Wie is dat nou weer?

Stel zit je daar lekker in je eentje in een niet bestaand universum onder een niet bestaande zon en evenzo gazon voor je uit te staren in het niets. En dan denk je heb ik nu alles opgelost? Ben ik compleet? Wat nu dan? Dus je bedenkt een wereld van oneindige mogelijkheden. En dan maak je die in verschillende versies. Terwijl je dat doet zorg je dat er een deel van jou blijft bestaan zodat je kan leren van de observatie en van het verschil.

Wie is dat nou weer dan? Dat is de spirit of god of hoe je het maar wilt noemen. Om het schematisch te vertellen de spirit is een groot bewustzijn. Dat bewustzijn wil meer bewustzijn om te groeien. Om te groeien heeft het meer ervaring nodig. Om die ervaring op te doen heeft het een ruimte nodig waar die ervaring ervaren kan worden. Dus het maakt een kopie van zichzelf, als een cel die zich deelt. Één deel blijft zoals het is en ziet het allemaal gebeuren, het andere deel splijt vele malen daar uit ontstaan verschillende universa (multiverse). In elk universum vind een creatie proces plaats, wat we nu de big bang noemen. Daaruit ontstaat het universum wat wij kennen.

Het universum bevat vele galaxies waar ons melkwegstelsel er eentje van is. En die bestaat weer uit vele sterrenstelsels waar onze zon er eentje van is.

Een zon is een geconcentreerde hoeveelheid spirit. De zielen die leven op de aarde komen uit de zon. Op een zonnevlam komen er zielen vrij. Het duurt dan nog een tijd voordat ze aan het incarnatie proces beginnen.

Als we het hier over spirit of god hebben dan duid dat op de spirit die in de zon leeft. Als je dood gaat sta je je verworven bewustzijn aan de spirit af.

De reden dat de spirit deze constructie heeft opgezet is om meer bewustzijn te vergaren. Dat duid er op dat de spirit niet alwetend alomvattend en alle wijsheid bevat. Anders was dit allemaal niet nodig geweest. Als de aarde en de zon sterven dan gaat het vergaarde bewustzijn naar de centrale zon van het melkwegstelsel.

Bewustzijn vermeerderd alleen met een hoger bewustzijn. Stel je geeft bewustzijn punten van 1(laag) tot 10(hoog). Dan is het bewustzijn van 1+1+1+1+1=1. Bewustzijn vermeerderd dus niet als er een gelijk bewustzijn bij komt. Dus stel dat een planeet alleen maar redelijk onbewuste wezens bevat dan zal de spirit van die planeet, de zon, ook een laag bewustzijn hebben. 

Stel dat op die planeet er een wezen is wat heel bewust wordt en het bereikt een bewustzijn van 2. Dan zal de spirit van die planeet pas groeien na de dood van dit ene bewuste wezen (het is dus niet nodig om het bewustzijn van onbewuste wezens in de zon op te nemen want die voegen in principe niets toe). Maar als dit ene bewuste wezen andere wezens opleid tot bewuste wezens en dat leid tot een bepaald momentum dan zal de spirit van die planeet (dus de zon) ook groeien in bewustzijn zonder de dood van die bewuste wezens. Dus B=1+1+1+1+2=2 en B=1=> 2&2&2&2 => B=2

Als dit bewuste wezen terugkeert naar de zon na zijn dood dan kan hij ook besluiten om zijn bewustzijn wel naar de zon te laten gaan maar ook besluiten om weer te incarneren op de planeet. Dan kan het daar andere wezens opleiden tot een hoger bewustzijn. 

Je zou zeggen dat bewustzijn altijd alleen maar groeit. Helaas is dat niet zo. Als bewustzijn stil staat dan krimpt het. Dat geld ook voor de wijsheid van mensen. Wijsheid broed wijsheid en domheid broed domheid.

Het is dus mogelijk dat een verlichte ziel meer bewustzijn vergaart dan de spirit. Ik vermoed dat het zelfs mogelijk is dat een bewuste verlichte ziel kan communiceren met de centrale spirit van het melkwegstelsel. En mogelijk via die weg nogmaals verlicht kan raken, al denk ik niet dat dat ooit gebeurd is. Wat wel kan is dat je je verbind met de centrale spirit als de spirit van zon al in je zit. Dan kan je sneller groeien want het verschil in bewustzijn is groter. 

Maar het is een interessant concept. Wat gebeurd er bij een twee maal verlichte ziel met de ziel als die is overleden? Ik vermoed dat die terug gaat naar de centrale zon. Dat geeft dan gelijk een verklaring wat er gebeurd met de uitwisseling studenten, zielen die bij een andere zon vandaan komen om hier eens een kijkje te nemen. Als zij hier geboren worden en overlijden gaan ze weer naar huis. Maar als zijn hier geboren worden, dan verlicht raken en dan overlijden dan blijft de ziel hier en geeft zijn bewustzijn aan deze zon. Dat geeft weer aan waarom sommige zich niet willen ontwikkelen, van die uitwisseling studenten, want ze willen weer naar huis kunnen. Maar ze zijn in de valkuil gestapt want als ze zich niet ontwikkelen dan gaat hun bewustzijn achteruit inplaats van vooruit.

Het is dus niet god maar goden en het is dus niet spirit maar sprites. Een sprite is echter een tekenfilm fragment dus daarmee is alles gewoon onzin.

2 comments

  1. Yvonne van Rheenen says:

    En ik maar denken dat ik eindelijk een begrijpelijke, duidelijke uitleg van je krijg en dan vertel je vervolgens dat het allemaal onzin is :-P, alleen die sprite vind ik niet kloppen, de rest wel. 😘

  2. admin says:

    Ja alles is onzin. Wij (vooral die Nederlanders) nemen ons zelf veeel te serieus.
    Als je aan het bovenstaande denkt dan is alles spirit en daarmee oneindig. Jij, als ziel, leeft oneindig. Als je hier alles geleerd hebt dan ga je naar de volgende stap. En uiteindelijk ben je de hele tijd van het bestaan van het universum ergens aan het groeien. En dan als alles klaar is begint het weer opnieuw. Dus wat maakt het dan uit welke kleur sokken je aan trekt? Maakt het dan nog uit dat je netjes in het gareel loopt? En hoe zit het als je je hoofd mijlen ver boven dat maaiveld uitsteekt?
    Dus niets maakt uit. En toch ook weer wel. Oh jee en toen werd het toch nog ingewikkeld. Je kan blijven vlierenfluiten en in rondjes blijven dansen. Maar mogelijk wordt dat op een gegevenmoment saai. Je kan met de stroom blijven meezwemmen maar mogelijk wordt je dan grijs. Je kan ook mee wandelen de berg op. En met elke stap omhoog maak je het gemakkelijker voor anderen om je te volgen. Maar maak het niet te zwaar want je kan ook vlierefluitend die berg op wandelen. En dan geldt het nog veel meer dat alles onzin is.

Leave a Reply