De keuze

In de afgelopen twee jaar is mijn leven veranderd van werken voor een bedrijf naar meer vrijheid om te doen wat ik wil en wat goed voor me is. Hierdoor heb ik veel vrije tijd.
De valkuil waar ik recent in getrapt ben is dat ik software ging maken voor een commerciele groep mensen. Hierdoor kwamen alle symptomen terug die me er toe bewogen te stoppen met werken. Ik blijk dus niet weg gelegd voor dat soort dingen.
Een zinnige invulling van mijn leven is wel belangrijk voor me. Ik wil me immers manifesteren. Maar wat is die mannifestatie dan?
Eerst ben ik gaan kijken of ik me sociaal moest bezig houden met de wereld. Daardoor ben ik uiteindelijk brieven gaan schrijven voor amnesty. Het gaf me tevredenheid dat ik wat kon betekenen voor die mensen. Maar uiteindelijk was het niet mijn ding.
Het is grappig dat het antwoord vlak voor mijn neus stond en dat ik het niet kon zien. Het antwoord op wat is mijn zelfmanifestatie is apparaatjes bouwen. Uiteindelijk zullen ze dienstbaar zijn aan de mensen om me heen.
Nu ben ik op velen markten thuis als het over techniek gaat. Het was dus al gebleken dat ik geen software moet maken voor commerciele instellingen. Ik ben ook bezig gegaan aan het maken van een machine om noten te marineren en drogen voor mijn vriendin (Chaja). Daar werd ik ook helemaal niet gelukkig van. Ik bouw de machine nog wel af, maar dat soort dingen doe ik dus ook niet meer.
Daarna drong het tot me door dat ik me meer met energetische apparaatjes moet bezighouden. Nu zijn hier ook verschillende paden in te vinden. Ik zou me kunnen bezighouden met energie opwekking of met orgone systemen. Beide vind ik erg interesant. Er is echter nog een valkuil: ik ben aangetrokken tot prestige en het verdienen van geld. Dit zijn twee dingen dienik niet moet doen want die brengen stress met zich mee.
Er is nog een keuze en dat is fundamentele energetica. Het ontdekken hoe deze wereld in elkaar steekt en dat beschrijven. Daar komen dan uiteindelijk ook weer (praktische) apparaatjes uit.
Dat is de weg die ik gekozen heb en ik ben er blij mee.

2 comments

 1. Wim Minten says:

  Dag Jelbert,

  klinkt allemaal erg herkenbaar. Gefeliciteerd met je keuze en moed op het pad wat komen gaat.

  Als je wilt kunnen we via email wel wat uitwisselen.
  Voor mij heeft Brahma Kumaris veel opgehelderd… 13 centra in Nederland… http://www.bksa.org of http://www.bkwsu.org (ziele energie)

  Wim, Fatima, Portugal
  ex-programmeur en collega “apparaatjes bouwer”

  p.s. geweldig, die houten piramide lamp, goed design… inspirerend

 2. admin says:

  Ondertussen zijn de laatste versies van de apparaatjes te vinden op http://www.lifes-tree.nl
  Hier kan ik het zelfde mee als met kristallen maar met het grote verschil dat ik ze precies kan maken op de juiste functie of werking en dat ik geen fysiek kristal nodig heb. En ze putten niet uit zoals kristallen dat doen. Je moet ze wel regelmatig schoon maken, gewoon met water.

Leave a Reply