Leven en Dood

De wereld en het leven is werkelijk een heel bijzonder proces. We zien het vaak als zwaar maar op een gegeven moment komen er steeds meer lichtpuntjes en wordt het genieten geblazen. …Oh dit loopt heel anders dan dat ik van plan was met dit verhaaltje, net als in het leven. Het leven loopt van punt A, de geboorte, tot punt B, de dood. De datum van punt A en punt B staan, een soort van, vast. De weg van A naar B is variabel en het is de bedoeling dat je een les leert en iets doet.

De les die je te leren hebt is meestal iets heel simpels zoals “het omgaan met angst”. Ja voor onze mind klinkt dat als veel te simpel en ons ego wil er het liefste ook iets ingewikkelds van maken. Maar zo werkt het niet de meeste dingen zijn heel simpel en als ze dat niet zijn dan klopt er iets niet. 

Het ding wat je te doen hebt is ook heel simpel. Het is het volgen van je zelfmanifestatie. Wat is dat nou weer? Er is iets waar je talent voor hebt waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt, dat is je zelfmanifestatie. Mensen in je omgeving worden er vaak ook blij van. Vaak is het heel moeilijk om te zien hoe je daar je brood mee kan verdienen. Als dat niet lukt doe het er dan naast maar geef het in ieder geval een grote plaats in je leven.

Dan is het natuurlijk nog mogelijk dat er iets onvoorziens gebeurd en dat je het niet haalt naar B. Dat onvoorziene is meestal iets waar veel ander patrijen en mechanisch geweld plaats vind. Dat kan dus bij voorbeeld een auto ongeluk of oorlog zijn. Een ziekte valt daar niet onder. Meestal wordt de weg van A naar B dus netjes doorlopen. Het interesante is dat veel ziektes ‘niet gepland’ zijn en niet ‘nodig’ voor deze incarnatie. Ze zijn echter het gevolg van de onbewuste keuzes die je gemaakt hebt. Dat duid er op dat gezondheid een kwestie is van bewustzijn. oehhh dat geeft interesante mogelijkheden….

Er zijn uitzonderingen op het pad van A naar B. Als je je opdracht en je zelfmanifestatie eerder bent volbracht (tot op een bepaald minimaal nivo) dan kan je er bewust uit stappen. Je kan dan dus besluiten dat het genoeg is en je zal dan ‘vanzelf’ sterven. Echter aangekomen op die plek zijn de meeste obstakels van het leven genomen en dan begint het net leuk te worden. Je kan ook leven tot voorbij B. Dat kan als je zo veel van jezelf kan weggeven dat je een leraar wordt maar dan op zo’n manier dat je gezondheid intact blijft. En dat is nog een hele uitdaging.

2 comments

  1. carlijn says:

    Op deze grijze ochtend kom ik thuis van het naar school brengen van de kinderen en denk buhhhhh…geen zin… Toen dacht ik: laat ik even naar Jelbert.nl kijken bij ‘lief leuk blij’ . Misschien staat daar iets wat me opvrolijkt. En toen kwam ik dit prachtige, wijze schrijven tegen. Dank je wel!

  2. admin says:

    Joepie!

Leave a Reply