Archive for Uncategorized

Waarom al die mensen steeds zo boos zijn.

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een erg kort lontje. Zelfs mensen waarvan je dat niet verwacht. Hoe zit dat toch?

Je hoort er vaak over dat we in een eindtijd zitten of dat alles zo snel gaat nu. Uit observaties kan ik zeggen dat de zielefrequentie van iedereen omhoog gaat. En ik heb die waarde, voor mezelf, altijd in verband gebracht met bewustzijn. Hoog bewustzijn hoge frequentie. Deze waarde gaat omhoog met sprongetjes. Elke keer als je weer een blokkade opgelost hebt dan springt de frequentie een tijdje later omhoog. Als je diep in de put raakt dan kan deze dalen.

Maar hoe zit dat nou dat die frequentie bij iedereen omhoog gaat? Sommige mensen houden zich helemaal niet bezig met hun bewustzijn en vinden het wel mooi zoals het is. Ook van deze mensen gaat de frequentie omhoog.

Ik vermoed dat we met z’n allen bewuster aan het worden zijn, of we het nu willen of niet. Bewuster worden is mooi want je kan beter zien wat er om je heen gebeurd. Je kan valkuilen van afstand herkennen en en niet steeds weer in stappen. Het is veel gemakkelijker om gelukkig te zijn. Maar je ziet ook de dingen in jezelf waar je niet blij mee bent. Naarmate je bewustzijn groeit en je lost je interne strijd niet op dan zal de streid aleen maar heftiger worden. En dáár zit nou dat korte lontje. Je bet boos op jezelf en je reageert dat af op je omgeving.

De methode om je lontje op lengte te houden of zelfs langer te maken is het oplossen van je interne conflicten. Dat is één van de dinge die hoort bij het krijgen van een hoger bewustzijn.

Je interne conflicten bestaan uit verschillend delen. Er zijn je overtuigingen die voortkomen uit programma’s (reflexen). En er zijn delen die beschadigd zijn meestal door een gebrek aan liefde in een bepaalde situatie maar zonder dat er een programma ontstaan is. Beide zijn op te lossen met de onderstaande methode:

Blokkades en programma’s gaan hand in hand. Een programma is een mentale manier om een blokkade in stand te houden. En blokkade kan ontstaan als twee mensen een interactie met elkaar hebben waarbij geen liefde is. Meestal zijn deze twee mensen familie omdat daar de banden het grootste mee zijn. (In de afgelopen 11 jaar heb ik heel wat programma’s opgelost waarvan ca 5% met externe mensen buiten de directe familie waren en ca 85% met de opvoedende ouder.)

Het oplossen van blokkades bestaat uit 3 delen:

a) Het programma. Het mentale deel bestaande uit een zin die meestal met ‘Ik’ begint.

b) De herinnering van de interactie waar geen liefde in was.

c) Het terug roepen dan een stukje van jezelf wat je kwijt bent geraakt in die interactie.

Meestal los je het op in de volgorde a,b,c maar het kan ook in b,a,c. Als er geen programma of blokkade is ontstaan maar er was wel een gebrek aan liefde dan is het alleen b en c.

Het programma:

Het oplossen van het metale deel. 

Maak een verbinding tussen een onbewust programma en het gevoel/gedrag waar je tegenaan loopt.

Als voorbeeld. Het is maandag en je moet de container aan de straat zetten. Om de een of andere reden zit je hier ontzettend tegen op. Je stelt het als maar uit en op een gegeven moment hoor je de vuilnistruck aankomen en dan moet je ontzettend rennen om dat ding nog optijd aan de straat te krijgen. Weer binnen realiseer je je dat daar een programma in de weg zit.

Vind het onbewuste programma.

Hiervoor kan je spiertesten gebruiken. (spiertesten of pendelen of biotensor kan je het beste live van een persoon leren en niet via internet.) Concentreer je op het programma wat je dwars zit of het gevoel wat het oplevert. Vraag jezelf dan “hoe oud was ik toen dit programma ontstond?” Dan kan je met spiertesten vragen: “Was ik tussen de 0 en 10 jaar?” …”nee”… “Was ik tussen de 10 en 20 jaar?” … “Ja”… “was ik 10 jaar?… “nee” … “Was ik 11 jaar? … “Ja” … “Was het winter ?” (ik ben in de winter geboren) … “Nee” … “Was het lente?” … “Ja” … “Was het ochtend?” … “Ja” … “Was het met mijn vader?” … “Ja” … “was het in de keuken?” … “Ja”…

Dan weet ik dat ik 11 jaaw was dat het lente was en dat het op een morgen in de keuken met mijn vader was. Dan kan ik gaan graven in mijn geheugen wat er toen gebeurd is. Er komt een herinnering omhoog dat ik in de keuken was maar dat ik te laat uit bed was om de container buiten te zetten. Mijn vader was woedend en riep dat ik een niets nut was.

Het programma in mij is nu “Ik ben totaal waardeloos”. En het wordt blijkbaar geactieveerd elke keer dat ik de container buiten zet. Dus ik wil me geen nietsnut voelen dus ik zit tegen het buiten zetten van die container op.  Maar het gebeurd toch wel dat ik net te laat ben dus dan voel ik me weer helemaal in de knoop want blijkbaar ben ik toch een nietsnut. Dit levert een geweldige blokkade van het drede chakra op.

Het vinden van de juiste zin van het programma doet bovendien pijn. Vind de bewoording die het meeste pijn doet of die je het meeste raakt.

Wie was de programeur? Waarom was die persoon zo?

Het was mijn vader. Mijn vader had veel te veel werk op zijn schouders en was half overspannen. Dat is dan ook waarom hij zo boos werd.

Op dit moment heb je het programma eigenlijk al opgelost. Maar jij bent als een tuin vol onkruid en je hebt er nu 1 onkruidje uit getrokken. Om ervoor te zorgen dat er geen nieuw onkruid op die plaats ontstaat moet je een nieuw programma bedenken waardoor jij lekkerder in je vel komt te zitten. En die plant je op de plek waar je net het onkruid hebt weggehaald.

Wat is een overtuiging die bij dit onderbewuste programma past?

“Alles wat ik doe mislukt.”

Dit is een test om er zeker van te zijn dat je het programma te pakken had. Een overtuiging vinden van een overtuiging lukt niet.

Wat ga je bereiken met het nieuwe programma?

Dus wat levert het nieuwe programma je op? Dat helpt je met het omschrijven van het nieuwe programma.

Schrijf het nieuwe programma.

Vind een zin die gemakkelijk te onthouden is maar die je niet dwingt in een bepaald gedrag. Dus niet “Alles wat ik doe is goed.” Want je bent een mens en lang niet alles wat je doet is goed. Als je dat wel gaat denken dan levert dat vast allemaal problemen op. Wat je wel zou kunnen doen is: “Ik ben goed zoals ik ben.” Want iedereen is goed zoals die is dus jij ook. Hier dwing je jezelf niet mee in een bepaald patroon of actie.

Programmeer het nieuwe programma.

Herhaal het nieuwe programma heel vaak en schrijf het op. Als je de hele bovengaande procedure hebt opgeschreven zet dan ook een streep door het oude programma. Dat helpt om het uit te wissen.

De hele herinnering zal snel vervagen en oplossen. Dus ga gelijk door met het volgende deel want als je het laat liggen kan je het nog maar heel moeilijk terug vinden.

Het gevoel:

Ga terug naar het moment waarop het programma ontstond. Op dat punt aangekomen geef je liefde aan de programmeur (Dus aan de persoon die de programeur was op het moment dat het programma ontstond), of compassie als je daar bij kan. Blijf liefde geven tot deze persoon ‘vol’ zit. Dat kan best een tijd duren, en je ego zal waarschijnlijk in opstand komen. Het resultaat daarvan is dat je je gedachten er niet bij kunt houden of dat je in slaap valt of andere lichamelijke reacties. Laat dat je niet van de wijs brengen maar blijf liefde geven. Zodra je ego het helemaal opgeeft is de programeur vaak ook ‘vol’ maar test het altijd even met een spier test of de programeur genoeg heeft gehad.

Daarna geef je liefde (of compassie) aan de versie van jezelf wie jij was toen het programma ontstond. Zie jezelf voor wie je was in die tijd. Zonder die persoon had je nooit kunnen worden wie jij nu bent. Wees dankbaar voor wie je bent en voor wie die pesoon was. Geef liefde tot die voegere jij vol zit. Test dit ook weer met een spier test.

De afgesplitste jij:

Nu kan je ergens in de ruimte waar het programma geprogrammeerd werd een andere jij vinden. Vaak is het een klein kind wat bang is. Spreek het aan als de persoon die het is en nodig het uit terug in jou. Geef het liefde en laat het zien dat het welkom is. Als het terug komt kan je dit voelen in het deel waar de blokkade zat, het voelt dan op die plek meer compleet.

Blokkades zonder programma:

Sommige blokkades hebben geen programma of hebben geen programma meer maar zitten er nog wel. Om deze op te lossen ga je met het vraaggesprek terug naar het moment van het ontstaan. Het kan zijn dat er geen tweede persoon was maar dat je om de een of andere reden heel bang was of zo iets.

Dan doe je het deel van Het gevoel en De afgesplitste jij.

 

Je interne conflicten oplossen :

Er zijn ook interne conflicten die geen programma geworden zijn. Het zijn herinneringen waarbij er een interactie was tussen jou en een ander persoon (of wezen) waarbij er geen liefde was. De methode om dit op te lossen is beginnen bij je vroegste herinnering en één voor één al je herinneringen af te gaan en liefde te geven aan alle betrokkene inclusief jezelf.

Dit kan je verschillende keren doen en elke keer zal je meer herinneren. Sommige delen heb je werkelijk goed onderdrukt en dan kan je ook de bijbehorende herinneringen niet herinneren. Dan kan je per maand in die herinnering liefde geven aan het idee wat je hebt bij die tijd. Dit is erg vaag en ongrijpbaar maar het werkt wel. Ook hier zal je ego in opstand komen. Herinner hoe ver je gekomen bent en ga de volgende keer gewoon verder.

Dit is niet iets wat je in een avondje doet. Maar als je het doet dan wordt je een gelukkiger mens. En gelukkige mensen hebben geen kort lontje.

Een vriend van me schrijft over dit zelfde onderwerp een wat meer wetenschappelijke benadering. Je kan zijn verhaal hier vinden:

 

Nog lekkerder slapen

Niet lekker slapen is heel lastig en helemaal niet fijn. Toch zijn er ruim 2 millioen mensen in Nederland die daar last van hebben. Tot nu toe ben ik drie versies van niet kunnen slapen tegen gekomen. De eerste is het te druk in je hoofd zijn. Als je dan rustiger in je hoofd wordt dan kan je wel slapen. Daar hebben veel mensen last van en daar is een amulet voor. Die zorgt er voor dat je rustig wordt in je hoofd en dat je zin krijgt om te slapen. Die verkoop ik op mijn andere site. 

De tweede versie van niet slapen is dat mensen door bijvoorbeeld een burn-out zó moe zijn dat ze niet meer kunnen slapen. Slapen kost namelijk energie, het kost meer energie dan voor de TV iets doms zitten kijken. Tegen die slapenloosheid is ook een amulet. Maar ik zou mensen aanraden eerst grondig hun leven te veranderen want als je deze vermoeidheid hebt doe je iets helemaal verkeerd. Het is de amulet voor nierenergie en die vind je hier.

Dan de laatste manier van niet slapen. Veel mensen hebben ook last van deze vorm, minder dan de eerste vorm maar toch. Bij deze vorm is de opening naar de aarde en de hemel, als een soort schrik reactie, dicht getrokken. Het is dus geen blokkade. Het is meer zoals je ogen dicht knijpen voor de felle zon en dan vergeten ze weer open te doen als de zon weg is. Als je dat doet dan zie je ook niet veel meer.

De hemel-aarde verbinding zit aan de ene kant bij je kruin en aan de andere kant bij je anus. En die zit dan bijna dicht. Als ik er een cijfer aan geeft van 0 tot 10 (10 is helemaal open) dan zit het bij slecht slapers zo beneden de zes en bij chronisch slecht slapers rond de drie. Bij goed slapers boven de zeven. Ik scoor een negen en als ik de boel tot tien open doe dan ga ik me raar voelen.

Voor het open doen van de hemel aarde verbinding heb ik een meditatie bedacht (aangepast):

De meditatie gaat als volgt:
Terwijl je je ogen dicht hebt ontspan je je.
Bedenk dat er een felle straal wit licht uit je anus komt.
Terwijl je die in stand houdt ga je naar je eerste chakra en maak je die fel rood als een grote lamp of zon.
Terwijl je de voorgaande in stand houdt ga je naar je tweede chakra en maak je die fel oranje als een grote lamp of zon.
Terwijl je de voorgaande in stand houdt ga je naar je derde chakra en maak je die fel geel als een grote lamp of zon.
Terwijl je de voorgaande in stand houdt ga je naar je vierde chakra en maak je die fel groen als een grote lamp of zon.
Terwijl je de voorgaande in stand houdt ga je naar je vijfde chakra en maak je die fel blauw als een grote lamp of zon.
Terwijl je de voorgaande in stand houdt ga je naar je zesde chakra en maak je die fel paars als een grote lamp of zon.
En dan terwijl je de voorgaande in stand houdt laat je uit je kruin een fel witte straal komen.
Nu ga je stap voor stap terug en laat je elk licht zo fel schijnen als je lichaam vind wat nodig is.
Dus begin bij je kruin dan de zesde, vijfde, vierde, derde, tweede, eerste, anus.

Nu lukt het veel mensen niet om al die punten in stand te houden in hun concentratie, en dat geeft helemaal niets. Gewoon doorgaan. En dan lukt het soms niet om helemaal de juiste kleur te krijgen, ook dat geeft niet, gewoon doorgaan. Het gaat er om dat je een straal fel licht uit je anus en je kruin laat schijnen. De chakra’s daar tussen breng je in evenwicht en dat is ook belangrijk maar het gaat uiteindelijk om die anus en kruin.

Het kan ook goed zijn dat je tijdens de meditatie in slaap valt, nou dat was ten slotte de bedoeling. Je kan deze meditatie niet te vaak doen maar om de paar dagen is goed genoeg. Afhankelijk van de persoon zal het van om de dag tot om de week goed zijn.

Hoe ben ik zelf hier achter gekomen? Ik ben natuurlijk een ontzettende knutselaar en zit vaak aan mijn eigen energie te knutselen. Dus ik had wat gedaan waarmee ik oude blessures kon oplossen waardoor chronische klachten in mijn lichaam zijn verdwenen. Dat is fijn en daar komt vast nog een vehaaltje over. 

Die oude blessures had ik behandeld met de flitser maar daardoor had ik ook mijn kruis en hoofd geflitst en dat vond mijn hemel aarde verbinding dus niet zo fijn. En omdat die twee uit balans waren geraakt anus op 2 en kruin op 4 had ik ontzettende kriebel in mijn kont gekregen. Zo erg dat ik zo’n doos vochtige doekjes ben gaan halen omdat ik met wc papier de boel stuk maakte. Ik ben dan langzaam van begrip om er achter te komen dat het iets energetiesch is. En in die tijd kon ik ook niet goed slapen. Ondanks ongelimiteerde toegang tot slaapschijfjes. Ik werd een soort van zweverig in mijn hoofd. Dus wel denken maar ook zweverig een soort van geen toon kunnen houden. 

Bij een ander persoon die ik ooit in slaap had geholpen, terwijl zij aan het afkicken was van de slaappillen. Had ik gemerkt dat de hemel aarde verbinding slecht was. En dat als die beter zou worden zij beter zou kunnen slapen. En op een gegeven moment, op de wc… , viel het kwartje. Die kriebel aan mijn anus dat is de andere kant van de pijp die in mijn kruin begint. Die twee zijn uit balans! Dus met de flitser dat opgelost. En toen was ik de kriebel kwijt en kon ik ook weer slapen. De kriebel is nog wel af en toe even terug gekomen, maar ik snap waarom en ook hie de golfbeweging in die pijp werkt. En nu heb ik er al weken geen last meer van en slaap weer geweldig. Over die golven komt nog een verhaaltje of misschien een filmpje.

Het heeft ook even geduurd voordat ik dit verhaaltje geschreven heb omdat ik heel goed wilde testen of het nu werkte of niet. En bij een aantal mensen geprobeerd. Zij slapen nu weer lekker en na 26 jaar kriebel geen kriebel meer. Zucht wat een opluchting.

Anders wonen

Ooit, toen ik nog dagelijks naar Amsterdam ging voor werk, heb ik op een strategische plek een huis gekocht. Dicht bij de A27 en dicht bij een station waar de sneltrein stopte. En natuurlijk toch ook in de buurt van water, zonder overburen want daar zit een parkje. En natuurlijk een schuur en een tuin. Of te wel een rijtjes huis in Almere. Op die 120m2 was altijd ruimte zat om te knutselen en ondertussen ben ik heel blij met die stevige onderpaling en dat mijn huis recht wordt gehouden door de buren. Want anders was het vast scheef gezakt met een floating tank (1200kg) op de eerste verdieping en een elektronen microscoop (590kg) op de zolder en natuurlijk allerhande meetapparatuur. Want blijkbaar heb ik een meetapparatuur tick. Heeft er nog iemand interesse in een elektronen microscoop of NIM modules (voor metingen aan snelle natuurkundige processen), een paar hoogspannings voedingen of stralings meters of toch liever een legertje PMT’s? Roept u maar. Oh ja het ging over wonen…

Maar ik verlang naar natuur en rust. Het liefste zou ik niet merken dat ik buren heb en zou ik in mijn blote kont de tuin in willen kunnen lopen. De plek heeft het liefst veel bomen en groen en rust. Het hoeft geen bebouwing te hebben als ik er maar iets voor ‘tijdelijke’ bewoning of recreatie op mag zetten. (Ik hoor uit advies dat het toch erg belangrijk is als de plek geschikt is voor permanente bewoning. Veel gemeenten controleren strak of een recreatie woning niet permanent bewoond wordt. En als ik ambtenaren van de gemeente langs krijg om te kijken of ik me wel aan de regels houd wordt ik heel erg snel gestoord.) Elekticiteit zou fijn zijn, riool ook. Maar als het er niet is dan bedenk ik wel wat. Uiteindelijk wil ik wel redelijk comfort hebben zoals het warm genoeg kunnen krijgen in de winter en kunnen douchen onder warm water. Maar heel veel energie verbruik ik niet. In mijn huis heb ik een jaar rekening van ca €400 voor gas en licht samen. Dus mijn internet is duurder dan het gas en het licht, hmmm. En veel water gebruik ik ook niet. Die man die het water kwam opnemen schrok er zelfs van. Uiteindelijk kreeg ik €500 terug voor teveel betaald water. Van zo’n boot leer je wel zuinig omgaan met energie en water.

Natuurlijk heb ik naast woonruimte ook werk ruimte nodig. Dat zou in een schuur of een zeecontainer kunnen. Als het er maar droog is en verwarmt kan worden. Maar ik zou ook attelier ruimte kunnen huren daarvoor. Op de haven is er ook ruime die ik mogelijk kan huren.

En natuurlijk moet dat huis van mij eerst een heel stuk leger worden. En het liefste zou ik eerst een andere plek vinden en dan mijn huis opknappen. Maar mogelijk wordt dat natuurlijk een dure oplossing met dubbele kosten enzo.

Lieve wereld heb je het gehoord? Ik ben op zoek!

 

Bewustzijn vs Gevoeligheid

Als je geboren wordt dan is je ziel als een heel mooi mozaïek in een hele mooie kamer. Het blinkt en het is een met alles er om heen. Dan komen er langzaam vlekken op de vloer. De vlekken worden bedekt met eerst alleen een kleedje. Maar als die vlek nog stinkt ook dan kan je er ook plavuizen overheen leggen. Er komen barsten in de vloer en dan zou je daar wel eens een blok beton op kunnen leggen.

Mozaik psalm 1 850

Binnen de kortste keren is die hele mooie kamer helemaal niet mooi meer. Als we uiteindelijk via het dakraam naarbuiten zijn gekropen dan noemen we dat gat in de grond onze beerput. Alle shit die we tegen komen in ons leven gooien we in de beerput. En als die beerput vol begint te raken dan leggen we er een hele grote steen op. Mogelijk kunnen we op die steen een heel mooi mozaiek tekenen en doen alsof er niets aan de hand is. Dan doen we gewoon alsof die dikke steen de vloer is van onze mooie kamer is en dat er helemaal geen groot gat gevuld met shit onder zit. En als we de shit kunnen ruiken ach dan heeft onze samenleving afleiding genoeg in allerlei vormen van automutilatie zoals: drugs, alcohol, roken, teveel/teweinig/verkeerd eten, veel te hard werken, foute relaties (met iemand die je pijn doet), enz enz.

Heel veel mensen hebben zo’n steen die ze met man en macht op de plaats proberen te houden, zodat de nare luchtjes niet vrij kunnen komen. Deze mensen kunnen er voor de buitenwereld heel succesvol uit zien en ze lijken het helemaal voor elkaar te hebben. Maar als het regent buiten en ze zijn een avond aleen thuis, zijn ze dan ook gelukkig? Of is het allemaal gewoon uiterlijke schijn?

Dan zijn er mensen die met therapie of yoga of boedisme of … die steen te lijf gaan. De steen wordt eerst met een hamer gebroken en dan begint de stank al vrij te komen. Dan met heel veel wilskracht wordt de steen verwijderd. Vervolgens kan er met een schep de hele  beerput worden leeg geschept.

Het effect hiervan op het leven is dat alle zaken die zo mooi overdekt waren met stenen, nu vrij komen. Dat resulteert in gevoeligheid en open wonden die nooit helemaal genezen zijn. Als zo’n open wond aangeraakt wordt kan dat, natuurlijk, heel pijnlijk zijn. Voor de buitenwereld kan het lijken alsof de persoon veel gevoeliger wordt en door een diepe cresis gaat. Dat is dan ook een van de redenen dat mensen in een klooster gaan zitten zodat ze dan niet telkens in die open wonden geraakt worden. 

Eerst wordt de persoon steeds gevoeliger en zal hij zich mogelijk afsluiten van de samenleving. De samenleving zal dit over het algemeen niet begrijpen. Dan als de pijn dragelijk wordt zal de persoon meer en meer aan zichzelf gaan werken. De pijn wordt veroorzaakt door programma’s. En er zijn oa allemaal programma’s die vertellen dat je een actief deel van de samenleving moet zijn. Daar zal je eerst door heen moeten. Dan komen de delen aan bod waardoor je uiteindelijk gestart bent met deze weg. Want als je al helemaal gelukkig was was er geen drijfveer om zo moeilijk te doen.

Langzaam raakt de beerput leger. En op een gegeven moment kom je op een punt dat je niet meer terug kan. Je kan niet meer stoppen met scheppen want je weet dat je dan nooit echt gelukkig zal zijn. En op een gegeven moment raak je een van je ‘root’ programma’s. Als je dit ding oplost dan komt er heel veel los. plotseling lijk je wel in een raket te zitten zo snel gaat alles. Maar blijf goed sturen! 

Wat je nu kan zien is dat je werkelijk aan het veranderen bent want de programma’s die je zo lang in de weg zaten beginnen op te lossen. Wat je ook kan merken is dat je minder over gevoelig begint te worden. Want de wonden worden geheeld. Het in contact zijn met andere mensen doet niet meer zo’n zeer. Nu kan je langzaam weer uit je veilige omgeving naar buiten kruipen. En mogelijk is dit ook het punt waarop een monnik weer meer de buitenwereld in gaat. Dit is het punt waar ik nu in zit en het is een mooi uitzicht.

Kacheltje

En toen in de lente wilde het helemáál geen lente worden. Maar ik wilde wel lekker op de boot zijn. Dus ben ik op zoek gegaan naar een kacheltje.

Een kacheltje voor een boot vond ik een ingewikkelde keuze. Het apparaat moet veilig zijn. Dus het mag geen gemakkelijk ontbrandbare brandstof gebruiken. Dus de Trumatic kachels vallen af want die gebruiken gas. Gas is zwaar en komt in de biels te staan als het fout gaat en ontbrand bij een vonkje. Ja heel fijn, boem, weg schip, weg jelbert. Nee dus geen goed idee. Diesel is een fijne brandstof want het ontbrand pas bij hoge temperaturen en het heeft een hoge ontbrandings waarde. Dan kom ik op een webasto kachel. Ik heb een Webasto 2000 gehad en ik vond dat het ding veel geluid produceerde. En ik vind ze duur €1200 voor een kachel die niet voor continu gebruik is. Ach ja het zal wel aan de kwaliteit liggen… Maarja die bleek ook niet al te goed want het ding hield er na een jaar mee op. Dus wat moet je dan?

Bij de haven waar ik nu lig zijn een aantal mensen die op een boot wonen en zij gebruiken Zibro kacheltjes. Die dingen (de laser (SRE) variant) gebruiken netspanning voor de fan en best wel wat vermogen bij het starten. Ze hebben geen gasuitlaat dus dacht ik dat dat niet zo’n goed idee zou zijn. Een boot vol koolmomoxide leek me niet zo’n goed idee. Maarja mijn buren leefde nog en ook geen zieknewagens zien of horen langs snellen. Dus misschien valt het allemaal wel mee.

Dus ben ik die dingen eens gaan bekijken op internet. Er blijken zo veel modellen te zijn dat het bijna onmogelijk is de weg nog te vinden. Dus ben ik naar de mogelijkheden gaan kijken. Het ding moet namelijk wel veilig zijn. Ik wil niet op een morgen bij Peterus wakker worden. Dus het ding moest beveiligd zijn tegen laag zuurstof gehalte en koolmonoxide. Een omval beveileging is ook fijn, zodat de kachel uit gaat als je omslaat. En dan het vermogen, dat moet heel laag geregeld kunnen worden want die boot is maar klein en geen sauna. Met dat alles kwam ik uit op de SRE25TC. Helaas is het ding uit productie maar er zijn opvolgers die ook redelijk in de richting zitten. Echter als je alle toeters en bellen wilt zit je ook aan een hoger vermogen vast en dat wilde ik niet. De pitten specialist had hem nog maar daar koste hij €400. Ja dat is veel beter dan €1200 maar toch. Op marktplaats was er iemand die hem voor €250 aanbood, een demo model. Die ben ik dus gaan ophalen.

kacheltje

De brandstof voor deze dingen is kerosine, ja dat spul wat vliegtuigen zo lekker vinden. Kerosine is eigenlijk lampen olie maar dan zuiverder. Het heeft een heel laag zwavel gehalte en heel weinig aromatische stoffen. Je ruikt het dus bijna niet (mits de verbranding op de juiste temperatuur gebeurd). Zibro heeft ook zijn eigen brandstof wat ze Zibro Kristal noemen. De modernere kachels kunnen dedecteren of je de juiste brandstof gebruikt. Dat doen ze met UV licht. Het is niet zo dat de kachel het niet doet met de verkeerde brandstof het is alleen slecht voor de garantie van 4 jaar op de kachel. De Zibro brandstof kost ca €50 per 20 liter. Kerosine (in België Petrolium C) is stukken goedkoper. Ik had 20 liter voor ca €40 incl verzenden. Echter in België betaal je aan de pomp ca €1 aan de pomp en Esso levert het voor €0.97/l per 500l.

In de praktijk is dit een heel fijn kacheltje. En ik heb nog geen koolmonoxide klachten gehad. Voor de zekerheid had ik mijn koolmonoxide alarm vlak bij de kachel gelegd zodat als er teveel vrij kwam ik het gelijk te horen zou krijgen. Het kacheltje staat op de vloer van de kajuit onder de eettafel. Het zit aangesloten op een mastervolt inverter (500W al had 300W ook prima gekund). Als ik de kachel aanzet dan duurt het ontsteek proces 2 minuten. In deze tijd gebruikt de kachel 320W en dus begint de fan van de inverter lawaai te maken. Dan ontsteekt de kachel en is er even de lucht van ontbrande diesel te ruiken. Dit trekt na een paar seconde weg. De lucht vertrekt snel via het luik wat op een kiertje staat(1 a 2 cm). De inverter wordt weer rustig en de fan van de Zibro gaat blazen en er komt een heerlijk warme lucht uit. Als je de thermostaat  lager zet dan de temperatuur in de kajuit dan gaat de kachel naar zijn laagste stand en hoor je hem bijna niet meer hij verbruikt dan 14W aan elektriciteit de inverter verbruikt zelf echter ook zoiets. Als ik in mijn kooi lig moet ik erg mijn best doen om hem te horen. Het ding is ook uitgerust met een timer zodat ik in een warm schip wakker kan worden. Ohhh wat een luxe. Als ik hem uit zet dan wordt er eventjes weer veel vermogen gebruikt en komt er even een zoetig luchtje vrij.

Onder de tafel is de luchtstroom niet ideaal en dus doet de thermostaat het niet zo goed. Om dit te verhelpen heb ik het kapje om de temperatuursensor weg gehaald en de sensor iets naar buiten getrokken. Nu hangt de sensor in de vrije lucht en werkt de thermostaat veel beter.

En dan is er natuurlijk nog de vraag: Hoe zit het met het vocht aanboord? Want in die brandstof zit ook veel water. Dus in theorie zou het vochtiger worden. Dat gebeurd ook als je niet voldoende ventileert. Bij onvoldoende ventilatie zie ik de hygrometer langzaam oplopen. Echter als ik het luik wat verder open zet dan wordt de vochtigheid ztukken lager. Kijk naar vandaag. Zonet toen ik wakker werd was het 19 graden en de vochtigheid was 86%. Ik zet de kachel aan en het luik op een opening van ca 5cm. De temperatuur loopt op en om te testem maak ik het even extra warm. Bij 32 graden is de vochtigheid 69%. Dan zet ik de kachel uit en de temperatuur daalt langzaam bij 21 graden is het 71%. Nu is het gaan hozen en waaien buiten en ben dit verhaaltje gaan schrijven. De temperatuur is nu 20.5 graden en de vochtigheid is 74%. Dat is ruim 10% droger dan net.

Je kan natuurlijk zeggen dat het niet erg efficient is om het luik open te zetten als je gaat stoken. Dat is natuurlijk waar maar een kachel met een schoorsteen heeft ook geen rendement van 100%, vooral die kachels op de boot niet. De webasto had een uitlaat temperatuur van ver boven de 100 graden dus die energie ben je dan ook kwijt. Wat ik ook heel fijn vind is dat ik geen inbouw gedoe heb gehad. Gewoon neerzetten en met een lijntje vast zetten tussen de tafelpoten en vooral geen gaten in het schip voor uitlaat en luchtpijpen.

Dus ik nan eigenlijk zeggen dat dit voor mij het ideale boot kacheltje is. 

 

 

 

19C 86%

32C 69%

21C 71%

Onbereikbaar

Vroeger was alles zo simpel. Toen had je telefoon. Ja echt waar analoge telefoon en zo’n ding met een draaischijf. Het was allemaal absolute lowtech maar het werkte wel. In groningen stond nog een centrale waar de piepjes van de wachttoon mechanisch gemaakt werden en daar kon je dan gratis chatten omdat het mechaniek niet helemaal goed werkte. Iedereen die opbelde naar die centrale kon met elkaar praten tijdens de wacht toon.

Nu is die tijd voorbij en zijn er netbeheerdes en verschillende maatschappijen en is het allemaal heeel ingewikkeld geworden. Het naadloos overschakelen van de ene provider naar de andere is er niet meer bij. Dus nu heeft Lijbrand de verbinding opgezecht voordat xs4all de verbinding heeft overgenomen. Het resultaat, geen telefoon en nog veel erger geen snel internet. De komende 10 tot 16 dagen mag ik gedwongen afkicken van mijn internet en telefoon gebruik. Nu nog bidden dat mijn oude nummer behouden blijft want als ik het bel krijg ik te horen dat het niet in gebruik is.

Dus als je me probeert te bereiken probeer mijn 06 of email.

Energie

Per Januari naar een ander energie leverancier. Daarbij hoort natuurlijk dat de meterstanden moeten worden doorgegeven. Dat gaat tegenwoordig via een web formulier en daar kan je ook zien wat de geschatte waarde van je meter behoort te zijn, een paar maanden terug.

Het grappige is natuurlijk dat ik zo veel ben weg geweest dat ik heel weinig heb verbruikt. En nu ben ik een experiment aan het doen met niet stoken ven de CV. Gewoon wat meer aantrekken. En als het echt fris wordt dan doe ik de kachel aan. Dat is dan ergens rond de 16 graden.

Dan is er natuurlijk nog de elektra. Die is ook stukken minder. Maarja ik heb ook zoiets dat met al dat op de boot zijn ben ik ook heel voorzichtig met verbruik. Een lampje van 10W maakt je accu toch wel snel leeg en een laptop helemaal. Dus hier in huis ben ik daar nu ook veel voorzichtiger mee en ik heb veel lampen vervangen voor LED. Dat helpt ook.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat ik nu terug ga krijgen. Want volgens de schatting had ik in oktober meer verbruikt in totaal dan wat ik nu op de meters heb staan. Maarja misschien sturen ze wel een mannetje langs omdat ze denken dat ik scheel heb gekeken. Nou ja ik zal wel zien.

edit:

€483 terug. Das lekker. Dat is inclusief vorige winter toen ik onder de palmbomen zat. Echter stond mijn kachel toen niet op echt koud, helaas.

Nu kom ik er achter dat mijn lichaam het toch echt niet fijn vind als het ergens minder als 16 graden wordt. Ik zit dan ook veel stil achter de computer en merk dan dat mijn neus en handen fris zijn. Een tijdje terug was ik de hele dag zo moe. En ik kwam er toen achter dat het te fris was. Blijkbaar went koude wel want ik voelde het niet als te koud maar m’n lichaam was er toch echt niet blij mee. Het is ook te merken dat als ik een dag bij iemand ben geweest waar wel gewoon gestookt wordt dat ik dan weer even moet wennen aan hoe het hier is.

Ondertussen met die sneeuw enzo heb ik de thermostaat weer ingesteld. Het is nu standaard 17 graden en als ik het wel even welletjes vind zet ik ‘m op 19.

A new life for DSC-F707

New toys make for new inspiration. A few days ago I got a new camera, an Olympus TG1 and immediately took it into the bathtub to see how it would do underwater. As far as I can see it is a great camera and I’m not going to write a review about it. You can find those else where. Buying a new camera gave me the courage to take my previous DSC-F707 apart. The flash is broken and I wanted to fix that. In order to get to all the parts of the flash unit I would have to take the whole thing too far apart. That was not a good idea so no flash. So maybe an external flash would work. Are there schematics for that? And seaching over internet I found a page about IR photography and that the F707 is the perfect camera for that. With the only limitation that Sony had limmited the shutter speed in order to limit the IR photography modes to night time. Hey that is not fair.

So I was taking a look at the innerts of the camera anyway so why not find a way to get this mode working during the day. The IC in the schematic that does the shutter and IR filter control is LB1940. But the thing is so small that it would probably destroy the camera if I would solder on it. Also the tracks on the pcb are unreachable. So no bananas. Then just before giving up and closing the camera I thought, lets give the solenoid a try wit an external magnet. And that worked!!

So after closing the case it did not work with the small magnet I was using. So with a small stack of neodenuim magnets it worked.

The greenish hue of the picture during night mode is a software setting. When the night node switch is set and the mode is switched back to normal with a magnet, the greenish hue stays. So that suggests that this is only to make it more look like an old nightscope. Those where green because of the fluoricent screen athe the end of the photonmultiplyer.

If you place one magnet on the spot the solenoid does not have enough power to switch the filter. So you can play around with the night shot switch.

 

PC190324

This is the placement of the magnet. One magnet is enough to ‘freeze’ the solenoid in one position.

PC190326

This is a shot in IR mode with a magnet. You see the red coloring.

PC190327

This is a shot in night mode in the normal way.

In a few days I will make some shots outside in IR mode. But first I have to buy an IR filter.

btw this is the article that inspired me to start lookin for ways to make IR photo’s

Maze builder for Arduino

Recently I bought the LOL shield for Arduino. This is for a learning platform I’m building for a very intelligent kid, age 8. He is borring himself to death at school. So I thought lets build him a platform to teach electronics and programming. The LOL shield is perfect for this and the library has several games. Now I’m building this new game, Maze.

It makes a maze in a boolean array and displays only a small part of it on the screen. The user can only see the part he would see if he is physically there, and it is dark.

At this moment the maze making routine is ready. Next I will continue with building the game and from that moment on it will become hardware dependent. So here is the maze routine and later I will post the rest.

/* maze builder
 create a maze in a bolean array 
 Display the maze on the LOL shield
 use the keys defined to move around the maze
 Cheat sheet is displayed on serial port (x,y reversed)
 TODO something nice when won
 coordinate display

 */
#include 

#define xgrid 20 
#define ygrid 20
#define xMazeDisplay 10
#define yMazeDisplay 5
#define dim1 7
#define dim2 7
#define dim3 7

#define upKey 36
#define rightKey 38
#define downKey 40
#define leftKey 42

bool maze [xgrid][ygrid];
unsigned char mazeEndX,mazeEndY;

void setup()
{
 LedSign::Init(GRAYSCALE);      //Initilizes the LoL Shield

 pinMode(upKey, INPUT); //set key inputs
 pinMode(rightKey, INPUT);
 pinMode(downKey, INPUT);
 pinMode(leftKey, INPUT);
 digitalWrite(upKey,HIGH); //make pullup
 digitalWrite(rightKey,HIGH);
 digitalWrite(downKey,HIGH);
 digitalWrite(leftKey,HIGH);
 Serial.begin(9600);
 randomSeed(analogRead(0)+analogRead(3));
 for(int x=0; x< xgrid; x++) //empty maze
 {
  for(int y=0; y< ygrid; y++)
   maze[x][y]=0;
 }

 Serial.println("strart run");
}

void loop()
{
 int x,y; 
 buildMaze();
 //testMaze();
 for( x=0; x< xgrid; x++) //print maze
 {
  for( y=0; y< ygrid; y++)
  {
   if(maze[x][y]==0)
    Serial.print('X');
   else
    Serial.print(' ');
  }
  Serial.println('|');

 }

 displayMaze();
 delay(5000); 
 LedSign::Clear();
 x=0;
 y=0;
 displayMazeSpot(x,y);
 // delay(5000);

 // eraseMazeSpot();
 // delay(5000);

 Serial.print("Maze End =");
 Serial.print(mazeEndX,DEC);
 Serial.print(',');
 Serial.println(mazeEndY,DEC);

 while(1)
 {
  if(moveMaze(x,y, 500)==1)
  { //if won do something nice, restart game
    break;
  } 
  LedSign::Set(xMazeDisplay,yMazeDisplay,7);
  delay(100);
  LedSign::Set(xMazeDisplay,yMazeDisplay,0);
  delay(100);
 };
}
/*
void testMaze()
{
 maze[0][0]=1;
 for( int x=0;xmillis())
 {
  if(digitalRead(upKey)==LOW)
  {//do move up
   if(y>0)
   {
    if(maze[x][y-1]==1)
     y--;

    Serial.print("x=");
    Serial.print(x,DEC);
    Serial.print(" y=");
    Serial.println(y,DEC);
    break;
   }
  }
  if(digitalRead(rightKey)==LOW)
  {//do move right
   if(x0)
   {
    if(maze[x-1][y]==1)
     x--;
    Serial.print("x=");
    Serial.print(x,DEC);
    Serial.print(" y=");
    Serial.println(y,DEC);
    break;
   }
  }

 };
 //eraseMazeSpot();
 LedSign::Clear();
 displayMazeSpot(x,y);
 if(x==mazeEndX && y==mazeEndY)
  return 1;
 else 
  return 0;

}

void eraseMazeSpot()
{
 int xe,xf,ye,yf;
 xe=xMazeDisplay-3;
 xf=xMazeDisplay+3;
 ye=yMazeDisplay-3;
 yf=yMazeDisplay+3;
 if (xexgrid)
  xf=xgrid;
 if (yeygrid)
  yf=ygrid;
 for(int x=xe;x=0 && x=0 && y=0 && x=0 && y14)
 // x=14;
 y=ygrid;
 //if(ygrid>9)
 // y=9;
 for(int xx=0; xx< x; xx++) //print maze
 {
  for(int yy=0; yy< y; yy++)
  {
   LedSign::Set(xx,yy,(1-maze[xx][yy])*7); //maze held at 90 degrees turned
  }
 }
}

void buildMaze()
{
 /*
in what direction to go?
  1=5= right x+1
  2=6= down Y+1
  3=7= left x-1
  4= up y-1
  direction = old direction + rnd(3)
  Is the new direction correct?
  coordinate assignments for up move see table below.
  the E & F fields could be ommited but the maze would then seem to have many diagonal moves.
  0 E D F 0
  0 A B C 0
  0 0 Q 0 0
  0 0 0 0 0
  0 0 0 0 0
  From Q A is not used or the limit of the board, I not used K not used. then A is next Q 
  Same goes for the others. 
  All directions are filled? 
  Test all locations until a spot is found that is used Q where A is not used or the limit of the board, I not used K not used. then A is next Q 
  Same goes for the others.
  Relative positions to check from Q in relation to grid:
  UP   Right   Down   Left
  A(-1,-1) (1,-1)  (-1,1)  (-1,-1)
  B(0 ,-1) (1, 0)  ( 0,1)  (-1, 0)
  C(1 ,-1) (1, 1)  ( 1,1)  (-1, 1)
  D(0 ,-2) (2, 0)  ( 0,2)  (-2, 1)
  E(-1,-2) (2,-1)  ( 1,2)  (-2, 1)
  F( 1,-2) (2, 1)  (-1,2)  (-2,-1)

  First choose rnd(direction) then test if direcrion is ok
  Any used spot is 1 so 1 is road 0 is wall

  */
 char dir, olddir=1;
 int x=0,y=0;
 //char runs=0;
 char tries=0;
 // for(int runs=0;runs= xgrid)
 {
  dx=cx; 
  ex=cx; 
  fx=cx;
 }
 if(maze[ax][ay]==0 && maze[bx][by]==0 && maze[cx][cy]==0 && maze[dx][dy]==0 && maze[ex][ey]==0 && maze[fx][fy]==0)
 { 
  x++;
  maze[x][y]=1;
  return 1;
 } 
 return 0;

}

bool downMove(int x, int y)
{
 char ax, bx, cx, dx, ex, fx, ay, by, cy, dy, ey ,fy;
 ax=x-1;
 bx=x;
 cx=x+1;
 dx=x;
 ex=x+1;
 fx=x-1;
 ay=y+1;
 by=y+1;
 cy=y+1;
 dy=y+2;
 ey=y+2;
 fy=y+2;
 if(ay == ygrid) //test grid limits
  return 0; //down is not possible
 if (ax= ygrid)
 {
  dy=cy; 
  ey=cy; 
  fy=cy;
 }
 if(maze[ax][ay]==0 && maze[bx][by]==0 && maze[cx][cy]==0 && maze[dx][dy]==0 && maze[ex][ey]==0 && maze[fx][fy]==0)
 {
  y++;
  maze[x][y]=1;
  return 1;
 }
 return 0;
}

bool leftMove(int x, int y)
{
 char ax, bx, cx, dx, ex, fx, ay, by, cy, dy, ey ,fy;

 ax=x-1;
 bx=x-1;
 cx=x-1;
 dx=x-2;
 ex=x-2;
 fx=x-2;
 ay=y-1;
 by=y;
 cy=y+1;
 dy=y;
 ey=y+1;
 fy=y-1;
 if(ax(ygrid-4); y--)
 {
  for(int x=xgrid-1; x>(xgrid-4); x--)
  {
   if(maze[x][y]==1)
   {
    mazeEndX=x;
    mazeEndY=y;
    return;
   }
  }
 }
}

 

Houden van

Houden van. Dat is iets wat iedereen wil maar wat lang nog niet altijd zo gemakkelijk is. Een gangbare theorie in new age kringen is: “Je kan alleen houden van een ander als je eerst van jezelf houd”. Dan zegt mijn leeraar (min of meer want ik heb grote moeite te onthouden wat hij letterlijk zegt): “Je kan het beste eerst van de ander houden en daarna van jezelf. Want als je begint met het houden van jezelf dan loop je de kans te zelfzuchtig te worden”. Beide stellingen zijn waar, en daar begint de paradox.

Om de paradox te begrijpen eerst een paradigma: Alle mensen om je heen zijn spiegels van jezelf. Dus alles wat je ziet in een ander kan je alleen maar zien omdat het een deel is van jezelf. Je zal dit mogelijk moeilijk kunnen geloven. Dus hier een voorbeeld. Als je op straat loopt en je ziet mensen om je heen of je praat met ze, weet je dan of ze houden van SM? Ja je weet wel BDSM… Zeer waarschijnlijk heb je geen idee. Je bekijkt de wereld niet door die bril want die bril is je vreemd. Een vriendin van me die daar wel actief in is vertelde me dat ze in iedereen om haar heen de submissive en de overheersende kant herkent en dat ze kan zien wanneer mensen zelf ook SM doen of die fantasieen hebben. Zij herkent het in de ander omdat zij het ook doet, de anderen spiegelen haar eigenschappen terug naar haar.

En dan het omgekeerde. Als je kijkt naar kinder mishandeling en misbruik dan weet je dat een er een bepaald percentage is van de kinderen waar dat bij gebeurd. Dus elke arts zou dat percentage in zijn praktijk terug moeten zien. Dat gebeurd echter niet. Voor veel artsen ligt kinder mishandeling zo ver van hun belevings wereld dat ze het niet kunnen zien. Het is enigzinds logisch dat dat ver buiten hun belevings wereld ligt, want als je niet het beste met de mensen om je heen voor hebt wordt je geen arts.

En toch nog zul je mogelijk niet willen zien dat alle mensen om je heen spiegels zijn van jezelf. Want hoe kan die persoon waar je je zo aan ergert nou een deel zijn van jou? Je ergert je zo aan die persoon omdat die persoon een deel van jou laat zien waar je niet van houd. Auw die doet vast pijn. “Maar die eigenschap heb ik helemaal niet!” Dan zal het zo zijn dat je die eigenschap wel hebt gehad of dat je een ander hebt aangezet tot die eigenschap. Hee daar komt karma even om de hoek kijken.

Terug naar houden van. Als je nu kijkt naar de stelling : “Je kan alleen houden van een ander als je eerst van jezelf houd”. En je begint met het houden van de ander. Dan klopt het wel. Want waar je uiteindelijk van houd is het deel van de ander die het deel van jezelf reflecteert waar je wel van houd.

Ok misschien is dat nog wat ingewikkeld. Toen ik helemaal hoteldebotel verliefd werd op mijn vorige partner hield ik eigenlijk helemaal niet van mezelf. Of beter nog ik had een rot hekel aan mezelf. (En om eerlijk te zijn houd jij wel zoveel van jezelf?) Toch hield ik heel erg van haar en in die tijd heb ik me regelmatig afgevraagd hou dat nou kon. Blijkbaar was er een stuk in mezelf waar ik nog van hield en dat kon ik in haar zien. Door het zien van die liefde kon ik het stuk van mezelf vergroten waar ik van hield. En toen waren beide stellingen plots waar.

Houden van …. Jezelf

Jaa dan is die er ook nog, en dat ik helemaal niet zo gemakkelijk. Werkelijk van jezelf houden hoe doe je dat in deze wereld? Want als je kijkt wat je jezelf allemaal aan doet en wat je ondergaat in deze wereld, dan is het goed voor te stellen dat jezelf jezelf helemaal niet lief vind. Want uiteindelijk dwing je jezelf om allemaal dingen te doen die je niet leuk vind. De meeste mensen vinden hun werk niet leuk. Sta jij elke morgen op met het Joepi Joepi Joepie gevoel van ik mag weer naar mijn werk en eerst Joepie een uur in de file staan? Je zou veel liever uitslapen tot het moment dat je lichaam voeldoende gerust is en dan dingen doen die in overeensteming zijn met je lichaam en geest. Maar nee dat doen we niet. We doen alles om te behouden wat we hebben en daarvoor verkrachten we ons zelf. We hebben gedurende de dag een baan waar we niet van houden we eten ‘voedsel’ wat ongezond is en vol zit met gifstoffen en alsof dat niet genoeg is vergiftigen we onszelf met chemicalien (Welke petrochemische stoffen smeer jij op je lichaam? Welke toevoegingen zitten er in je eten? Is het eten bespoten?), drugs (Roken, alcohol, suiker, koffie (Simple test: als je een hele standaard verpakking van een van deze producten leeg eet/rookt achter elkaar. Voel je je dan nog erg fijn? Doe dat eens met een fles spa en kijk hoe je je dan voelt, een beetje klotsend vol maar niet ziek)) en destructieve gedachten (je doet iets niet helemaal goed en vervolgens denk je “Wat een stome @##%^&^%&^$ ben je toch”.

Echt gek is het dus niet dat jezelf jezelf niet lief vind of liever gezecht dat je een rothekel hebt aan jezelf. En hoe los je dat op? Ga gezonder eten. Ik ben toen vegetarier geworden en gestopt met zuivel en witte suiker. Ga opzoek naar wat je zelfmanifestatie is. Wat is dat nou weer? Je zelfmanifestatie is iets waar je talent in hebt en waar je van houd om dat te doen. Je kan het doen en volledig het gevoel van tijd kwijt raken. Je wordt er blij van. Als je het doet is de dag plotseling weer goed. Het is het ding waarvoor je geboren bent om dat te doen.

Het kan zijn dat het even duurt voordat je het gevonden hebt het kan ook zijn dat je het al altijd hebt willen doen maar dat je (of je ouders) dacht dat er geen geld mee te verdienen was. Als dat jou zelfmanifestatie is dan is er van te leven. Mischien duurt het wel even voordat je het van de grond hebt. Ga dat doen wat jou zelfmanifestatie is en niet die zelfverkrachting wat nu je baan is. Ja dat zal een grote verandering zijn en misschien verdient dat wel helemaal niet goed. Maar als je blij kan opstaan iedere morgen maakt het dan nog uit hoeveel je verdient? 

En dan uiteindelijk als je doet waarvoor je hier op aarde rondloopt en je eet gezonder en leeft gezonder dan ga je je steeds beter voelen. Je gaat van jezelf houden. Als je in de spiegel kijkt zie je iemand waar je van houd en als je naar je leven kijkt zie je een leven waar je van houd. En dan ben je op de goede weg.