Het zit allemaal tussen je oren

Een jaar geleden werd ik midden in de nacht wakker en ik zat helemaal onder de bultjes. Een soort muggenbultjes alleen dan groter. Alsof als er veel muggen hadden geprikt dat die dan tot een grote bult waren geworden. Het zat voornamelijk op de zij waar ik op sliep. Als eerste dacht ik dat ik allergies was geworden voor het NASA schuim waar ik op sliep. Nasa schuimoplegmatras er uit en gewoon in bed slapen, geen resultaat. Nog steeds heel erg jeukende bultjes die zo erg jeukte dat ik er duizelig van werd en het gevoel kreeg dat ik er van in shock raakte. Nee niet fijn.

Uiteindelijk naar een alternatieve -peut geweest. Daar kreeg ik te horen dat mijn nier energie laag was en ik kreeg geelwortel pilletjes. Wat er aan de hand bleek te zijn is dat mijn nieren, lever, darmen, longen de afvalstoffen verwerking niet meer aan konden en dan als ik het warm kreeg deze afvalstoffen naar buiten gingen via de huid. Maar de huid is niet gemaakt om die afvalstoffen af te scheiden en kreeg dus een antihistamine reactie op die stoffen. Het resultaat heel veel bultjes die allemaal ontzettend jeuken, brrr. De geelwortel geeft de lever een zwiep die dan extra goed zijn best gaat doen waardoor de bultjes oplossen. Pfffft, gelukkig jeuk weg.

Ik ben alleen niet zo’n pillen slikker. Ik vergeet die dingen net als optijd en regelmatig eten. En ik ben een aan mezelf knutselaar en ga dus opzoek naar oplossingen. Een ding wist ik en dat was dat mijn nier energie laag was. Das niet goed want dan ontstaan er allemaal chronische klachten. Dus ik vogelde uit hoe je nierenergie kon laden. Dat staat elders op het blog beschreven. Wat ik ook ontdekte is hoe je nierenergie permanent kunt laden tot een nivo van wat je vroeger had, dus ehh verjonging. sindsdien geen nierenergie klachten meer.

Maar… nog wel bultjes. Minder vaak maar nogsteeds, grrrr. Ook kon ik geen alcohol dringen en geitenkaas ging regelmatig ernstig mis. Met als resultaat bultjes, heel veel bultjes, voor heel lang want mijn darmen waren niet zo snel. Ook kreeg ik met vlagen heel veel bultjes als ik het warm kreeg.

Ik ben iemand die alles probeert te kwantificeren om zo een betere grip op dingen te krijgen. Dus ging ik aan de mate van werking van organen getallen toekennen. Meestal in getalen van 0.0 tot 10. Door jaren van voelen in mezelf en anderen heb ik dat tot iets gemaakt wat redelijk accuraat werkt voor me. Dus wat ik deed als ik weer ergens bultjes kreeg was vragen van is het m’n nieren, lever,longen,darmen, aarding? En dan met het antwoord kijken op welk getal ik uit kwam, bijvoorbeeld 9.3 op de lever. Dan wist ik dat er wat mis zat in de lever. De emotie die met de lever geassocieerd wordt is woede. Dus kijken waar die woede van daan komt en er wat aan doen. Meestal is het voelen van de liefde die je hebt voor die persoon genoeg om het op te laten lossen. 

Als je boos bent dan zal je zeggen maar ik voel helemaal geen liefde voor xxx hij/zij is &&^^$^%#$@%$#!#@! GRRRR. Dan heb je nog wat te doen. Want iedereen die je tegenkomt laat je een stuk van jezelf zien. Het enige wat je immers kunt zien in de wereld is jezelf. Dus dat wat je niet aardig vind in die persoon is iets wat je niet aardig vind in jezelf. Als dat een te grote stap is, dan kan je kijken naar andere eigenschappen van die persoon die je wel lief kunt vinden en gebruik die om die persoon beter te kunnen begrijpen. Dan kan je vanzelf meer en meer van de persoon gaan houden en dan lost ook de woede op. Jezelf neppen helpt niet want je weet het verschil en je lever weet dat ook. Als je je huiswerk goed hebt gedaan dan gaat je lever weer beter werken. En in mijn geval lossen dan de bultjes op.

Zo heeft elk orgaan een emotie die er mee geassocieerd is. En soms liggen de vaste emoties heel ver in het verleden. Het laatste ding wat ik heb opgelost was iets in mijn darmen van toen ik 3 was. Dat had allang geen echt oplosbaar iets met woorden of beelden meer. Daarheb ik een apparaatje voor gemaakt, een schijfje. Met een dag was het ding in mijn darmen opgelost. En het resultaat…. ik kan het weer ongehoord warm hebben zonder bultjes, ik kan alcohol drinken zonder in de nacht bebult wakker te worden. En wat heb ik nou uiteindelijk gedaan? Gegraven tussen m’n oren!

Wat zou er zijn gebeurd als ik naar de huis arts was gegaan? Heel veel onderzoek en antihistamine tabletten. Mogelijk zouden ze achter een zwakke nier, lever,darm functie zijn gekomen. Met als resultaat pillen en een dieet. Is dat een oplossing? Nee voor mij is het dat niet. Dat komt overeen met een scheur in de muur vinden en er overheen behangen. Mooi weg en je ziet er niks meer van maar het blijft wel tochten.

En dan is het natuurlijk de vraag, is dat met alle lichamelijke klachten zo? Ik denk dat het zo is met de meesten klachten. Niet met aangeboren afwijkingen. Klachten die ontstaan zijn uit misbruik van chemicalien, alcohol, tabak, hebben natuurlijk ook een oorsprong tussen je oren. Anders zou je er nooit aan zijn begonnen. Want wie vernietigd nou zijn eigen lichaam zonder iets tussen z’n oren in de knoop te hebben? Uiteindelijk vernietigen we allemaal ons lichaam met fout eten, wegstoppen van emoties, verslavingen, stress (ook een verslaving), noem het maar op. 

En wat mijn gezondheid betreft hoe zal dat gaan? Geen idee. Ik blijf gewoon aan mezelf knutselen en leren houden van alles stukjes van mezelf waar ik nu nog niet van houd en zo blijf ik de thermiek opzoeken.

Net bij de osteopaat geweest. Ik was van de winter uitgegleden, na het zwemmen. En nu had ik steeds zo’n stijve nek. Blijkt toch dat er dan allemaal organen helemaal niet blij worden van zo’n klap. Tja een lichaam kan blijkbaar toch niet zo tegen stuiteren. En die zat ook niet tussen mijn oren. Er is dus ook een hoop wat daar niet zit, maar wel veel.

Leave a Reply