De tourist uithangen

P9180007

Zoals je weet ben ik altijd aan het graven in m’n beerput. Tja je moet maar een hobby hebben… Recentelijk heb ik weer eens iets nieuws ontdekt (wat al zo oud is als de weg naar Rome maar het in de praktijk brengen was voor mij nieuw). Het blijkt dat als ik het moeilijk heb met mensen dat dat dan gaat over een stukje van mezelf waar ik niet van houd. Noggal wiedes, he he. Als ik dat stukje dan bekijk, zoals ik ook met blokkades en programma’s doe, dan kan ik er weer van gaan houden. En dan als sneeuw voor de zon verdwijnen die problemen met die mensen ook. Ik heb het dan over het me naar voelen van bepaalde mensen, dus niet meer naar voelen van die mensen.

Het resultaat is dat ik het nu leuk vind om mensen te ontmoeten. Ehh wat nou ben je van je stoel gevallen? Er is natuurlijk nogsteeds een teveel (vermoed ik).

En dat brengt nu dat ik echt op vakantie ben en nog de tourist aan het uithangen ben ook. Eergisteren in Harlingen geweest en daar was het toch wel een beetje uitgestorven. Sinds gisteren lig ik in Vlieland en hier is het een stuk drukker. En dan kom ik toch weer een hoop lieve mensen tegen, behalve die havenmeester dan nadat ik zei dat ik de haven toch wel duur vond €41 voor twee nachtjes in m’n eentje. Maar dat gaf weer reden tot een beetje graaf en poets werk. 

Vandaag gewandeld door het bos en over het strand en het dorp in geweest. Zowaar een ijsje gekocht. En dan merk ik dat mensen toch ook wel veranderd zijn, of ligt het aan mij? Een vrouw bij de ijsboer die samen met een ander een ijsje zaten te eten. de een zecht tegen de ander dat het sinasappel ijs zo lekker is. Ik kijk ze aan en zeg dat ik die eigenlijk ook had moeten kiezen. Een van de twee vrouwen haat heel afschermend met haar rug naar me toe zitten. Dat zat vast niet lekker op dat type bankje. Is dat nou iets van de laatse tijd dat mensen het niet meer op prijs stellen dat ze worden aangesproken op straat? Nouja vroeger zou ik daar vast wat overstuur van zijn geweest, nu niet meer.

Net in de haven winkel, die een bio winkel is (dat is wel een mooie verandering in deze tijd) eten gehaald. En vooral niet naar de prijzen gekeken van wat ik kocht. Uiteindelijk moetst ik wel €33 afrekenen voor het eten. Maarja het is vakantie!

P9180012

Leave a Reply