Gevoelens ophemelen

Stel alle therapieën om lekkerder in je vel te komen te zitten blijken heel simpel te zijn. Je hoeft maar één heel klein dingetje te doen maar je moet het wel heel vaak doen, dat is het enige.

Je kent het wel. Er gebeurd iets en je bent boos en nu loop je met een knobbel in je buik en allemaal boze gedachten. Het duurt een tijdje maar de knobbel wordt minder en wordt overspoeld voor andere knobbels van andere dingen, sommige zitten in je buik en anderen zitten elders. Alle knobbels vervagen langzaam maar dan gebeurt er iets en dan is die knobbel in je buik weer terug compleet met alle boze gedachten.

Je zou kunnen denken dat je die emotie bent. Je bent boos. Je bent blij. Maar als je niet boos bent en niet blij bent ben je dan helemaal niets? Je voelt die emotie maar je bent het niet. Daar was je wel al achter natuurlijk.

Als dat nu weer gebeurd een knobbel van een emotie, maak hem heel groot en kijk waar het ding zit in je lichaam. Het ding heeft een plek in je lichaam. Hoe lager de emotie hoe lager deze in je lichaam zit. In princiepen hoef je niet te weten om welke emotie het gaat of welke herinnering er aan vast zit. En dan kijk je gewoon naar dat gevoel, richt je aandacht op de knobbel. Je kan er ook liefde naar sturen dan gaat het sneller of compassie dan gaat het nog weer sneller. Als je je aandacht op de knobbel vestigt dan gaat deze na een tijdje een beetje verplaatsen. Blijf er met je aandacht bij en langzaam gaat het gevoel door je lichaam lopen. Soms verdwijnt het even en dan doemt het weer hoger in je lichaam op. Richt er opnieuw je aandacht op. Op een gegeven moment komt het gevoel aan in je hart, dat voelt best fijn maar blijf je aandacht er op richten en dan verdwijnt het weer en stijgt het op je kruin uit. Het grappige is dat de bijbehorende gedachte nu ook weg is.

Sommige knobbels vallen uit een in verschillende stukjes. Dat was dan een groot ding wat uit verschillende gevoelens bestaat. Concentreer je dan op de laagste knobbel, de gene die het meeste in de buurt van je stuit zit. Als je deze naar boven toe werkt kom je de anderen ook tegen en neem je die mee. Als je het anders om doet dan verstoppen de lagere knobbels zich en vind je ze niet meer terug. 

Je kan dit, als je het een paar keer geoefend hebt, ook life doen gedurende de dag. Als er weer iets gebeurd waardoor er een knobbel ontstaat dan kan je hem heel snel laten verdampen. Het gaat een stuk sneller als de knobbel nog vers is.

En je kan nu ook al die onplezante ervaringen en knobbels, ook de hele grote zwarte grote donderwolken, op deze manier oplossen. Je wordt dan elke keer een beetje leger en meer liefdevol naar jezelf en naar je omgeving.

Je kan, als je wilt, dit ook lezen in het boek “Letting Go” van David R. Hawkins. Dat is veel uitgebreider. Maar als hij alleen het bovenstaande had verteld dan was het niet zo’n mooi boek geworden. Het boek is de moeite waard maar het is er alleen in het engels. Het geeft veel voorbeelden en achterliggende informatie.

Leave a Reply