Angst

Angst is een grote limiterende factor in het leven en iedereen heeft er, op zekere hoogte, last van. Het is natuurlijk een heel ruim begrip en er zijn vast boeken vol mee te vullen. 

Zoals, ik vertel van alles hier op het blog, elders kan je nog meer dingen lezen. Als het echter over energetische zaken gaat is het heel lastig om een compleet beeld te geven. Dus mensen lezen stukken en begrijpen dat niet helemaal. En dan als ze het naar me terug koppelen met … klopt niet want … Dan slaat bij mij de angst en frustratie om de oren. Uiteindelijk is het een goede les, want ik kijk nogmaals kritisch naar wat er op dat web staat en naar waar die angsten vandaan komen. Als ik zou luisteren naar die angst dan zou ik stoppen met het maken van de apparaatjes die ik maak en al helemaal met op internet daar stukjes over schrijven. Want angst is een slechte raadgever.

Maar in de spirituele wereld is er eingenlijk heel, heel, veel angst. Misschien is dat overal wel zo maar die spirituele wereld is zo onbegrepen en dus zweven er veel indianen verhalen rond. En angst kan ook werkelijk schade doen. Als je bang bent voor een kundalini stijging en je gaat daar toch in dan kan je jezelf beschadigen. Als je die angst niet hebt kan de enegie zonder de plotselinge blokkades de potentie bereiken en veiliger zijn gang gaan.

Natuurlijk speelt de commercie vroolijk in op angst. Er zijn tal van tools die als ze maar heel mooi en duur zijn vast beter werken dan een theezakje aan een touwtje. Ja ik duid hier op pendels. Want wat is dat, een gewichtje aan een touwtje, meer niet. Maar je hebt hele mooie pendels en die zouden dan op magische manier invloed van buiten tegen gaan. Oh ja hoe dan? Heel simpel, door jou te laten geloven dat ze dat doen. Je eigen angst (je weet wel die van: ‘Kan ik het wel?’, ‘het is toch allemaal onzin’, ‘dit bestaat toch niet’ enz) wordt onderdrukt door het vertrouwen in de magie van het mooie glimmende dure ding wat zo mooi heen en weer zwiept. Het heeft echter wel een echte extra meetwaarde, hoe meer blingbling hoe groter het spiritueel ego…

Dat zelfde is heel mooi te zien als ik mensen uitleg hoe iets werkt. Men gelooft liever in de magie dan dat ze begrijpen hoe het werkt. Of zoals het mogelijk is om energetische druppeltjes op alcohol basis te copieeren, dan hebben ze toch liever de copie die ik gemaakt heb. Hoezo is het dan wel goed dan? Of het laten zien hoe je met een klein stukje ijzerdraad de binnenkomende elektrisiteit kunt ontstoren van nare energetische invloeden. Maar het zelf doen, mooi niet. Dan komt die angst immers weer om de hoek “Ik kan het niet”, “Dat gaat nooit werken”, “ik heb de magie niet” of wat dan ook. Ja je kan een duur ding kopen voor in de meterkast, maar het kan ook met een stukje ijzerdraad van nog geen 2 cent. En het werkt beide even goed, ook als je niet kan toveren.

Dus is het gemakkelijker om in de valkuil te blijven zitten van je angst dan het over je angst heen te stappen de valkuil uit en de nieuwe wereld in. 

 

Leave a Reply