Boot

Het is best wel maf dat ik nog niet eerder geschreven heb over mijn boot, terwijl het toch zo belangrijk is in mijn leven. De afgelopen jaren was het steeds meer zo dat ik de lente en zomer op de boot was.

Vorig jaar kon ik mijn sturgeon 22, Lady of the Lake, verruilen voor een Westerly Pentland. Dit schip is veel groter en zeewaardiger dan mijn vorige boot.

Het ligt nu op de kant in Zeewolde en gisteren ben ik begonnen met het schuren van de romp. Dat is nog best een klus en alle reparaties die gedaan zijn door vorige eigenaren komen naar boven. Tot nu toe nog geen vreselijke dingen tegen gekomen. Wat miniscuul osmoze op de BB achtersteven. Daanaast heeft de vorige eigenaar lang niet altijt RVS gebruikt om zaken te montern, die zal ik dus moeten vervangen. Het log doet het niet en die moet er dus uit. De diepte meter zit op een onlogische plaats, maarja dat verplaats je niet zomaar even. Verder zijn er wensen als andere accus die onderhouds vrij zijn en een meter zodat ik kan zien hoeveel er nog in zit.

 

Dan is er ook nog de wens om een pc te hebben aanboord. Daarmee kunnen velerlij leuke dingen gedaan worden. Er is een nieuwe cpu op de markt die maar 3,5W verstookt en met de rest van de elektronica erbij zou dat een computer kunnen worden die niet meer dan 10W verbruikt. Daar wordt ik blij van. Nu maar hopen dat er snel een betaalbaar moederboard met deze cpu komt. De niet betaalbare versies bestaan al, natuurlijk.

En nu? Nu zit ik er tegen op om weer aan de slag te gaan…

Leave a Reply