Balinese huis tuin en keuken wijsheden

Hier op Bali zijn de huis tuin en keuken wijzheden niet verwaterd zoals in nederland. In nederland gaan we naar de dokter als er iets mis is, en dat doen we naar mijn mening veel te snel. En we geloven bijna niet meer dat waterstofperoxide in de oren verkoudheid kan voorkomen en dat soort dingen, nee hoor giet er maar peneceline in dat werkt veel beter.

Als je last hebt van je nieren of als je urine niet de juiste kleur heeft dan drink je hier gele kokosnoot sap. In nederland neem je bij een blaasontsteking granberry sap. De gelekokosnoot wordt ook gebruikt als je voor een baan een medische keuring moet ondergaan en urine moet afgeven. Begin een paar dagen van te voren dagelijks een beker gelekokosnootsap te drinken en je urine is ok.

Als je tbc hebt of je hebt vlekken in je longen en je moet voor de medice keuring dan smeer je je borstkast in me olie, de foto’s zien er dan schoon uit.

Als je last hebt van je lever of als je weet dat je lever zwak is dan neem je kurkuma en dat doe je dan in water of zo. Werkt prima en kurkuma werd daar al voor gebruikt voordat het als specerij ontdekt was.

Dan is er nog tulsi (uitgesproken als tulasi) of wel heilige basilicum of wel Ocimum tenuiflorum. Hier kan je heel lekkere thee van maken en het is goed voor vanalles. Dat is een plantje waar ik mijn tuin mee vol wil zetten. Op dit moment drink ik het dagelijks als thee en in het begin werd ik er moe van, dus toen ben ik gaan opzoeken wat de eigenschappen waren. Het is voor vanalles goed. Gebroken blaadjes op een muggenbeet en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Er zat een mug op mijn arm die mij prikte en ik sloeg hem dood. Dat werd een enorme bult. Na een paar minuten er een paar vervrommelde tulsi blaadjes op gevreven en de bult is nu, een paaruur later, verdwenen en jeukte gelijk al niet meer. Dat werkt een heel stuk beter dan calendula.

Je ziet hier heel veel vogels in kooitjes. De vogels worden gebruikt als waarschuwing en verweer tegen zwarte magie. Als er met zwarte magie tegen je wordt gewerkt dan sterven de vogels het eerst, of ze verdwijnen uit hun kooi. De vogels worden ook erg onrustig als er rare dingen gebeuren.

Als je misselijk bent op de boot eet dan komkommer zonder schil. Dat zou wat doen met de vetten in de maag waar je misselijk van wordt. Het hielp Dayu toen ze misselijk was op een boot. Als je nog niet misselijk bent maar wel queezy dan kan je gember gebruiken. Gewoon een stukje van de wortel afsnijden en opeten (goed kauwen), maar die komt niet van bali maar uit mijn keuken.

Als een hond huilt dan is er iemand in de buurt overleden, kan ook familie zijn. Ik vind dat maar niks, maarja… . Gisteren huilde de hond op het strand. Vandaag is er een pup van 6 maanden dood gereden. De pup was ook van dit terrein.

Als iemand is uitgetreden -Dus met zijn ziel zijn lichaam uit is- dan mag de persoon niet worden bewogen of verplaatst. Als dat wel gebeurd dan kan de ziel het lichaam niet meer terug vinden en zal het lichaam sterven.

Later meer oplossingen zodra ik ze leer.

Leave a Reply