De Wereld van …

Toen ik een jaar of 18 was had ik bedacht dat iedereen in zijn eigen bubbel van waarheid leeft. Er zijn delen van die waarheid die overlappen met de waarheid van anderen en daardoor kunnen we met elkaar communiceren enzo. Iedereen heeft afgesproken welke kleur gras heeft en dat de blauwe lucht erg hoog is. Dat maakt de wereld zo veel duidelijker. Maar iedereen heeft ook zijn eigen privé waarheid. Dat kan zijn dat pi de ultime waarheid is en god over ons allen of dat er aliëns in je grote teen leven en dat die daarom zo groot is maar dat het op je tenen gaan staan een interstellaire oorlog kan doen uitbreken. Nou die dingen gemixt met de waarheid die overlapt maakt het tot jou wereld. Jou wereld is Jou Wereld en die wereld is absoluut waar voor Jou. Niemand kan zeggen of beweren dat dat niet zo is want dan hebben ze het over het niet overlappende deel van hùn wereld en dat is alleen voor hèn waar.

De reden dat ik zo goed kan luisteren is dat ik me helemaal in jou wereld kan verplaatsen. En dan werkelijk geloof dat wat je zecht waar is. Want het is waar. En dan vertellen dat het niet overlapt met mijn waarheid komt niet eens in me op, en als het dat wel doet dan vraag ik me af wie ik ben om dat te melden. Dus dan doe ik het niet. Bovendien vergeet ik vaak wat mijn waarheid is want ik ben dan in die van jou.

Soms zijn er natuurlijk mensen die vinden dat ik niet op mijn tenen mag lopen omdat er dan wel eens een interstellaire oorlog kan uitbreken. En dat soort zendingsdrang daar heb ik het dan wel moeilijk mee. Want die aliens zitten helemaal niet in mijn grote teen maar in het puntje van mijn neus. Maar ja wie ben ik nou om dat te beweren want ik kan het helemaal niet bewijzen. 

En dan zijn er de mensen die door een meetmethode met een theezakje aan een touwtje ofzo kunnen aantonen dat er precies 101 zwart wit gekleurde aliens in hun linker grote teen wonen. En ja het is echt waar want het theezakje zegt het en het is nog wel echte witte thee uit de himelaya ook nog. Dat ik moet het nu toch echt wel geloven? Want het is echt zo hoor! En dan mis ik het wel dat niet iedereen zich kan verplaatsen in de wereld van een ander om te horen dat er toch echt 42 aliens in mijn neus wonen, want ik kan het aantonen met een moertje aan een touwtje, en ja het is echt zo want het is 316 rvs. Zucht.

One comment

  1. Yvonne van Rheenen says:

    Blijf jij maar “gewoon” lekker jezelf hoor, lieve Jelbert

Leave a Reply