De waarde van energie

Onze wereld draait om de waarde die we toekennen aan energie. Wist je bijvoorbeeld dat één vat olie 100 manjaar aan energie bevat. Ja dan sta je anders te kijken als je bij de pomp 29.1 manjaar in je auto tankt voor €54. (1kg diesel is 11.6kWh 1Liter disel is 9.7kWh. Een vat olie bevat 158Liter. Een man van goede gezondheid kan op een 8 werkdag van 8 uur 75Wh aan energie produceren en in nederland werken we ongeveer 200 dagen per jaar. (9700×158)/(75×200)=102jaar.

Echter een topman in het bankwezen krijgt (nu nog) €133/Wh. Bankdirecteuren voor je auto spannen kost €64505/km. En bij diesel kost het dus 1.2/20=€0.06, dus voorlopig blijf ik diesel in de tank gooien, en mijn auto haalt die 1/20 bij lange na niet. De kosten van energie is dus best wel een rekbaar begrip.

Maar als we het eens over wat anders hebben. Wat zijn de kosten van gezondheid? Want om die 75W per dag te kunnen leveren moet je gezond zijn, en om gelukkig te zijn is gezondheid ook erg fijn. Helaas is dat allemaal niet zo gemakkelijk te bekijken. Wikipedia heeft er geen antwoord op, was het maar zo simpel. En ik heb het mensen regelmatig gevraagd en iedereen staat met zijn mond vol tanden. Mijn tarief was namelijk dat wat je je eigen gezondheid waard vindt per uur. Het idee was heel simpel, betaal zo veel dat het goed voelt voor jezelf en dat je je niet schuldig voelt naar mij. Maar helaas ben ik die bankdirecteur nooit tegen gekomen die daar eerlijk over denkt. Zelfs mensen die gewoon ook heel ruim bij kas zitten die weten het niet en uiteindelijk kan ik dan op een houtje gaan bijten. En daar heb ik dus geen zin meer in. 

Ik wil me namelijk ook fijn voelen bij wat ik doe. En recent bedacht ik me ‘Loop ik me hier voor uit te sloven? Ik heal me helemaal leeg, ben daarna dood op en de volgende dag ook nog. Ik doe het niet meer!’ Ah dan doe ik dus wat fout. Ik hoor er niet leeg van te lopen en me al helemaal niet zo van te voelen. Als het goed is krijg ik er juist meer energie van. Dan denk ik aan al die mensen die ik kan helpen en dat dat toch is waarom ik het doe, maar niet als ze dan denken goedkoop even een therapeutje te pakken. Dus dan roep ik naar de Spirit dat het even niet meer hoeft. Er wordt geluisterd en er komen geen mensen meer, pffft rust. En dan zie ik mensen om me heen. Ze hebben van alles en zijn zich er niet bewust van. En als ze er zich al bewust van zijn weten ze niet wat ze er mee moeten. Soms kan ik echt zien van binnen hoe het in elkaar steekt en wat er moet gebeuren. 

Maar waarom zie ik dat en anderen niet? Dat komt omdat ik daar mijn hele leven op heb aangepast. Ik probeer gezond te leven maar dan ook zuiver. Zuiver naar mezelf en naar m’n omgeving. Vroeger maakte ik mezelf helemaal stuk van binnen. Door al die drukte om me heen kreeg ik nare gedachten naar mezelf. Daardoor was ik heel goed in mezelf uitfoeteren over wat ik allemaal fout deed en had gedaan. Uit eindelijk resulteerde dat in hele nare dromen. En ik dacht natuurlijk dat ik daar de enige in was. En wat blijkt het is de normaalste zaak van de wereld. Bijna iedereen doet dat.

Het heeft heel veel werk en tijd gekost om daar vanaf te komen, ca 10 jaar! Het resultaat is wel dat ik aan de rand van de samenleving sta en dat het heel veel vrienden gekost heeft. Ik ga alle drukte uit de weg en ik leef niet meer in de stad. Want zelfs alleen thuis was het me toch nog te druk. Nu is mijn hoofd lekker leeg, helemaal geen boze gedachten meer. En nu kan ik praten met natuurwezens en daarmee ook met de lichamen van mensen waar die mensen dan weer in wonen en denken dat zij het lichaam zijn. Snap je het nog? Dat lichaam kan heel goed vertellen wat er mis is en die kan het zelfs van binnen laten zien.

Het nadeel is dat ik er geen praktijk van kan maken want dat zou teveel druk geven. Dan wordt ik weer boos op mezelf en dan werkt het niet meer. Maar zo af en toe iemand die niet meer weet hoe het verder moet, dat is wel goed. En omdat ik er ook blij van wil worden gaat het tarief naar €3/Wh. Dat komt neer op €45 per uur. En als je dat niet hebt of het met uitwisseling wilt doen dan geef je aan wat je voor de uitwisseling wilt hebben en dan kan ik kijken of ik dat ervoor wil betalen. Als het ok is trekken we het van elkaar af. Je mag het bedrag ook als donatie over maken op de stichting. En zorg verzekeringen daar doe ik niet aan. Dat wat ik doe is zo nieuw dat er geen beroeps verenegingen voor bestaan. En de beroeps vereneging voor kluizenaar therapeuten heb ik nog niet gevonden.

 

Leave a Reply