Waarom al die mensen steeds zo boos zijn.

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een erg kort lontje. Zelfs mensen waarvan je dat niet verwacht. Hoe zit dat toch?

Je hoort er vaak over dat we in een eindtijd zitten of dat alles zo snel gaat nu. Uit observaties kan ik zeggen dat de zielefrequentie van iedereen omhoog gaat. En ik heb die waarde, voor mezelf, altijd in verband gebracht met bewustzijn. Hoog bewustzijn hoge frequentie. Deze waarde gaat omhoog met sprongetjes. Elke keer als je weer een blokkade opgelost hebt dan springt de frequentie een tijdje later omhoog. Als je diep in de put raakt dan kan deze dalen.

Maar hoe zit dat nou dat die frequentie bij iedereen omhoog gaat? Sommige mensen houden zich helemaal niet bezig met hun bewustzijn en vinden het wel mooi zoals het is. Ook van deze mensen gaat de frequentie omhoog.

Ik vermoed dat we met z’n allen bewuster aan het worden zijn, of we het nu willen of niet. Bewuster worden is mooi want je kan beter zien wat er om je heen gebeurd. Je kan valkuilen van afstand herkennen en en niet steeds weer in stappen. Het is veel gemakkelijker om gelukkig te zijn. Maar je ziet ook de dingen in jezelf waar je niet blij mee bent. Naarmate je bewustzijn groeit en je lost je interne strijd niet op dan zal de streid aleen maar heftiger worden. En dáár zit nou dat korte lontje. Je bet boos op jezelf en je reageert dat af op je omgeving.

De methode om je lontje op lengte te houden of zelfs langer te maken is het oplossen van je interne conflicten. Dat is één van de dinge die hoort bij het krijgen van een hoger bewustzijn.

Je interne conflicten bestaan uit verschillend delen. Er zijn je overtuigingen die voortkomen uit programma’s (reflexen). En er zijn delen die beschadigd zijn meestal door een gebrek aan liefde in een bepaalde situatie maar zonder dat er een programma ontstaan is. Beide zijn op te lossen met de onderstaande methode:

Blokkades en programma’s gaan hand in hand. Een programma is een mentale manier om een blokkade in stand te houden. En blokkade kan ontstaan als twee mensen een interactie met elkaar hebben waarbij geen liefde is. Meestal zijn deze twee mensen familie omdat daar de banden het grootste mee zijn. (In de afgelopen 11 jaar heb ik heel wat programma’s opgelost waarvan ca 5% met externe mensen buiten de directe familie waren en ca 85% met de opvoedende ouder.)

Het oplossen van blokkades bestaat uit 3 delen:

a) Het programma. Het mentale deel bestaande uit een zin die meestal met ‘Ik’ begint.

b) De herinnering van de interactie waar geen liefde in was.

c) Het terug roepen dan een stukje van jezelf wat je kwijt bent geraakt in die interactie.

Meestal los je het op in de volgorde a,b,c maar het kan ook in b,a,c. Als er geen programma of blokkade is ontstaan maar er was wel een gebrek aan liefde dan is het alleen b en c.

Het programma:

Het oplossen van het metale deel. 

Maak een verbinding tussen een onbewust programma en het gevoel/gedrag waar je tegenaan loopt.

Als voorbeeld. Het is maandag en je moet de container aan de straat zetten. Om de een of andere reden zit je hier ontzettend tegen op. Je stelt het als maar uit en op een gegeven moment hoor je de vuilnistruck aankomen en dan moet je ontzettend rennen om dat ding nog optijd aan de straat te krijgen. Weer binnen realiseer je je dat daar een programma in de weg zit.

Vind het onbewuste programma.

Hiervoor kan je spiertesten gebruiken. (spiertesten of pendelen of biotensor kan je het beste live van een persoon leren en niet via internet.) Concentreer je op het programma wat je dwars zit of het gevoel wat het oplevert. Vraag jezelf dan “hoe oud was ik toen dit programma ontstond?” Dan kan je met spiertesten vragen: “Was ik tussen de 0 en 10 jaar?” …”nee”… “Was ik tussen de 10 en 20 jaar?” … “Ja”… “was ik 10 jaar?… “nee” … “Was ik 11 jaar? … “Ja” … “Was het winter ?” (ik ben in de winter geboren) … “Nee” … “Was het lente?” … “Ja” … “Was het ochtend?” … “Ja” … “Was het met mijn vader?” … “Ja” … “was het in de keuken?” … “Ja”…

Dan weet ik dat ik 11 jaaw was dat het lente was en dat het op een morgen in de keuken met mijn vader was. Dan kan ik gaan graven in mijn geheugen wat er toen gebeurd is. Er komt een herinnering omhoog dat ik in de keuken was maar dat ik te laat uit bed was om de container buiten te zetten. Mijn vader was woedend en riep dat ik een niets nut was.

Het programma in mij is nu “Ik ben totaal waardeloos”. En het wordt blijkbaar geactieveerd elke keer dat ik de container buiten zet. Dus ik wil me geen nietsnut voelen dus ik zit tegen het buiten zetten van die container op.  Maar het gebeurd toch wel dat ik net te laat ben dus dan voel ik me weer helemaal in de knoop want blijkbaar ben ik toch een nietsnut. Dit levert een geweldige blokkade van het drede chakra op.

Het vinden van de juiste zin van het programma doet bovendien pijn. Vind de bewoording die het meeste pijn doet of die je het meeste raakt.

Wie was de programeur? Waarom was die persoon zo?

Het was mijn vader. Mijn vader had veel te veel werk op zijn schouders en was half overspannen. Dat is dan ook waarom hij zo boos werd.

Op dit moment heb je het programma eigenlijk al opgelost. Maar jij bent als een tuin vol onkruid en je hebt er nu 1 onkruidje uit getrokken. Om ervoor te zorgen dat er geen nieuw onkruid op die plaats ontstaat moet je een nieuw programma bedenken waardoor jij lekkerder in je vel komt te zitten. En die plant je op de plek waar je net het onkruid hebt weggehaald.

Wat is een overtuiging die bij dit onderbewuste programma past?

“Alles wat ik doe mislukt.”

Dit is een test om er zeker van te zijn dat je het programma te pakken had. Een overtuiging vinden van een overtuiging lukt niet.

Wat ga je bereiken met het nieuwe programma?

Dus wat levert het nieuwe programma je op? Dat helpt je met het omschrijven van het nieuwe programma.

Schrijf het nieuwe programma.

Vind een zin die gemakkelijk te onthouden is maar die je niet dwingt in een bepaald gedrag. Dus niet “Alles wat ik doe is goed.” Want je bent een mens en lang niet alles wat je doet is goed. Als je dat wel gaat denken dan levert dat vast allemaal problemen op. Wat je wel zou kunnen doen is: “Ik ben goed zoals ik ben.” Want iedereen is goed zoals die is dus jij ook. Hier dwing je jezelf niet mee in een bepaald patroon of actie.

Programmeer het nieuwe programma.

Herhaal het nieuwe programma heel vaak en schrijf het op. Als je de hele bovengaande procedure hebt opgeschreven zet dan ook een streep door het oude programma. Dat helpt om het uit te wissen.

De hele herinnering zal snel vervagen en oplossen. Dus ga gelijk door met het volgende deel want als je het laat liggen kan je het nog maar heel moeilijk terug vinden.

Het gevoel:

Ga terug naar het moment waarop het programma ontstond. Op dat punt aangekomen geef je liefde aan de programmeur (Dus aan de persoon die de programeur was op het moment dat het programma ontstond), of compassie als je daar bij kan. Blijf liefde geven tot deze persoon ‘vol’ zit. Dat kan best een tijd duren, en je ego zal waarschijnlijk in opstand komen. Het resultaat daarvan is dat je je gedachten er niet bij kunt houden of dat je in slaap valt of andere lichamelijke reacties. Laat dat je niet van de wijs brengen maar blijf liefde geven. Zodra je ego het helemaal opgeeft is de programeur vaak ook ‘vol’ maar test het altijd even met een spier test of de programeur genoeg heeft gehad.

Daarna geef je liefde (of compassie) aan de versie van jezelf wie jij was toen het programma ontstond. Zie jezelf voor wie je was in die tijd. Zonder die persoon had je nooit kunnen worden wie jij nu bent. Wees dankbaar voor wie je bent en voor wie die pesoon was. Geef liefde tot die voegere jij vol zit. Test dit ook weer met een spier test.

De afgesplitste jij:

Nu kan je ergens in de ruimte waar het programma geprogrammeerd werd een andere jij vinden. Vaak is het een klein kind wat bang is. Spreek het aan als de persoon die het is en nodig het uit terug in jou. Geef het liefde en laat het zien dat het welkom is. Als het terug komt kan je dit voelen in het deel waar de blokkade zat, het voelt dan op die plek meer compleet.

Blokkades zonder programma:

Sommige blokkades hebben geen programma of hebben geen programma meer maar zitten er nog wel. Om deze op te lossen ga je met het vraaggesprek terug naar het moment van het ontstaan. Het kan zijn dat er geen tweede persoon was maar dat je om de een of andere reden heel bang was of zo iets.

Dan doe je het deel van Het gevoel en De afgesplitste jij.

 

Je interne conflicten oplossen :

Er zijn ook interne conflicten die geen programma geworden zijn. Het zijn herinneringen waarbij er een interactie was tussen jou en een ander persoon (of wezen) waarbij er geen liefde was. De methode om dit op te lossen is beginnen bij je vroegste herinnering en één voor één al je herinneringen af te gaan en liefde te geven aan alle betrokkene inclusief jezelf.

Dit kan je verschillende keren doen en elke keer zal je meer herinneren. Sommige delen heb je werkelijk goed onderdrukt en dan kan je ook de bijbehorende herinneringen niet herinneren. Dan kan je per maand in die herinnering liefde geven aan het idee wat je hebt bij die tijd. Dit is erg vaag en ongrijpbaar maar het werkt wel. Ook hier zal je ego in opstand komen. Herinner hoe ver je gekomen bent en ga de volgende keer gewoon verder.

Dit is niet iets wat je in een avondje doet. Maar als je het doet dan wordt je een gelukkiger mens. En gelukkige mensen hebben geen kort lontje.

Een vriend van me schrijft over dit zelfde onderwerp een wat meer wetenschappelijke benadering. Je kan zijn verhaal hier vinden:

 

Leave a Reply