Vakantie

Waarom is vakantie zo lekker? Ja je hoeft niet te werken, maar als je werk je zo dwars zit dat je er ongelukkig van wordt is het tijd om wat anders te gaan doen. En er zijn zat mensen die niet werken en ook voor hen is vakantie heel lekker. 

Vakantie dat doe je meestal op plekken waar het lekker weer is. Lekker weer is fijn maar zelfs een vakantie met slecht weer kan heel fijn zijn. Nou ehh je bent meestal niet thuis als je op vakantie bent dus dat is misschien de oplossing. Ja wel een beetje maar niet helemaal. 

Op vakantie maak je veel nieuwe dingen mee. Je komt op plekken waar je niet eerder bent geweest. De plekken waar je komt hebben niet dezelfde lading als wanneer je er zou komen buiten de vakantie setting. En toch is dat het ook niet helemaal. 

Als je thuis bent wat is er dan? Dan zijn er de zorgen. Het dak lekt, de was moet gedaan worden. Hoe ga ik dat doen met die hypotheek? Wat groeit er toch veel onkruid in de tuin. Zouden de jonkies van de merel het overleven met al die katten? Ahh ik zou nog anti kattenkruid kunnen kopen…. Wat is de overeenkomst van al deze dingen? Ze zijn niet in het NU.

Thuis is er dus heel veel niet NU. Op vakantie doe je allemaal dingen die wel in het NU zijn, en de dingen die je meemaakt en ziet grijpen niet vast aan iets in het verleden of toekomst en dat verhoogt het NU ook weer.

Dus hoe zit dat nu met dat NU? Je gevoel woont in het NU, alles wat gevoel is vind plaats in het NU, ja ook die herinnering aan die eerste kus. Alles wat niet in het nu is is je mind. Je mind is heel geweldig in het maken en proberen op te lossen van problemen. Echter als die mind alle problemen heeft opgelost dan gaat hij nieuwe maken, gewoon omdat ie dat zo lekker vind.

Dus als je het voor elkaar krijgt altijd in het NU te zijn dan ben je altijd op vakantie!

NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU, NU….. 

Leave a Reply