Alles is liefde

Of het enige wat je nodig hebt is liefde. Het is ook het enige wat je mee kan nemen de volgende auto in, vandaar de bloemetjes (zie vorige verhaaltje). Hier volgt een hele simple oefening waar je een blijer mens van wordt. Je kan hem herhalen zo vaak als je wilt en elke keer wordt je weer een blijer en gelukkiger mens.

De ingedienten die je hier voor nodig hebt zijn:

Een blije herinnering, zo’n herinnering waar je blij van wordt en waarbij je hart open gaat want alles was helemaal goed.

Een andere herinnering of een herinnering waar je niet blij van wordt.

Tijd.

Ga ergens rustig zitten en ga in gedachten naar de blije fijne herinnering. In die herinnering was alles goed en daarom was er liefde in die herinnering. Haal die liefde op en vul jezelf er mee. Als je jezelf en niet mee kunt vullen vul dan bijvoorbeeld een emmertje met die liefde. In mij gedachten ziet liefde er uit als een groene energie. Dat is ook de kleur van het hartchakra en het is dus een fijne kleur om te gebruiken als je je emmertje vult met liefde.

Dan ga je naar de andere herinnering. Kijk naar de personen in die herinnering en zie, met de wijsheid die je nu hebt, wie ze toen waren en waarom ze zo waren. Geef iedereen in die herinnering zo veel liefde dat ze ‘vol’ zitten. Je merkt dat je er op een gegeven moment niets meer in krijgt. Als de persoon die je die liefde geeft overleden is dan is die erg snel ‘vol’. Het kan zijn dat je gedachte afdwalen of zelfs dat je in slaap valt. Dag geeft helemaal niets kom gewoon terug naar die herinnering en ga door waar je gebleven was. Als je lief ‘op’ is dan ga je weer naar de fijne herinnering om weer extra liede te tanken. Als je iedereen liefde hebt gegeven dan is daar de jongere versie van jou nog. Zie wie je was, toen, met de wijsheid van nu en waarom je was wie je toen was. Geef die persoon van toen liefde tot er niets meer in past. 

Dan kan je als laatste nog kijken of er een deel van je lichaam opspeelt of aandacht vraagt als je aan deze herinnering denkt. Als dat zo is dan geeft je ook liefde aan dat deel van je lichaam in het toen en in het nu. Dan kan je de spanning die de herinnering in je lichaam heeft opgeleverd oplossen en daarmee lichamelijke klachten voorkopen of oplossen.

Als je uit deze meditatie komt kan het zijn dat de hele herinnering oplost. Maar wat je er voor terug krijgt is een blijere gelukkigere jij.

Het zou zomaar kunnen zijn dat je de smaak te pakken krijgt en dat je dieper wilt gaan. In dat geval pak je het heel systematisch aan, je begint bij je vroegste herinnering en werkt door tot het nu. Daar ben je een paar maanden mee bezig, bijvoorbeeld iedere avond als je in bed ligt om te gaan slapen. Als je een slechte slaper bent is dit een geweldige methode om in slaap te vallen. Je ego zal namelijk in opstand komen en je in slaap laten vallen. Zo heb je twee vliegen in één klap. En het levert een heel wat gelukkigere, blijere, stabielere jij op.

Leave a Reply