Kundalini

Kundalini energie is een heel erg krachtige energie die onderaan bij je staartbeen zit. Althans daar voel ik hem nu kronkelen. Het is ook de energie van ceativiteit en leven. Hoe het zich verhoud tov nierenergie weet ik nog niet precies. Het lijkt complementair te zijn. Zonder leven/gezondheid kan je niets met deze energie maar zonder deze energie kan je ook niet leven. Een permanente kundalini stijging wordt ook wel verlichting genoemd. En een kundalini stijging is dat het bolletje energie zich uitrolt en langs de ruggegraat omhoog vloeit naar de kruin.

Echter dat omhoog vloeien gaat niet zonder slag of stoot en het kan niet als er blokkades/weerstand is in die weg omhoog. Als die er wel zijn dan kan het gepaard gaan met heel veel geweld. Met als resultaat schokken, pijn, kramp, hartaanval, psychose. Nee dat is geen geintje. Echter als het wel lukt dan geeft het heel veel energie en creativiteit en een verbondenheid met alles om je heen.

Een tijdje geleden toen ik aan het ontdekken was hoever ik de nierenergie kon laden merkte ik dat er nog een blokkade zat tussen mijn hart en keel. Die heb ik toen opgelost volgens deze methode. Daar voor lukte het me ook niet om de kundalini energie tot boven mijn hart te krijgen. En ja ik heb ook eigenaardige effecten gehad van het omhoog pompen van die kundalini energie. Zoals schokken en trillen en daar niet mee op kunnen houden en iets wat voelde als een hartaanval alleen dan aan de rechter kant. Dat was een kwestie van niet in paniek raken en observeren wat er gebeurd.

Om die energie kanalen zo schoon te krijgen en krachtig genoeg dat ze er tegen kunnen heb ik voor een periode om de 10 dagen een energie healing op mezelf gedaan. Deze kwam voort uit een meditatie die ging over algehele gezondheid. Daaruit bleek dat door externe invloed het dna van de mens vervormd is en dat dat mogelijk in de weg staat voor het kunnen laten vloeien van die kundalini energie. Nu heb ik daar een Life Leaf voor ontworpen maar die is zo complex dat ik hem (nog) niet kan produceren. Later bleek dat ik het zelfde ook kon doen over een langere periode met de flitser.

Een paar dagen geleden lukte het me om de energie naar mijn achterhoofd te laten vloeien via mijn mond, door mijn tong tegen mijn verhemelte aan te drukken. Er is een plekje wat voelt als een batterij, daar stroomt de meeste energie.

En daarna lukte het ook om het naar mijn voorhoofd te krijgen. Dan opent het derde oog zich en je kan dat voelen als een spleet die ontstaat van het voorhoofd tot de bovenlip. Dan wordt je vreselijk creatief. Daar moet je ook wat zinnigs mee doen, dus zit ik nu dit blog te typen, anders wordt je heel sacherijnig. En m’n gehele lichaam begint te tintelen en ik wordt een beetje duizelig als de energie zich verder naarboven probeert te worstelen.

Waar dit allemaal heen gaat weet ik nog niet. Maar het is een geweldige manier om wakker te worden, het werkt beter dan koffie of sex 😉

Edit:

Maar die energie bleef opbouwen. Creativiteit was niet genoeg. Ik kreeg het gevoel alsof er straks nog alleen maat twee rokende stompjes zouden staan. Geen goed idee. De Bolero opgezet (die volgt ook de kundalini, de Pachelbel doet dat ook), de afwas gaan doen en daarna het fornuis en de oven en alles er omheen en er onder en er achter gedaan. Zo nu is het een beetje afgekoeld. Als je er niets mee doet dan krijg je dus die psychoses en andere nare dingen. 

Die energie blijft alleen opbouwen. Misschien moet ik straks maar het kannaal op en neer gaan zwemmen ofzo. Of misschien klapt straks het dak er af…

Leave a Reply