Energie

Per Januari naar een ander energie leverancier. Daarbij hoort natuurlijk dat de meterstanden moeten worden doorgegeven. Dat gaat tegenwoordig via een web formulier en daar kan je ook zien wat de geschatte waarde van je meter behoort te zijn, een paar maanden terug.

Het grappige is natuurlijk dat ik zo veel ben weg geweest dat ik heel weinig heb verbruikt. En nu ben ik een experiment aan het doen met niet stoken ven de CV. Gewoon wat meer aantrekken. En als het echt fris wordt dan doe ik de kachel aan. Dat is dan ergens rond de 16 graden.

Dan is er natuurlijk nog de elektra. Die is ook stukken minder. Maarja ik heb ook zoiets dat met al dat op de boot zijn ben ik ook heel voorzichtig met verbruik. Een lampje van 10W maakt je accu toch wel snel leeg en een laptop helemaal. Dus hier in huis ben ik daar nu ook veel voorzichtiger mee en ik heb veel lampen vervangen voor LED. Dat helpt ook.

Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat ik nu terug ga krijgen. Want volgens de schatting had ik in oktober meer verbruikt in totaal dan wat ik nu op de meters heb staan. Maarja misschien sturen ze wel een mannetje langs omdat ze denken dat ik scheel heb gekeken. Nou ja ik zal wel zien.

edit:

€483 terug. Das lekker. Dat is inclusief vorige winter toen ik onder de palmbomen zat. Echter stond mijn kachel toen niet op echt koud, helaas.

Nu kom ik er achter dat mijn lichaam het toch echt niet fijn vind als het ergens minder als 16 graden wordt. Ik zit dan ook veel stil achter de computer en merk dan dat mijn neus en handen fris zijn. Een tijdje terug was ik de hele dag zo moe. En ik kwam er toen achter dat het te fris was. Blijkbaar went koude wel want ik voelde het niet als te koud maar m’n lichaam was er toch echt niet blij mee. Het is ook te merken dat als ik een dag bij iemand ben geweest waar wel gewoon gestookt wordt dat ik dan weer even moet wennen aan hoe het hier is.

Ondertussen met die sneeuw enzo heb ik de thermostaat weer ingesteld. Het is nu standaard 17 graden en als ik het wel even welletjes vind zet ik ‘m op 19.

Leave a Reply