Douche

Zo in de zomer woon ik op mijn boot. Ik vind dat erg fijn zo mijn eigen gangetje gaan. Lekker voor anker en wat zwemmen of een boek lezen in de zon. Maar ook lekker varen en zo min mogelijk naar havens toe. Want havens zijn vaak zo druk en het kost nog geld ook. Havens hebben echter ook een voordeel; Je kan er douchen. 

Dus gisteren lag ik in de kom van de compagnie haven in Enkhuizen, jaa je moet officieel betalen maar niemand doet dat. (bovendien is die kom gekocht voor een symbolisch bedrag en heeft het geen onderhoud en geen faciliteiten.)Dus ik was naar de steiger geroeid om wat brood te kopen, en meestal zeggen mensen elkaar gedag in de haven. Maar vandaag bleef het frappant rustig op de steiger als ik mensen tegen kwam, vreemd, misschien komt het wel omdat ik geen Le Croc t-shirt aan heb ofzo…

Vandaag keek ik in de spiegel en stond al mijn haar recht overeind. Hmm ja zwemmen maakt je haar ook stijf, vooral elas je het niet droogt. Tijd voor een douche. Ik heb geen douche en naar zo’n haven toiletgebouw vind ik helemaaal niks. Dus knutsel knutsel en zie daar nu heb ik een echte douche aanboord.

Hoe werkt het? Het toilet heeft bij mij ook in de vloer een afvoer, die komt uit in de biels. Er zit ook een elektrische pomp op die ik vanuit het toilet kan aanzetten. Vervolgens heb ik een elektrische dompelpomp genomen, daar een extra slangetje aan gemaakt en die in de afvoer van de wasbak gestoken. De dompelpomp gaat naar een slang die eindigt in een douche kop. Door een schakelaartje op de wand te bedienen gaat de pomp aan (of uit). Dus als ik de kraan van de afvoer dicht draai en de wasbak vul met warm water (1 puts van buiten en 1/2 keteltje heet water), dan kan ik genieten van een heerlijke warme douche.

Nu begint mijn schip kompleet te worden. Kachel, douche … alleen een openhaard ontbreekt nog en … een maatje.

Douche

Leave a Reply