Wel of Niet mee?

Alle dingen die samen gedaan kunnen worden die leuk zijn, zoals zeilen, zouden moeten worden gedaan compleet vanuit het vrije initiatief van alle partijen. Hu wat is dat nou weer voor iets mafs? Je maakt toch gewoon een afspraak voor komende dd-mm-yyyy en dan ga je X doen. Doe niet zo moeilijk.

In het verleden werden vaker van dat soort afspraken gemaakt en dan was het van uit mijn kant niet volledig ‘vrij’ om nee te zeggen. Dus ging ik ding X doen zonder dat ik daar volledig achter stond. Dat wil ik voorkomen bij afspraken met anderen om bijvoorbeeld te gaan zeilen. Dus daarom bel ik de mensen niet zelf op om met ze op dd-mm-yyyy af te spreken om samen te gaan varen. 

Het resultaat is echter dat ik meestal alleen vaar. Want de agenda’s van mensen zitten vaak al weken of maanden van te voren vol. En in de Nederlandse cultuur is het “not done’ om jezelf uit te nodigen bij een ander. En dus ben ik hier nu op een van de mooise plekjes van Nederland op de mooiste zomerdagen die we tot nu toe gezien hebben, alleen op mijn bootje. Dromend van hoe het zou zijn samen met iemand die er uit vrije wil voor zou kiezen om dat samen te delen.

Leave a Reply