien (om 21.45).

Uiteindelijk heb ik besloten het schip niet in dat diepe gat te leggen maar droog te laten vallen. Op zo’n onbekende zandbank is het dan altijd een gok of het schip mooi recht komt te liggen. Je ziet immers de bodem niet als je vooranker gaat. Wat ik doe is terwijl ik vaar goed op de dieptemeter letten, en als het een tijdje dezelfde diepte is is het plat op de bodem. Nou dat is gelukt want het ligt goed vlak hier.

De hoogte van de vloed overdag en ‘s nachts is anders. Overdag komt het water hoger dan in de nacht. Dus als je het goed uitkient dan kan je ervoor zorgen dat het schip in de nacht niet los komt. Dat is wel zo goed voor de nacht rust. Ik had uitgerekend dat ik im 16.15 vast moest lopen om in de nacht niet te liggen bonken en de volgende dag nog wel weer los te komen. Het is nu 6 dagen na spring tij en morgen is de vloed 7cm lager. Het lijkt weinig maar als je dan nog vast ligt is het erg veel.

Het anker ging de plomp in om 16.10 maar het duurde tot 17.00 tot dat het schip echt vast lag. Rond de twee kielen ontstaat een deuk omdat het schip eerst nog een beetje staat te dansen en met elke klap op de grond wordt het een beetje dieper. Ai nu bedenk ik me dat ik de schroef het roer een beetje had moeten laten los woelen. Dan staat daar niet zo’n druk op. Naja ik kijk wel hoe het zit als het zo eb genoeg is. Ik kan nu het water laag tegen de romp horen klotsen en straks krijg ik een klots concert als de onderkant begint vrij te komen.

Op de andere helft van de bank zag ik een zwart ding omhoog komen. Het zag er in de verte uit als een zwart metalen V vorm. Door de kijker bleek het een zeehond te zijn die kop en staart omhoog hield boven het water uit. Het lijkt me erg vermoeiend om dat te doen. Wie weet is het wel een soort van zeehonden yoga. Vederop ligt een grote groep zeehonden, 28 stuks, die hetzelfde doen.

Ha 18.15 het concert is begonnen. Nou daar ga ik eens lekker van genieten. …

Na het concert een wandeling over de bank. Het geultje bestaat nog wel maar is opgeschoven. Tja dat gebeurd nu eenmaal op het wad. Langs de oever van het geultje heb ik foto’s gemaakt en de gps positie opgeslagen. Nu kan ik dat in de kaart tekenen. Al lopend langs de kade werd er een sterntje heel boos op me en kwam vlak over vliegen met luid gekwetter. Ik heb me maar snel uit de voeten gemaakt. Verderop de poelen water met hoogte verschil met elkaar verbonden en zandkasteeltjes gemaakt, net als vroeger…

De Douche

Lekker gedouched op het voordek en weer helemaal zout en zonnebrand vrij. Nu nog wat lekkers maken.

Jeetje wat is het fijn hier.