Zeil maatje gezocht

Tja heb ik dat lekkere schip en ging ik voorheen er altijd alleen op uit. Nu heb ik toch zoiets van het is toch fijn om dat samen te kunen doen. In mijn vrienden kring zijn geen mensen die helemaal weg zijn van zon zee wind water en varen natuurlijk. Dus ben ik opzoek naar een maatje die dat wel leuk vind. Veel zeil ervaring is niet nodig.

IMG 0890

Als je het netwerkje op onkruid gelezen hebt dan weet je nog niet wie ik ben. Voornamelijk familie en vrienden lezen deze site. Ik ben een man van 42. En toen had ik geen idee meer wat ik wilde schrijven. Grappig is dat als het over mezelf gaat sta ik met m’n mond vol tanden. Ehhm hoe zou ik mezelf beschrijven. Absoluut geen doorsnee (als zoiets al bestaat). Twee dingen die ik dagelijks doe: iets wat ik nog niet eerder heb gedaan en iets wat niet mag. Heb je bijvoorbeeld wel eens thee water gekookt in een koekenpan? Of geproefd hoe staaldraad smaakt? Of… Nouja er is genoeg te proberen en het houd de wereld nieuw en fris. En wat de dingen betreft die niet mogen, nou dat is niet zo moeilijk in nederland. Een ander ding van mij is eerlijkheid. Ik ben soms bijna compulsief eerlijk. Ik houd er helemaal niet van als mensen maskers op hebben en doen alsof ze anders zijn dan dat ze werkelijk zijn. Je bent veel mooier zonder dat masker dan met. Ook of eigenlijk helemaal in de spirituele wereld. Mensen zeggen vanalles en maken de dingen die ze mee maken nog mooier dan het al was. Doe dat vooral niet! Die wereld is al raar en mooi genoeg zonder al die fratsen er omheen. Soms zie je kleurtjes en som ook niet het maakt niet uit. En dan probeer ik me bewust te zijn van alles wat ik doe en van de gevolgen daarvan. En bijvoorkeur me bewust te zijn van de gevolgen voordat ik het doe. Die is niet gemakkelijk en wat dat betreft ben  ik een ziel in opleiding en zal ik dat blijven ook. Oh ja (maar het spreekt vanzelf) ik probeer een behulpzaam liefdevol gevend persoon te zijn.

Anyway back to sailing. Het schip wat ik nu heb is een Westerly Pentland (1973 9.5m 1.2m diep) ketch getuigd (2 masten dus) met een kimkiel en een achter kajuit. Dus je hebt ook een eigen plekje om te slapen. Op dit moment kom ik vooral op de Nederlandse wateren en zou ik wel verder willen maar wil dat niet alleen doen.

Ik heb het meeste de neiging zo minmogelijk havens aan te doen en dus van rustig plekje naar rustig plekje te varen. Dus ik ga veel voor anker en op het wad is zo’n kimkieler helemaal geweldig. Alle zeilen kunnen vanuit de kuip bediend worden dus je hoeft bijna nooit het dek op.

Zoals ik al zei (bij onkruid) ben ik een toch ook wel een mooiweer zeiler. Windkracht 6 gaat nog maar ik vaar er niet mee uit. Ik heb wel 8 meegemaakt maar dat was gelukkig niet onder zeil. Ik vind regen ook niet geweldig maar als ik me er op kan kleden is het ook weer niet heel erg of zo. Bij weinig wind vind ik er niet zo veel aan. Dit schip gaat lekker bij 4+. Mijn vorige schip was een Sturgeon 22 en dat was fijner bij licht weer dus 5 en minder.

Wat eten betreft ben ik strikt een vegetariër en laat ik ook geen dierlijke producten toe op m’n schip. Maar de vegetarische sortering aan boord is bijna even goed als die van een kleine supermarkt. Oh ja en ik rook niet en blijf bijna volledig van de alchohol af al vind ik de bitter die ze op Schiermonnikoog verkopen wel erg lekker. Een kruikje daarvan daan scoren is een mooie trofee voor me.

En ehh verder houd ik me bezig met yoga en techniek en nog meer techniek en energetische apparaatjes en bewustwording en knuffels en … lees gerust de site door.

3 comments

 1. Wibo says:

  Hi,
  Leuke advertentie!
  Ik heb vroeger zelf een zeiljachtje gehad en zou graag weer gaan zeilen.
  Zou het leuk vinden om eens op te stappen bij je.
  Wellicht een keer kennismaken?
  Vriendelijke groet,
  Wibo

 2. Tineke says:

  Hi,
  Ik ben altijd opstaper en stuurvrouw geweest,mijn kinderen zijn nu de deur uit,dus nu tijd voor moeders.
  Zou het heel leuk vinden om te gaan zeilen.

  Groet Tineke

 3. dina says:

  Hello
  Zou tof zijn eens mee te mogen zeilen’ kan dit nog ? Dit jaar , ik bestel
  goed weer 😉

Leave a Reply