Hack

Tja ik gebruik internet al van voor de tijd dat het internet heette. Toen was het nog surfnet en wat er een boekje waarin al de adressen stonden. Dat boekje had het formaat van een half A4-tje en was ca 8mm dik. Er was ook geen grafische shell dus je deed alles vanaf de unix prompt. Niet echt gebruiks vriendelijk. 

If you got spam from my account, I’m very very sorry. My account got hacked and has been used as spam sender.

Er zijn van die dingen waarbij ik dan denk ‘Dat gebeurt mij niet’. Een van die dingen was dat mijn wachtwoorden op straat keamen te liggen. Ik had een account bij een forum, daarbij had ik een van mijn standaard wachtwoorden gebruikt. Dat forum werd gehackt. Daar kreeg ik wel melding van dus toen heb ik de plekken waar ik dat standaard wachtwoord gebruikte een sterker wachtwoord gegeven. Ook voor een van mijn email accounts had ik een van mijn standaard wachtwoorden, die had ik echter over het hoofd gezien bij de veranderingen. Die is toen dus misbruikt, een echte hack kan je het niet noemen. Er zijn >130000 emails verzonden op dat account. En toen ik er achter kwam dat het gaande was, de teller stond toen op >30000, bleek er niets meer aan te doen te zijn. Zelfs het account deleten had geen zin. De andere 100000 emails stonden al in de buffer van de smtp server. Wel dom dat die smtp server dat toe laat. En helaas kan ik daar niet bij om dat te veranderen. Dus bij 70000 heb ik de moed opgegeven.

Ondertussen gebruik ik KeepassX om van de verschillende accounts de wachtwoorden bij te houden en sterke wachtwoorden te maken, die ik nooit meer zelf kan onthouden 🙁 . Waarom KeepassX? Het is open source, het is gratis, het gebruikt geen (wazige en hackabele) cloud dienst.

Leave a Reply