Ik zie ik zie …

In het ‘New Age’ gebeuren zijn een veel mensen die van alles claimen. Van ‘oh ik zie zulke mooie kleuren om die en die’ tot ‘Als ik dat vast pak dan hoor ik Michael … zeggen’. En dan zijn er de mensen die dat aan horen en niets voelen of zien en die ook al die mooie dingen willen kunnen zien en horen. En ja ik heb tot beide kampen behoord. Aan de ene kant ‘zie’ ik soms dingen en aan de andere kant soms ook helemaal niets. Dan hoor ik mensen om me heen de meest fantastische verhalen vertellen over wat zij meemaken. Dan denk ik altijd, ‘Hoeveel is waar en hoeveel is bedacht’. En soms maak ik zelf dingen mee waarvan ik zou denken dat als ik een ander dat zou horen vertellen, ‘Wat zou die gerookt hebben?’

Er zijn heel wat mensen die dat allemaal helemaal niet zo meemaken en er niets van snappen of die het graag ook willen voelen maar dat niet doen. Aan de ene kant kan het zijn dat je niets voelt omdat je je het jezelf gewoon niet toe staat. Als je alles rationaliseert dan voel je niets. Probeer dat eens met verliefd zijn, ben je dan nog wel verliefd? Misschien bestaat daar wel een pilletje voor. 

Een voorbeeld is een man die ik ken die beweert niets te voelen. Op een dag was hij bij iemand die heel veel apparaatjes maakt. En terwijl hij in zo’n apparaatje zat begon hij te klagen dat het toch wel koud was. De temperatuur was gewoon 20 graden en helemaal niet veranderd. Toch werd er beweerd dat het koud was. Bij de sugestie dat het hier ging om het voelen van de energie, kwam er als weerwoord dat het toch echt koud wea en dat hij niets voelde. Een perfecte rationalisatie van wat er gebeurde: “nee ik voel helemaal geen energie ik heb het gewoon koud”. 

Dan is er ook nog helemaal de andere kant. Dat zijn de mensen die altijd vanalles zien, zelfs als er niets te zien valt. Tja het is lastig om daar over te oordelen. Maar na een tijdje omgaan met veel mensen die vanalles ‘zien’ wordt het kaf en het koren steeds duidelijker. Een voorbeeld hiervan was tijdens een cursus. In de avond na de cursus was ik met deze vrouw even naar buiten gegaan. Er was een plek waar we tegen de energielijnen in de aarde konden duwen en ze op die manier verplaatsen. Op zich al een hele mooie ervaring. Maar terug gekomen in de groep werd het verhaal keer op keer verteld en werd het steeds mooier en mooier. Nadat de cursus voorbij was werd het verhaal nogsteeds verteld en ik kon het al helemaal niet meer herkennen. De enige manier waarop ik wist dat dit was wat we hadden meegemaakt was dat ik er in voor kwam. 

Door mooie verhalen te vertellen kan je natuurlijk laten zien dat je heel speciaal bent en je jezelf goed laten voelen en vooral jezelf beter laten voelen dan de ander. Auw. Een grote egostreel dus. En het is zo moeilijk om te verifiëren. Het gebeurd natuurlijk niet alleen in ‘New Age’ gebeuren maar ook in alle dag. Velen vertellen over hun vakantie in mooiere kleuren en geuren dan de werkelijkheid. Er zijn veel mensen die bijzonder geaniemeerd kunnen vertellen over zaken in het verleden waarbij ik me dan af vraag hoeveel er van nog op waarheid gebaseerd is. Grootspraak komt overal voor. 

Dan weer terug naar mezelf. Jaren geleden heb ik voor mezelf besloten gewoon zo eerlijk te zijn als ik kan in dit hele gebeuren. Als ik niets zie dan zeg ik dat ook gewoon en als ik dat wel doe dan ook. Deze wereld is al raar genoeg en het heeft helemaal geen zin om hem nog raarder te maken. En soms denk ik vanalles te zien en dan later denk ik er weer aan terug als “wat had die gerookt?” oh ja ik rook niet das waar ook. Of ik voel vanalles maar dan kan ik niet bij mijn rationele brein waardoor ik niet kan vertellen wat ik voel en ik kan dan zelfs niet aan mijzelf verklaren wat ik voel dus laat staan aan een ander “blu bl plla bee  gumbneblamenaa”. Ja geen zinnig woord dus. En andere tijden dan voel ik helmaal niets en dan besteed ik mijn tijd aan het maken van technische apparaatjes. Of ik zit gefrustreerd te voelen naar wat ik nu weer heb gemaakt. Ik weet dan wel wat het doet maar voel niets. Andere mensen hebben daar dan weer hele verhalen bij. Ohh wat mooi dat wil ik ook…

Leave a Reply