Archive for Apparaatjes maken

Bewustzijns groep

Het is al een hele tijd zo dat ik niet meer naar festivals wil omdat ik niet meer wil consumeren maar meer het gevoel heb dat ik wat bij te dragen heb. Maarja tegen de tijd dat het festival daar is heb ik geen materiaal paraat. Dus dan komt er niets van. Maar de drang om te delen wat ik geleerd heb de afgelopen 15 (en meer) jaar blijft. 

Dus hier een oproep: Kom op de donderdag avond naar mij toe dan ga ik vertellen wat ik weet, we gaan oefeningen doen en natuurlijk expirimenteren en ontdekken.

Nee ik heb nog geen vast programma en de kosten gaan in dana (geef wat je het waard vind anoniem in een doosje). Het is fijn als iedereen lekker in zijn energie zit dus daar zal ik mee beginnen. Werken aan jezelf is een geweldige weg om bewuster te worden. Ik zal ook vertellen over het maken van apparaatjes, hoe werken ze en wat zijn de basis prencipes waar ze mee werken. Apparaatjes daar kan ik vast een jaar over vertellen. Voor het maken van apparaatjes moet je energie kunnen voelen en kunnen pendelen. Praten met wezens die we niet kunnen zien is ook handig. Maar om dat te leren moet je kunnen mediteren en je energie afstemmen op andere energieën of realiteiten. Maar dan moeten we het ook hebben over de ethiek om dit te kunnen en mogen doen. Er zijn ook tal van valkuilen waar je in kan stappen en waar je soms moeilijk uit komt. Ik zal proberen je om deze gaten in de weg heen te leiden.

Als je zin hebt om hier heen te komen mail me dan. Als de groep uit mijn huiskamer barst dan ga ik een andere plek opzoeken maar tot die tijd is het op Poldermolenweg 124, 1333BG Almere.

 

De hobbel

Je kent het wel, ’t leven zit soms niet mee. Het is alsof je een hobbel in de weg tegen komt. Soms is die hobbel zo groot als een huis en wat moet je dan?

In geval van een stevige hobbel stopt bij mij alles. Alles wordt ingezet tot het oplossen van die hobbel. Dat is wel eens anders geweest, dan liet ik de hobbel liggen en ging ik door met mijn dagelijkse taken. En vooral niet naar die hobbel kijken want anders kan ik mijn dagelijkse taken niet uitvoeren. 

Het probleem is dan dat hobbels hobbels opzoeken. En zit nooit alleen maar één verkeersdrempel in een straat. Binnen de kortste keren ben je aan alle kanten ingesloten in hobbels en dan zit je in de valkuil. Natuurlijk kan je jaren in die valkuil blijven rondhangen en maar blijven doen wat er van je gevraagd wordt of waarvan je zelf bedacht hebt dat het van je gevraagd wordt of moet. En die dingen vormen een sluitend geheel, de één dekt de andere in. En dan lijkt er geen uitweg meer. Ja ik heb jaren in dat soort kringetjes rond gelopen.

Dus als er nu een heuvel in de weg is richt ik me daar op met al mijn aandacht. Alles vervaagt tot ik de heuvel in al zijn pracht heb gezien. Dan komen de hamers en pikhouwelen tevoorschijn en breek ik die heuvel tot op de grond toe af. Dat kan een tijdje duren.

Voor de buitenwereld, en vaak is dat inclusief mijzelf, lijkt er helemaal niet veel te gebeuren. Maar er komt in die tijd niet veel zinnigs uit mijn handen. Het is ook niet erg goed voor lopende bestellingen, want die komen ook niet uit mijn handen, dan. 

En dan is er plotseling het inzicht dat de hele heuvel een illusie was (daar gaat het volgende verhaaltje over). En plots klaps is de heuvel weg en kan ik mij weer bezig houden met andere dingen. Dus die labels uitprinten en de pakjes op de bus doen. Ze komen er aan!

Oproep

Dag lief Universum, en alle lezers van dit blog.

De zomers vind ik zo fijn, lekker buiten zijn en lekker lang licht. En zo de winter in Nederland vind ik maar niks. Te vroeg donker en geen lekker buiten weer.

Dus zou ik het heel fijn vinden om de winter ((december), januari, februari, (maart)) ergens anders door te brengen. Een plek waar het lekker(der) weer is, waar lieve mensen zijn en natuur. Maar ook een plek waar ik mijzelf nuttig kan maken met energetisch werk. Zoals mensen behandelen of workshops geven of plekken energetisch in evenwicht brengen of apparaatjes maken of … 

Weet jij zo’n plek? Wil je het met dan laten weten?

Intuïtie vs denken

Vroeger was ik altijd een geweldige denker. Ik kon heel ingewikkelde dingen bedenken en dan ook nog maken. Het voelen was er eigenlijk niet bij. Dat had dan weer het nadeel dat ik mijzelf voorbij liep en niet in de gaten had wanneer ik moest stoppen.

Langzaam ben ik meer gaan voelen en heb ik mijn intuïtie verder ontwikkeld. Dat heeft een lange tijd opgeleverd waarbij ik een redelijke intuïtie had en nogsteeds ingewikkelde dingen kon maken. Maar toen heb ik weer niet goed naar mezelf geluisterd en ben toen toch weer burnout geraakt.

Daarna volgde een lange tijd van herstel en vooral niet al te veel ingewikkelde dingen doen. Ik ben toen ook veel meer gaan voelen en heb dat deel van mezelf erg ontwikkeld.

Ondertussen is het gevoels deel groter dan het denk deel. En het is heel maf ik probeer een programma te schrijven waarbij ik met led’s een zon’s opgang simuleer en het lukt me niet om mijn hoofd om die materix functies gevouwen te krijgen. Vroeger zou dat wel gelukt zijn en had ik het wel ingewikkeld gevonden maar was het wel gelukt. Nu doe ik mijn ogen dicht om te denken en kom ik er achter dat mijn hoofd helemaal leeg is. Geen briljante ideeën over hoe ik dit probleem moet oplossen ik kijk een zwarte leegte in. Ik ben een leeghoofd geworden.

Soms hoor ik van mensen dat hun hoofd de hele tijd zo vol is met van alles en dat ze hun hoofd maar niet leeg krijgen, mijn hoofd is op dit moment zo leeg dat ik het niet vol krijg. Dat was nou ook weer niet de bedoeling.

Het voordeel is dat mijn intuïtie het wel erg goed doet op het moment. Het lijkt er dus op dat Intuïtie en Denken tegenpolen zijn en dat ze niet tegelijk in één hoofd kunnen voorkomen.

Hoe ga ik hier nu weer de midden weg in vinden?

De kracht en zwakte van intentie

Een van de grote mysteries in de ‘new age’ wereld is intentie. De meeste mensen snappen niet hoe dit werkt en zo ontsaat er een mysterie rond objecten en plaatsen.

Als je de magie om je heen nodig hebt dan is het misschien een goed idee om niet te weten hoe het werkt. Want wat is Magie zonder de magie?

Als eerste kan ik zeggen dat alles bewustzijn als grondslag heeft. En ik denk zelfs dat bewustzijn de gondslag is van ons universum. Dus voor de oerknal was er bewustzijn en de oerknal was/is een manifestatie van dat bewustzijn. Wij mensen hebben ook bewustzijn en kunnen met dit bewustzijn de wereld om ons heen veranderen.

Het veranderen van dit universum om ons heem kan natuurlijk fysiek door een kopje thee te zetten. Of psychologisch door te platen met de buurman. Of energetiesch door iets te doen met volle aandacht en intentie. Die laatste vorm is dat waar dit verhaaltje over gaat.

De intentie is het voor ogen hebben van een doel in de actie die je doet. Als ik val en ik weer me per reflex af dan was er niet echt een intentie in de beweging die ik maakte. Als ik een vlieg dood sla dan is daar wel degelijk intentie tot het doden van die vlieg. Mijn doel is dan het doden van een levend wezen. Je kan natuurlijk ook een kopje of glas over die vlieg zetten en er een papiertje onder schuiven. Een intentionele actie draagt verantwoording met zich mee.

De actie die je voor ogen hebt met de intentie kan ook zuiver energetisch zijn. Stel je bent aan het wandelen met kinderen. De kinderen houden dat misschien lang niet zo lang vol en je zou ze wel extra energie willen geven voor die wandeling. Je zoekt een mooie steen uit. Pak hem op en laat jou energie in de steen stromen, vul de steen met jou energie met de intentie om die energie aan een ander te geven. Dan als je ziet dat een van de kinderen moe wordt geef je de mooie steen en vertel je dat de steen energie geeft.

Wat gebeurd er nu? Je hebt die energie in die steen gestopt en die komt terug. Het is een mooie steen, dat helpt. Het maakt de acceptatie van de intentie gemakkelijker en behoud de intentie. Je had het ook in een hondedrol kunnen stoppen maar het mag duidelijk zijn dat niemand die stevig beet zou willen houden of het erg mooi zal vinden. Het mooi vinden van het object maakt ook de verbinding er mee sterker. En als het geloof blijft bestaan dat de steen energie geeft dan zal deze veel meer energie af geven dan dat je er ooit in hebt gestopt (Ja lieve natuurkundigen de wet op behoud van energie gaat hier niet op). Het mooi zijn van het object helpt hier bij. Omgekeerd als iemand denkt bij het object ‘He gatver!’ dan gaat de intentie van ‘he gatver’ er ook op inwerken.

Dus zolang de intentie die je in een object gestopt hebt bewaard blijft blijft de functie actief. Als de intentie vergeten wordt dan vervaagt de functie. De snelheid van het vervagen van de functie hangt af van de kracht van de intentie. De kracht van de intentie hangt af van het bewustzijn van de person(en) en de zuiverheid van de intentie. Als er meer personen geloven in de intentie van het object en de intentie van de personen is zo veel mogelijk overeenkomend dan wordt de werking sterker en blijft deze langer behouden.

Heilige symbolen hebben op deze manier een kracht omdat de intentie er door zo veel personen in is vastgelegd en elke keer dat een persoon het symbool ziet versterkt het de intentie. Echter hebben mensen verschillende ideeen bij dat zelfde symbool en dat verwart de intentie. Bij heilige symbolen of objecten kunnen ook meer zaken aan de hand zijn. Het symbool kan gebruik maken van heilige geometrie en een object kan er, naast die heilige geometrie, een entiteit aan verbonden hebben. Beide behandel ik hier nu niet want dat wordt te ingewikkeld.  

Ds19

De kracht van intentie wordt door veel energetische systemen gebruikt. Neem bijvoorbeeld Sanjeevini dit zijn unieke symbolen met daar aan een intentie gekoppeld. De gekoppelde intentie gaat over genezing. Daarmee is het een systeem wat gebruikt wordt om geneeskrachtige druppeltjes te maken.

De intentie wordt ten eerste door meditatie aan het symbool gekoppeld. Dan wordt het symbool gepubliceerd en de mensen die het symbool gebruiken versterken vervolgens de intentie. Het gebruiken van het symbool betekent ook het lezen van de tekst boven het symbool. Dan geloven dat het ook echt werkt. En dat geloof vesterkt de intentie. Zolang het systeem gebruikt wordt blijven de symbolen hun intentie en daarmee functie behouden.

In dit geval blijft intentie behouden door de waarneming en intrepratatie van de letters boven het symbool met je bewustzijn. Je bewustzijn verbind deze intentie met het symbool. De mystiek van het symbool versterkt het want anders gaat onze ratio roet in het eten gooien. Het niet helemaal begrijpen hoe dit werkt helpt dus bij het instant houden van de intentie. Er zijn veel mensen die deze mystiek nodig hebben om in de werking te geloven in dat geval kan het nodig zijn een vraag niet te beantwoorden.

Onze ratio is een lastige die dus vaak de werking tegen gaat. Het idee van ‘Dat kan toch nooit werken’ is ook een intentie die de bedoelde intentie verstoort. Echter als je denkt ‘Ik snap er niets van maar het werkt gewoon.’ Dan geef je je ratio geen kans want je gelooft gewoon dat het werkt, dus dan doet het het ook.

Intentie kan je ook vast leggen in voorwerpen. Bepaalde stoffen zijn beter in het vasthouden van die intentie dan andere stoffen. Stoffen met een rigide kristal structuur die een geleider zijn voor chi zijn goed voor het vasthouden van intentie. Veel metalen zijn goed maar sommige metalen laten (bijna) geen chi door zoals RVS en Zilver. Andere zijn weer heel goed zoals koper, goud en bismuth. Kristal kan goed werken maar het heeft ook een eigen bewustzijn en daar moet je dan wel overeenstemming mee hebben.

Om intentie in een voorwerp vast te leggen kan je het voorwerp bewerken en tijdens de bewerking de intentie er in mediteren. Dat geeft een hele sterke binding van de intentie met het voorwerp.

Het zelfde kan je doen met een plek. Door te mediteren op een plek plaats je daar een intentie. Deze intentie blijft op deze plek zolang de intentie verbonden blijft met de plek. Hoe meer mensen die intentie verbinden met die plek hoe sterker hij wordt. Deze plek kan dan een kracht plek worden. 

Wat je ook kan doen is een bestaande krachtplek nemen en daar je intentie op plakken. Dat wordt al eeuwen gedaan met oa kerken. De bestaande krachtplek bestaat meestal uit een kruising van meerdere energie lijnen.

Systemen zoals radionica werken ook op intentie en er zijn manieren om intentie te versterken zodat je je intentie in druppeltjes kan zetten voor homeopatie.

Het gebruik van intentie kan dus heel krachtig zijn en de intentie kan heel complex zijn. Het nadeel is dat de intentie verstoord kan worden door een andere intentie en dat hij na veloop van tijd verzwakt mits hij goed onderhouden wordt.

 

Angst

Angst is een grote limiterende factor in het leven en iedereen heeft er, op zekere hoogte, last van. Het is natuurlijk een heel ruim begrip en er zijn vast boeken vol mee te vullen. 

Zoals, ik vertel van alles hier op het blog, elders kan je nog meer dingen lezen. Als het echter over energetische zaken gaat is het heel lastig om een compleet beeld te geven. Dus mensen lezen stukken en begrijpen dat niet helemaal. En dan als ze het naar me terug koppelen met … klopt niet want … Dan slaat bij mij de angst en frustratie om de oren. Uiteindelijk is het een goede les, want ik kijk nogmaals kritisch naar wat er op dat web staat en naar waar die angsten vandaan komen. Als ik zou luisteren naar die angst dan zou ik stoppen met het maken van de apparaatjes die ik maak en al helemaal met op internet daar stukjes over schrijven. Want angst is een slechte raadgever.

Maar in de spirituele wereld is er eingenlijk heel, heel, veel angst. Misschien is dat overal wel zo maar die spirituele wereld is zo onbegrepen en dus zweven er veel indianen verhalen rond. En angst kan ook werkelijk schade doen. Als je bang bent voor een kundalini stijging en je gaat daar toch in dan kan je jezelf beschadigen. Als je die angst niet hebt kan de enegie zonder de plotselinge blokkades de potentie bereiken en veiliger zijn gang gaan.

Natuurlijk speelt de commercie vroolijk in op angst. Er zijn tal van tools die als ze maar heel mooi en duur zijn vast beter werken dan een theezakje aan een touwtje. Ja ik duid hier op pendels. Want wat is dat, een gewichtje aan een touwtje, meer niet. Maar je hebt hele mooie pendels en die zouden dan op magische manier invloed van buiten tegen gaan. Oh ja hoe dan? Heel simpel, door jou te laten geloven dat ze dat doen. Je eigen angst (je weet wel die van: ‘Kan ik het wel?’, ‘het is toch allemaal onzin’, ‘dit bestaat toch niet’ enz) wordt onderdrukt door het vertrouwen in de magie van het mooie glimmende dure ding wat zo mooi heen en weer zwiept. Het heeft echter wel een echte extra meetwaarde, hoe meer blingbling hoe groter het spiritueel ego…

Dat zelfde is heel mooi te zien als ik mensen uitleg hoe iets werkt. Men gelooft liever in de magie dan dat ze begrijpen hoe het werkt. Of zoals het mogelijk is om energetische druppeltjes op alcohol basis te copieeren, dan hebben ze toch liever de copie die ik gemaakt heb. Hoezo is het dan wel goed dan? Of het laten zien hoe je met een klein stukje ijzerdraad de binnenkomende elektrisiteit kunt ontstoren van nare energetische invloeden. Maar het zelf doen, mooi niet. Dan komt die angst immers weer om de hoek “Ik kan het niet”, “Dat gaat nooit werken”, “ik heb de magie niet” of wat dan ook. Ja je kan een duur ding kopen voor in de meterkast, maar het kan ook met een stukje ijzerdraad van nog geen 2 cent. En het werkt beide even goed, ook als je niet kan toveren.

Dus is het gemakkelijker om in de valkuil te blijven zitten van je angst dan het over je angst heen te stappen de valkuil uit en de nieuwe wereld in. 

 

Ik zie ik zie …

In het ‘New Age’ gebeuren zijn een veel mensen die van alles claimen. Van ‘oh ik zie zulke mooie kleuren om die en die’ tot ‘Als ik dat vast pak dan hoor ik Michael … zeggen’. En dan zijn er de mensen die dat aan horen en niets voelen of zien en die ook al die mooie dingen willen kunnen zien en horen. En ja ik heb tot beide kampen behoord. Aan de ene kant ‘zie’ ik soms dingen en aan de andere kant soms ook helemaal niets. Dan hoor ik mensen om me heen de meest fantastische verhalen vertellen over wat zij meemaken. Dan denk ik altijd, ‘Hoeveel is waar en hoeveel is bedacht’. En soms maak ik zelf dingen mee waarvan ik zou denken dat als ik een ander dat zou horen vertellen, ‘Wat zou die gerookt hebben?’

Er zijn heel wat mensen die dat allemaal helemaal niet zo meemaken en er niets van snappen of die het graag ook willen voelen maar dat niet doen. Aan de ene kant kan het zijn dat je niets voelt omdat je je het jezelf gewoon niet toe staat. Als je alles rationaliseert dan voel je niets. Probeer dat eens met verliefd zijn, ben je dan nog wel verliefd? Misschien bestaat daar wel een pilletje voor. 

Een voorbeeld is een man die ik ken die beweert niets te voelen. Op een dag was hij bij iemand die heel veel apparaatjes maakt. En terwijl hij in zo’n apparaatje zat begon hij te klagen dat het toch wel koud was. De temperatuur was gewoon 20 graden en helemaal niet veranderd. Toch werd er beweerd dat het koud was. Bij de sugestie dat het hier ging om het voelen van de energie, kwam er als weerwoord dat het toch echt koud wea en dat hij niets voelde. Een perfecte rationalisatie van wat er gebeurde: “nee ik voel helemaal geen energie ik heb het gewoon koud”. 

Dan is er ook nog helemaal de andere kant. Dat zijn de mensen die altijd vanalles zien, zelfs als er niets te zien valt. Tja het is lastig om daar over te oordelen. Maar na een tijdje omgaan met veel mensen die vanalles ‘zien’ wordt het kaf en het koren steeds duidelijker. Een voorbeeld hiervan was tijdens een cursus. In de avond na de cursus was ik met deze vrouw even naar buiten gegaan. Er was een plek waar we tegen de energielijnen in de aarde konden duwen en ze op die manier verplaatsen. Op zich al een hele mooie ervaring. Maar terug gekomen in de groep werd het verhaal keer op keer verteld en werd het steeds mooier en mooier. Nadat de cursus voorbij was werd het verhaal nogsteeds verteld en ik kon het al helemaal niet meer herkennen. De enige manier waarop ik wist dat dit was wat we hadden meegemaakt was dat ik er in voor kwam. 

Door mooie verhalen te vertellen kan je natuurlijk laten zien dat je heel speciaal bent en je jezelf goed laten voelen en vooral jezelf beter laten voelen dan de ander. Auw. Een grote egostreel dus. En het is zo moeilijk om te verifiëren. Het gebeurd natuurlijk niet alleen in ‘New Age’ gebeuren maar ook in alle dag. Velen vertellen over hun vakantie in mooiere kleuren en geuren dan de werkelijkheid. Er zijn veel mensen die bijzonder geaniemeerd kunnen vertellen over zaken in het verleden waarbij ik me dan af vraag hoeveel er van nog op waarheid gebaseerd is. Grootspraak komt overal voor. 

Dan weer terug naar mezelf. Jaren geleden heb ik voor mezelf besloten gewoon zo eerlijk te zijn als ik kan in dit hele gebeuren. Als ik niets zie dan zeg ik dat ook gewoon en als ik dat wel doe dan ook. Deze wereld is al raar genoeg en het heeft helemaal geen zin om hem nog raarder te maken. En soms denk ik vanalles te zien en dan later denk ik er weer aan terug als “wat had die gerookt?” oh ja ik rook niet das waar ook. Of ik voel vanalles maar dan kan ik niet bij mijn rationele brein waardoor ik niet kan vertellen wat ik voel en ik kan dan zelfs niet aan mijzelf verklaren wat ik voel dus laat staan aan een ander “blu bl plla bee  gumbneblamenaa”. Ja geen zinnig woord dus. En andere tijden dan voel ik helmaal niets en dan besteed ik mijn tijd aan het maken van technische apparaatjes. Of ik zit gefrustreerd te voelen naar wat ik nu weer heb gemaakt. Ik weet dan wel wat het doet maar voel niets. Andere mensen hebben daar dan weer hele verhalen bij. Ohh wat mooi dat wil ik ook…

De GuyGuyplex

De GuyGuyplex is een knutsel apparaat wat ik gemaakt heb voor een jongen van 8 jaar. Hij is erg slim en verveeld zich dood op school. De school kan hem niet de lesstof bieden die een uitdaging voor hem is. Maar natuurlijk wil je ook niet al te veel opvallen in de klas en al te veel anders zijn dus wat doe je dan? Misschien wel niet al te veel opvallen en je dood vervelen.

Veel hoogbegaafde kinderen hebben last van faal angst. Dat komt omdat ze nooit om hebben leren gaan met falen. Want ze snappen alles zo snel. Als er dan iets is wat ze niet snappen dan weten ze niet goed hoe ze met die gevoelens om moeten gaan. Met dit in mijn hoofd heb ik de GuyGuyplex ook gemaakt. Er zitten een paar spelletjes in die een hoge mate van aanzetten en gelijk werken hebben, maar ze bieden ook een uitdaging.

GuyGuyplex kit

Maze: Maze is een spel waarbij je door een doolhof moet lopen naar de uitgang. Je kan alleen het stukje van het doolhof zien waar je staat en het is een beetje mistig in het doolhof dus je kan maar 3 stappen ver zien. Aan het begin van het doolhof hangt een kaart die je 5 seconden lang kan zien (als het doolhof te groot wordt zie je maar een deel). Elke keer dat je het doolhof door bent groeit het 10×10, 15×15, 20×20 enz tot 60×60 en geeft het een aanmoedigende boodschap voor de volgende ronde. De doolhoven zijn elke keer anders. De speler zal in zijn hoofd moeten bijhouden hoe de kaart er uit ziet en zo de uitgang vinden.

Pong: het bekende tennis spelletje. Maar je kan het niet gelijk spelen. Eerst moet je een schuif weerstand aansluiten zodat je je batje heen en weer kan bewegen. Dat doe je met draadjes en een schroevendraaier. Dus daar begint het geknutsel al.

Space invaders: het bekende spaceinvaders spelletje. Maar ook hier moet je de schuifweerstand aansluiten. Maar je moet ook kunnen schieten en daarvoor kan je een klop sensor aansluiten zodat je schiet als je op de sensor slaat of als je wat ingewikkelder doet kan je met een weerstand en een schakelaar een gewone vuurknop maken. Maarja zo’n schuifweerstand en schakelaartje houd moeilijk vast. Dus dat geeft weer de uitdaging om een game console te maken van karton zodat je het allemaal beter kan vasthouden.

Er is een afstandsbediening waar je de relais mee kan bedienen en rare geluiden maken. Er zit een orgel programma in waar je met een lichtsensor (LDR) geluid met licht kan maken. Game of life zit er ook in. Er is een programma scope wat een scope op het scherm tovert. Je kan er werkelijk spanning mee meten maar dan moet je wel al het rekenwerk zelf doen. Het display is niet grootgenoeg om de waardes in decimale getallen te laten zien dus je ziet ze in binair boven en onder aan het scherm. Maar je hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te doen om lol te hebben met de scope je kan triggers instellen met hysteresis zodat je de relais kan laten schakelen door de sensors die je er  op aan kan sluiten.

Er zit een alarm doosje bij wat een vreselijk iritante sirene kan maken, en wat je op de relais aan kan sluiten om zo een alarm te maken. Bijvoorbeeld als er op de deur geklopt word, met het piezo sensor.

Er zit ook een kleine breadboard op waar je met weerstanden en transistors schakelingetjes kan bouwen. Het is ook een prima plek voor het aansluiten van de sensors. Er zit een boekje bij met allemaal schakelingen en een uitgebreide uitleg. 

P3210601

Maarja als je ouder wordt dan gaat ook dit natuurlijk op een gegeven moment vervelen dus dan kan je de computer aansluiten en de bestaande programma’s veranderen of nieuwe programma’s in de arduino laden die het hart vormt van de GuyGuyplex.

En als je dan nog verder bent dan ga je gewoon je eigen programma’s maken.

En zo bied dit apparaat een blijvende uitdaging voor de creatieve geest.

Ik heb niet echt een schema gemaakt van dit project. Het is allemaal heel simpel. Alle uitgangen/ingangen hebben een 330 ohm weerstand in serie zodat je erg veel moeite moet doen om de arduino stuk te krijgen. De relais worden geschakeld met een transistor die naar de Vraw gaat. De relais doen het dus alleen als er een externe voeding is aangesloten en niet via de usb poort. Het IR sensor is er een met een ingebouwde demodulator, uit een videorecorder gesloopt. Uit de source code blijkt het schema en alle pinnen die gebruikt worden zijn met een #define aangegeven.

Onderaan komen links naar de manual en source code.

En toen moest het nog gemaakt worden ook…

Tja het probleem met uitvinders is dat ze zo graag uitvinden. En dan als er iets nuttigs of leuks is bedacht dat het dan zo moeilijk is dat op de markt te brengen. Want als het aan komt op het maken van het uiteindelijke produkt dan stokt het. En als ik het dan zover breng dat dat produkt er ook werkelijk is, dan moet het nog verkocht worden. En als er een ding is waar ik niet voor in de wieg gelegd ben dan is het wel verkopen en het omgaan met klanten. ‘Help ze willen het kopen wat moet ik nu doen?… Hu ik moet er meer voor rekenen dan de kostprijs?Waarom dan? … He, mag ik niet al het geld weg geven aan een goed doel? … Ach weet je wat je mag het gewoon hebben…’

Dus zo blijven hele goede en mooie ideeen en produkten op de plank liggen want ik weet niet hoe ik het verder moet aanpakken.

Zo is er een CD met Schumann geluid wat je zodanig aard dat je je een heipaal voelt nadat ie de grond in geslagen is. En een variant daarop met een spoel die dat nog eens extra sterk doet. Resonantie plaatjes ook op de Schumann frequentie maar dan op het fysieke, emotionele of spirituele aspect daarvan. Het was de bedoeling dat dat geheel een cd werd met zo’n plaatje er bij in de vorm van een hangertje. Dat in een mooie kartonnen CD hoes. Een geweldig produkt. Maarja uitvinders enzo.

Er ook nog een grootschalig Schumann idee op de plank om gelijk een heel bedrijf te aarden met de werkelijke Schumann resonantie en niet met een geregenereerde golf. De heilzame effecten hiervoor zijn ondertussen heel goed te onderbouwen want er is veel onderzoek naar gedaan.

Dan zijn er nog resonantie schijfjes. Ik kan ze afstellen op elke lichaams functie. Je zou de verschillende functies in je lichaam als een radio ontvanger kunnen zien. Soms is een ontvanger wat van slag en staat ie niet meer helemaal op de juiste frequentie. De lichaamsfunctie die daarmee overeenstemt werkt dan niet helemaal goed en dat kan je terugzien in je gezondheid.

Het is net als met stemvorken. Als de ene resoneert dan gaan andere soortgelijk stemvorken mee resoneren. Met een schijfje en het lichaam gebeurd dat ook.

Ondertussen heb ik al voor heel veel verschillende functies schijfjes gemaakt. Zoals: nier energie, huid reparatie van binnen uit (blaren),  huid beschadegingen van buiten af, aarding, bestendigheid tegen straling (wifi enzo), chakra centering, verschillende zenuwaandoeningen, ogen, doorzettingsvermogen (helpt goed bij stoppen met roken enzo), enz (ja die lijst is veel langer)

De schijfjes zijn al bijna tot een heel mooi produkt. Maar ja dan moet het nog verkocht worden ook. Dat is misschien wel wat me tegen houdt er verder mee te gaan. Help ik moet het gaan verkopen!! Nee dan kan ik het veel beter op de plank laten liggen te verstoffen en verder gaan met de volgende uitvinding, die, uiteindelijk ook op de plank blijft liggen. Ja de domein namen heb ik al geclaimd, Bodyresonator.nl en .com. Ze staan er al een jaar te verstoffen.

Hmmm das vast niet de reden om al die mooie dingen te maken. Maarja ik wil verder met mijn vindingen. GEZOCHT financieel genie met invoelings vermogen die graag dergelijke geweldige produkten verkoopt en mij ook kan inspireren het tot een produkt te maken van de dingen die op de plank liggen. En hoe je met mij in contact komt heel gewoon mijn naam twee keer opschrijven met een at er tussen en zo, het comments form werkt ook.

Building a heater for the boat

The wheater starts to be cold again and I like to have it nice warm and cosy. So my boad dit not yet have a heatet that would not sufocate me with CO gas. 

A friend sailor told me of a stove he build from amuminium sheet. He folded a long sheet of aluminium in a star and put that in a tube. In the bottom of the star he put a cerramic flowerpot to spread the heat and prevent te aluminium to melt. In the top he made something to fit a pipe as exhaust. In the outer pipe he made holes so the whole thing would become a heat exchanger.

From this idea I started thinkig how I schould make something like that. First I was like only wanting to use stuff that was laying around. Well that did not work. I ended up buying a MSR whisperlite universal multifuel stove and a peice of copper sheet 2000x700x0.3. I still had an old artelerie shell of 18 cm diameter and 106cm high made of brass (messing). That would be the outer shell and made shorter so it would stick just abouve the table. The cutoff peice would become a hatch to close off the hole to light the stove.

I made many pictures and movies to show you.

The cylinder

 The brass cylinder. We used to put our fireworks in this thing as kids. It made a great sound like we had super firecrackers!!

copper sheet folding

The folding of the copper sheet. This needs to be done very secure to make sure the top can be closed with an other sheet and solderd closed. This to ensure I will not wake up in front of a stern Peterus asking why I’m so early.

IMG 0978

 The last fold is a bit complicated. It is to connect both peices together and still be gasproof, more or less…

 

IMG 0984

This is how I planned to fit the flowerpot. See how the inside legs of the star are folded out. This will allow the cone to fit better into the star.

IMG 0989

This is the cone I used instead of a ceramic flowerpot. This is more sturdy. It will not break and it can whitstand the heat of the flame.

Next the top was closed with a round peice of copper sheet. That was soldered with a gas burner to the top. And tested on gasproofness to fill it with water and see where the leaks come out. This part was hard to do. The sheet is thin and if it gets dirty it wil not solder very well anymore. Stuf like S39 did not work to my satisfaction. In the end I used lead free solder wire for electronics. And I used a lot of it. This part was more difficult than what I expected.

Next the exhanger was put in the brass cylinder to make the markings where to cut the hole for the exhaust pipe (22mm copper). 

It was a lot more work than that but you can see that on the movies. Like the hatch to be able to take the burner out. The hatch locks te burner on its place with its legs to put the pot on.

 

Ok in the videos I did not speak english… but you get my drift. The conclusion: Heats nice, there need to be more holes in the tube to improve airflow. Do not put the burner to low. If the fuel cylinder touches the stove it heats up, but not to much. The result is that the pressure in the cylinder keeps and I do not have to pump every 20 minutes or so. Almost 1 litre of fuel will go for 5 hours at a fairly high setting and keep the cabin blazing hot, esp if the hatch can close after I made a proper exhaust. I tested the CO in the cabin and did not get an alarm even when the alarm was placed very close to the flame opening.

So nice stove and does not use any electricity and keeps the place warm and cosy!