De bron van de eeuwige jeugd 2

Dit is het vervolg van het eerdere verhaaltje over dit onderwerp. Dit geheel zou je ook de basis van energetische psychologie kunnen noemen. 

En toen werd je geboren, en wat kreeg je?

  • Een lichaam met de mogelijkheid tot blessures. 
  • Een bewuste geest (beslissingen) 
  • Een on-/minder-bewuste geest (trauma’s).
  • Een energetich lichaam (de verbinding tussen ziel en lichaam). 

Energetische tetraeder

Het eerste verhaaltje gaat over de beslissingen (Bewust) in je leven waardoor je delen van je leven blokkeert. Het oplossen hiervan geeft je veel meer energie en het lijkt wel alsof je een smeerolie beurt hebt gehad.

In dat verhaaltje heb ik het ook over de zelfde structuur die ik in dit verhaal beschrijf. Ieder punt heeft zo’n structuur. Het is als het ware een fractal. De reden dat ik de structuur acter ieder punt niet meer beschrijf is dat het voor de behandeling niet uit maakt. Bijvoorbeeld de punten in het lichaam behandel ik naar leeftijd en dan gaat dat gewoon goed. Dus om er dieper in te duiken waar dat punt nu precies vandaan komt is dan niet meer zo relevant.

Elk punt heeft een lijst met beschadegingen of verstoringen. Deze hebben een moment dat ze ontstaan zijn. Dus een gebeurtenis in je leven. Programma’s ontstaan ook op een moment in je leven. Deze verstoringen komen overeen met programma’s. Als je een programma ziet als onkruid in je tuin. Dan is de verstoring de bloempot waar deze in groeit. Als je de bloempot in de kliko gooit dan heb je het onkruid ook niet meer. Echter het traditioneel oplossen van progamma’s is heel erg leerzaam. En ik vermoed dat een mens veel meer programma’s heeft dan dat er in deze structuur terug te vinden zijn.

De beschadegingen kunnen tijdens het leven ook gewoon op gelost worden zonder ingewikkeld te doen. Tijdens je leven overdenk je dingen uit het verleden en daarmee kan je die beschadegingen ook gewoon oplossen. Sommige mensen zijn daar veel beter in dan anderen.

De volgende was die van het lichaam. Door je leven heen heb je ongelukjes en krijg je blessures. De meeste hiervan los je op de juiste manier op en dan blijven ze niet hangen. Sommige los je onjuist op omdat ze/jij er niet mag zijn op dat moment. Je duwt als het ware dat deel van je lichaam weg. Het en jij mag er dan niet zijn. En daardoor kan het niet volledig genezen. Het resultaat is dat je de neiging hebt om weer en weer op die plek blessures te krijgen. Als je ze uitwist dan krijg je natuurlijk nog steeds blessures maar dan niet meer steeds op de zelfde plek. Het kan natuurlijk dat een plek veel slijtage heeft gehad door de blessures mogelijk krijgt die plek dan ruimte om te helen.

Je onbewuste geest bevat je trauma’s. Elk trauma wordt op zijn plaats gehouden door een gewoonte. En dat zijn meestal gewoontes die je liever kwijt bent. Als je al veel aan jezelf gewerkt hebt dan kan het zijn dat veel van de trauma’s en gewoontes al opgelost zijn. Maar de echo of schaduw van het trauma zit er dan nog wel. Het oplossen van de trauma’s heeft een enorme verlichting op het gebied van stres. Werd je eerst opgegeten door de stres dan voel je zomaar een enorme last van je schouders vallen. En vervolgens vraag je jezelf af waar je je nou in hemels naam zo’n drukte over maakte.

Je ziel zit verankerd in je lichaam. De plekken waar die verankering zit is je energetisch lichaam. Dit energetische lichaam kan ook beschadegingen oplopen. Echter wat er bebeurd bij het oplossen van deze beschadegingen kan ik je niet vertellen. Want blijkbaar had ik ze allemaal al opgelost. Ik ben al jaren aan het knutselen op energetisch gebied en daarmee heb ik al die beschadegingen opgelost.

Op de verbindingen tussen deze aspecten kunnen ook verstoringen zitten. Je hebt daarmee:

lichaam – bewustzijn

Hierin zaten een aantal automatische patronen en zelf ontkenningen.

onerbewustzijn – bewustzijn

Hier in vond ik: Dyslexie, eetpatronen, laag zelfvertrouwen, winter depressie, terugkerende automatische patronen

lichaam – onderbewustzijn

Hier in zat mijn moeten en bij andere mensen heb ik het ook daar terug gevonden. Alle dingen die ik van mezelf moest. Het vormde een automatische respons en ook schuldgevoel. Het moeten zit waarschijnlijk op de lijn tussen blessure en trauma omdat ieder in zijn vroege jaren zindelijk heeft moeten worden. Dat is een lichamelijk deel het is ook een trauma omdat het meestal met schuldgevoel gepaard gaat. Zo zijn er meer moeten’s ‘Je moet flink zijn’, ‘Je moet niet huilen’, ‘Je moet/mag niet…’, …  Nu het weg is is mijn hoofd veel leger. Maar ik weet ook niet meer wat ik moet doen. Want ik moet niets meer. Het is een vreemd leeg gevoel. Maar naarmate mijn vrije wil groeit zal het gemakkelijker worden. Natuurlijk had ik wel vrije wil maar deze was altijd onderdrukt door het interne moeten. Nu het moeten weg is kan de vrije wil groeien. Ergens heb ik het gevoel dat ik alles kan. Als ik het maar wil. En niet wil omdat het moet vanuit het interne moeten.

lichaam – energetisch lichaam

onderbewustzijn – energetisch lichaam

bewustzijn – energetisch lichaam

Alle zaken rond het energetisch lichaam heb ik al eerder opgelost en dus kan ik niet vertellen wat hier zat.

Echter er ontbrak nog wat. Want hoe zit dat nu met de vrije wil? Waar komt dat vandaan en hoe kan ik dat versterken? Deze vragen kwamen door de leegte van het oplossen van het moeten.

De ziel:

Maar de JIJ die dat kreeg is de ziel. Het deel van de ziel wat ik hier beschrijf is het geïncarneerde deel. Dat is ongeveer 1/3de van het geheel. De rest is in het ‘hier tussen maals’ of het ‘hier na maals’ of hoe je de plek waar je vandaan komt ook maar noemt. Die ziel, het geïncarneerde deel dus, is verbonden met:

  • Je lichaam
  • De bewuste geest
  • De onbewuste geest
  • en met het energetisch lichaam want dat is weer de verbinding met het bovenstaande (Het energetisch lichaam neem ik nu even niet mee. Dit speelt pas op latere leeftijd.)

[Nu is er veel geschreven over de ziel en de verschillende lagen die de verbinding tussen ziel en lichaam beschrijven. En ik heb ze allemaal niet gelezen. Om de simpele reden dat ik voor mezelf wilde ontdekken hoe de boel nu in elkaar steekt zonder invloed van gelezen teksten. Ik vermoed dat veel van die auteurs elkaar na schrijven en zelf niet écht weten waar ze het over hebben. Net als met boeken over de chakra’s.] 

ZielLichaamSpirit

De ziel kan beschadegingen bevatten. De meeste hiervan zijn uit dit leven maar ook tijdens de zwangerschap en tijdens vorige levens. Bij mij waren het er 32 waarvan 20 tijdens mijn leven, 2 tijdens de zwangerschap en 10 uit vorige levens. Ik vermoed dat hoe complexer het leven hoe meer punten met beschadigingen. Want als het leven over een leie dakje gaat dan is er helemaal geen reden tot beschadigingen. 

De punten Bewust, Onbewust en Lichaam zijn de zelfde punten als in het vorige stuk. Maar de verbinding met ziel levert de volgende aspecten op:

  • Bewust (beslissing) – ziel
  • Onbewust (trauma) – ziel
  • Lichaam (blessure) – ziel 

Op elk aspect kan een aantal verstoringen voor komen. Wat ik zie in mensen om mij heen is dat mensen met een stabiele persoonlijkheid een gelijk aantal verstoringen heeft per aspect. En mensen die een sterk verschillende hoeveelheid verstoringen heeft per aspect, hebben de neiging/fantasieën tot zelf vernietiging, automutilatie, bdsm.

Je kan het zien als een driepoot. Als de drie poten even lang zijn dan staat de driepoot stabiel. Maar als de poten van lengte verschillen dan kan de driepoot zo onstabiel worden dat hij omvalt.

Ik kwam het ook tegen bij mijzelf. Want toen ik van deze drie als eerste Lichaam-Ziel in zijn geheel oploste kreeg ik slechte gevoelens en vreetbuien. Ook pijn her en der. Maar ook verbeterde intuïtie.

Na Ziel-Bewustzijn werd dat erger en kwam er ook diaree bij.

En na Ziel-Onbewust was het allemaal rustig. Een veel helderdere focus. Een leger hoofd. Veel meer aanwezig. Een stabielere persoonlijkheid. En niet goed meer weten hoe het eerst was. Maar dat is altijd bij dit soort dingen.

In het vervolg zal ik de verstoringen niet per aspect oplossen maar op leeftijd. Dan blijven alle aspecten even vol en worden bovenstaande ervaringen hopelijk voorkomen.

Ik ben erg benieuwd wat voor een uitwerking dit heeft bij mensen die zichzelf of anderen pijn doen. Want uiteindelijk heeft dit als effect dat de ziel beter aansluit op het lichaam. En dat heeft hopelijk het effect dat er minder ego-verstoring optreed in de acties die iemand doet.

Maar ook bij mensen die vage gezondheids klachten hebben. Ik ging toch ook aan de diaree toen ik hier mee bezig was. De verbinding van de ziel op het lichaam heeft vermoedelijk ook allemaal gezondheids effecten. Echter voordat ik hieraan begon heb ik wel alle punten in de eerder genoemde aspecten en punten opgelost. Voor mensen met vage klachten zal dat toch ook waarschijnlijk al een heel stuk helpen. Ik was hier immers mee begonnen om uit te zoeken hoe veroudering nou toch werkt.

Het lijkt er op dat een persoon deze punten in de ziel en de aspecten van de ziel vanzelf oplost. Als het leven goed gaat en er is voldoende rust dan kunnen de beschadegingen opgelost worden. Maar als er gedurende een periode helemaal geen rust is, dan stapelen de verstoringen zich op. De afstand van de ziel naar het lichaam wordt steeds groter. Als de verstoringen zich niet gelijkmatig opbouwen ontstaan er bovendien vervelende gevoelens. Op een gegeven moment is het zo veel dat je het zelf niet meer kan oplossen. Je bent dan minder belastbaar en hebt minder focus. En dat gebeurd er nu precies tijdens een burnout. Na een burnout zijn personen niet meer zo belastbaar als dat ze waren voor de burnourt en de focus is ook minder.

Ik merk het in mezelf. De eerste burnout wat toen ik 30 was en de laatste toen ik 38 was. Nu ben ik 47 en ik had nogsteeds niet de focus en concentratie terug die ik voorheen had. Nu met het weghalen van de verstoringen in ziel en de aspecten daarvan heb ik zo veel meer focus en helderheid dat het is alsof ik een andere bril op heb. Ik weet niet of het weer net zo goed was als voorheen want er is veel tijd overheen gegaan.

Verbinding ziel en energetisch lichaam:

Een lijn die ik niet heb getekend is de verbinding tussen ziel en energetisch lichaam. Het energetisch lichaam is een soort van de verbinding tussen ziel en lichaam. Deze kan ook verstoringen bevatten. Op deze lijn kom ik pas verstoringen tegen op latere leeftijd. Ik vermoed dat dat te maken heeft met de mate van incarnatie. Pas als de verbinding tussen lichaam en ziel heel groot wordt kunnen hier verstoringen ontstaan. Zodra dit meer duidelijk wordt schrijf ik er meer over.

Spirit: 

De spirit of god of de universele spirit of … De plek/wezen wat alles met alles verbind. Wij zijn er allemaal deel van. We zijn er allemaal mee verbonden. Alles is er mee verbonden en er een deel van. Alles is dus één. Maar in deze geïncarneerde versie van de spirit is het alsof ik een wazige zonnebril op heb. We kunnen de spirit niet goed zien en daardoor denken we met z’n alle dat we niet allemaal het zelfde zijn, deel van dat ene. Als we die zonnebril nou eens af konden zetten dan zouden we wellicht beter kunnen zien hoe de wereld in elkaar steekt.

Er zit een lijntje tussen spirit en ziel. Op dat lijntje zitten verstoringen. Ik hoop dat dat het enige is wat deze zonnebril is. Want ik ben druk bezig dit lijntje schoon te poetsen. Op deze lijn zitten alleen verstoringen van vorige levens. Bij mij zijn het er 33 en het begint bij 3 levens geleden en het eindigd bij 146 levens geleden. Ik heb de lijst nu af gemaakt tot 62 levens geleden en daar zit een drempel bij stap 13 van de 33.

Hoe dit verder gaat weet ik nog niet. Het blijft een zoek tocht. Zodra ik weer meer gevonden heb vind je het hier op het blog.

One comment

  1. admin says:

    Het blijkt toch weer als een ui te zijn. Als je een laag hebt opgelost dan zit er toch weer een nieuwe onder. Maar het oplossen van deze ene laag gaf veel verlichtin, minder stres en lekkerder in m’n vel zitten. Ik ben benieuwd wat de volgende laag met zich mee brengt. De nieuwe laag zit overginds veel minder vol en is dus sneller op te lossen.

Leave a Reply