Anders wonen

Ooit, toen ik nog dagelijks naar Amsterdam ging voor werk, heb ik op een strategische plek een huis gekocht. Dicht bij de A27 en dicht bij een station waar de sneltrein stopte. En natuurlijk toch ook in de buurt van water, zonder overburen want daar zit een parkje. En natuurlijk een schuur en een tuin. Of te wel een rijtjes huis in Almere. Op die 120m2 was altijd ruimte zat om te knutselen en ondertussen ben ik heel blij met die stevige onderpaling en dat mijn huis recht wordt gehouden door de buren. Want anders was het vast scheef gezakt met een floating tank (1200kg) op de eerste verdieping en een elektronen microscoop (590kg) op de zolder en natuurlijk allerhande meetapparatuur. Want blijkbaar heb ik een meetapparatuur tick. Heeft er nog iemand interesse in een elektronen microscoop of NIM modules (voor metingen aan snelle natuurkundige processen), een paar hoogspannings voedingen of stralings meters of toch liever een legertje PMT’s? Roept u maar. Oh ja het ging over wonen…

Maar ik verlang naar natuur en rust. Het liefste zou ik niet merken dat ik buren heb en zou ik in mijn blote kont de tuin in willen kunnen lopen. De plek heeft het liefst veel bomen en groen en rust. Het hoeft geen bebouwing te hebben als ik er maar iets voor ‘tijdelijke’ bewoning of recreatie op mag zetten. (Ik hoor uit advies dat het toch erg belangrijk is als de plek geschikt is voor permanente bewoning. Veel gemeenten controleren strak of een recreatie woning niet permanent bewoond wordt. En als ik ambtenaren van de gemeente langs krijg om te kijken of ik me wel aan de regels houd wordt ik heel erg snel gestoord.) Elekticiteit zou fijn zijn, riool ook. Maar als het er niet is dan bedenk ik wel wat. Uiteindelijk wil ik wel redelijk comfort hebben zoals het warm genoeg kunnen krijgen in de winter en kunnen douchen onder warm water. Maar heel veel energie verbruik ik niet. In mijn huis heb ik een jaar rekening van ca €400 voor gas en licht samen. Dus mijn internet is duurder dan het gas en het licht, hmmm. En veel water gebruik ik ook niet. Die man die het water kwam opnemen schrok er zelfs van. Uiteindelijk kreeg ik €500 terug voor teveel betaald water. Van zo’n boot leer je wel zuinig omgaan met energie en water.

Natuurlijk heb ik naast woonruimte ook werk ruimte nodig. Dat zou in een schuur of een zeecontainer kunnen. Als het er maar droog is en verwarmt kan worden. Maar ik zou ook attelier ruimte kunnen huren daarvoor. Op de haven is er ook ruime die ik mogelijk kan huren.

En natuurlijk moet dat huis van mij eerst een heel stuk leger worden. En het liefste zou ik eerst een andere plek vinden en dan mijn huis opknappen. Maar mogelijk wordt dat natuurlijk een dure oplossing met dubbele kosten enzo.

Lieve wereld heb je het gehoord? Ik ben op zoek!

 

Leave a Reply