Een energetisch systeem overzicht

Het probleem met het energetische systeem van het lichaam is dat het zo complex is. Alles heeft met alles te maken. Het is als een pan vol spaghetti, als je aan één sliert trekt dan bewegen ze allemaal. Hoe breng je dat allemaal in kaart?

Om een simpel voorbeeld te noemen. Neem iemand met een blokkade op het derde chakra, dat is dus bijna iedereen in deze wereld. Nu kan het zijn dat de laatste blokkade die hij gekregen heeft op deze plaats op een feestje was. Er was een discussie en hij vond dat hij gelijk had en en ander vond van niet. En hij blijft  tot lang na dat feeste bedenken wat hij had kunnen zeggen om toch gelijk te krijgen. En wat levert het op … Een blokkade.

Nu kan je gewoon energie in de blokkade gieten en uitleggen dat hij zijn gelijk moet opgeven en dan lost de blokkade op. Maar wat gebeurd er op een volgend feestje? Waarom was juist dit zo’n zwak punt? Was het iets wat een patroon in de familie is? Waar zit het dan in de familie? Wie weet hebben vorige levens er nog wat mee te doen. En dan zijn er ook de blokkades op dat derde chakra die, op dit moment, nog verstopt zitten.

Het systeem gebruikt het verhaal van de bron van de eeuwige jeugd als basis. Daar is een verdieping uit gekomen die nu compleet lijkt te zijn.

Bij het optekenen wordt begonnen bij de Spirit. Dat is waar de ziel begon. Vandaar uit is er een verbinding met de ziel. De ziel is verbonden met het Lichaam (je weet wel dat din wat pijn doet als je er een spelt in prikt) , het Onbewuste, het Bewuste en het Energetisch lichaam (en daarmee bedoel ik dan ook alles wat energetisch is en in en om het lichaam zit). De verbindingen die hier uit komen zijn:

Systeem ziel1

  1. Spirit
  2. Spirit – Ziel
  3. Ziel
  4. Ziel – Onbewust
  5. Ziel – Bewust
  6. Ziel – Lichaam
  7. Ziel – Energetisch lichaam
  8. Onbewust
  9. Bewust
  10. Lichaam
  11. Energetich lichaam
  12. Onbewust – Bewust
  13. Onbewust – Lichaam
  14. Onbewust – Energetisch lichaam
  15. Bewust – Lichaam
  16. Bewust – Energetisch lichaam

Omdat de figuren erg complex worden als dit als geheel getekend wordt is dit gesplitst in twee figuren. Punt 1 tm 7 en punt 8 tm 16. Het geheel in een 3D model weergeven zou wel alle verbanden beter zichtbaar maken maar dat maakt de schematische weergave op papier weer onmogelijk. Daarom heb ik het hele systeem opgesplitst in 6 figuren en twee lijsten met voorgaande generaties.

Naas de ziel zijn er ook nog verbanden met Aarde, Wereld, Verleden, Vader, Moeder en de voorgaande generaties aan de vaderlijke en moederlijke kant.

Het geheel ziet er dan zo uit:

Enegetisch systeem overzicht

Nieuw in de figuur zijn Aarde, Wereld, Moeder, Verleden, Vader, Vorige generaties.

Alle figuren hebben een verbinding met:

  • E Energetisch
  • L Lichaam
  • O Onbewust
  • B Bewust

De getallen die hier ingevuld worden zijn niet Lichaam (of een van de anderen) maar de verbinding tussen Lichaam en Aarde (of Wereld, enz).

In het middelste figuur staan de verbindingen tussen Energetisch, Lichaam, Onbewust, Bewust.

De onderste tabel geeft voor elke voorgaande generatie hoeveel punten er zijn. Een punt is een gebeurtenis in het verleden. De gebeurtenis heeft een datum en een frequentie. De frequenties komen overeen met de frequenties van organen (en planeten). Natuurlijk komen er ook mixfrequnties voor. Eigenlijk zijn alle frequenties mixfrequenties want er speelt altijd meer.

Bij elk punt staat …/…/… Hier passen drie getallen in.

Het eerste getal gaat over punten die je eigenlijk al hebt verwerkt maar die nog groeven of gewoontes achtergelaten hebben. Je denkt dus dat je er mee klaar bent maar dat is nog niet zo. Dit is een geweldige valkuil, de denkt dat je iets hebt verwerkt maar het blijft terug komen, oftewel je had het nog niet helemaal verwerkt.

Het tweede getal staat voor de punten die je nog niet verwerkt hebt maar waar je je wel bewust van bent.

Het derde getal staat voor punten die je niet verwerkt hebt maar waar je je ook niet bewust van bent. Dit zou dus bij het eerdere voorbeeld dingen kunnen zijn die verstopt zitten in de familie of die je zelf zo ver hebt weg gestopt dat je ze niet meer kunt terug vinden.

Om meer duidelijkheid te geven zal ik een paar praktijkvoorbeelden geven.

Op mijn andere site verkoop ik amuletten (www.lifes-tree.nl). Die amuleten laat ik maken nadat ik ze eerst zelf heb gemaakt en getest. Dat zelf maken en testen gaat goed alleen het bestellen bij de fabriek vind ik heel moeilijk. Ik stel het steeds maar uit en schuif het op de lange baan. Er zit daar iets maar ik kom er niet uit. Dus dan maak ik er systeem analyse van. En daar kwam het volgende uit:

Case1

Tja dat ziet er nogsteeds heel ingewikkeld uit. Maar op het eerste gezicht kan je het volgende zien: Het heeft niets te maken met mijn verleden (in dit leven), mijn ouders of de daarvoor gelegen generaties en het heeft niets te doen met de wereld om mij heen (de relaties die ik met de werelde heb, en het heeft dus ook niets te maken met die fabrikant).

Waar scoort het hoog? In spirit 4/8/12 en dan die 12 is interessant want die is hellemaal onverwerkt en onbewust. De verbinding Ziel-Lichaam 7/8/13 en lichaam zelf 10/11/8.

Het deel spirit vertelt mij dat dit vooral iets is wat in vorige levens afspeelt.

Ziel

Ziel bevat verstoringen die direct met de ziel temaken hebben. Deze kunnen ook in vorige levens zitten.

Als de Verbinding met de aarde wordt verbeterd dan wordt de aarding beter. Als de verbinding met de spirit dan niet ook verbeterd wordt, dan wordt de persoon meer geaard terwijl de spirit verbindin constant blijft. Het wordt dan ervaren alsof de verbinding met de spirit slechter wordt.

Een disbalans in de verbindingen met de ziel geven disbalansen in de psyche. Dit kan verveldende vormen aannemen zoals oa  vervelende gedachtengang of erger. Afhankelijk van iemands geschiedenis.

Disbalans Ziel Energetisch: Onrust, ingewikkelde gevoelens

Disbalans Ziel Lichaam: Pijn in lichaam zoals in gewrichten door opgehoopte energie, vreet buien, gevoeligheid uit balans.

Disbalans Ziel Bewust: Diaree, onstabiele gedachten patronen.

Disbalans Ziel Onvewust: Chakra’s die helemaal open of dicht gaan.

In het plaatje ziel kan je ook zien of de verbinding tussen de ziel en de psyche en het lichaam in balans is. Onbewust-Ziel = 8/9/7  Lichaam-Ziel = 7/8/13 Bewust-Ziel = 3/11/7 Als je dat anders opschrijft krijg je:

Bewust verwerkt 8-7-3 :

Daar zit niet zo veel balans in. Hoe minder balans hoe groter het conflict. Het zelfde voor Bewust Onverwerkt 9-8-11 en Onbewust Onverwerkt 7-13-7 al is die toch meer in balans.

Het oplossen van punten in dit deel kan de energetische gevoeligheid aantasten en maken dat die gevoelens niet meer helemaal zuiver zijn. Ook kan er bij zware disbalans diaree of andere klachten ontstaan.

Dan het middelste figuur. De verhoudingen tussen Onbewust, Bewust, Lichaam en Energetisch.

Bewust

Bewust bevat verstoringen die temaken hebben met beslissingen die je gemaakt hebt over moeilijke periodes in je leven. Stel je hebt een moeilijke tijd achter de rug bij een werkgever. Dan kan je deze periode afgesloten hebben met een beslissing. “Ik ben klaar met dat werk bij … .” Daarmee neem je alle ervaringen en gebeurtenissen rond dat werk en stopt het in een schoenendoos. Je schuift hem onder het bed en denkt “Klaar daar hoef ik niet meer aan te denken”. Maar dat doe je wel. Echter met al je wil houd je de schoenendoos onder dat bed. Om hem daar te houden ontstaat er meestal een gewoonte. Dat is het type gewoonte waar je meestal niet blij van wordt. En het verborgen houden van de schoenendoos kost energie. Maar alles wat in de doos zit ruim je in je onderbewuste meestal wel op. Uiteindelijk ben je heel veel energie aan het stoppen in het verstoppen van een lege schoenendoos. En je neemt ook bewust afstand van dat deel van je leven, wat weer meer energie verlies oplevert.

Het oplossen van deze verstoringen levert meer energie op. Het lost de gewoontes op. En het geeft het gevoel van het hebben van een legere rugzak.

Onbewust

Onbewust bevat eigenlijk het zelfde als bewust alleen dan in een onbewuste staat. Het resultaat zijn trauma’s. Een trauma is een gebeurtenis die onwenselijk was. Je probeert deze gebeurtenis te verstoppen in je onderbewuste. Het effect is hetzelfde maar dan onderbewust.

Trauma’s zijn een geweldige bron van stres en het laat zich niet goed analyseren want het zit in het onderbewuste. Het oplossen van deze verstoringen geeft een geweldige stres reductie en veel minder emotionele uitbarstingen om geringe zaken. Na afloop zal je kunnen denken, “waarom maakte ik mij vroeger zo’n drukte over als mensen … deden?” Het maakt je een stuk meer relaxt.

Lichaam

Lichaam bevat onverwerkte blessures. Stel je loopt graag hard. En je belesseert je knie. Dan zou je gewoon door kunnen lopen door de pijn heen. Je lichaam slaat  dit op als een trauma. Een volgende keer zal je knie zwakker zijn dan verwacht en mogelijk wordt dit een trugkerend zwak punt ook al geef je je knie op een gegeven moment ruim de tijd om goed te genezen.

Het behandelen van deze verstoringen levert dus een lichaam op wat meer in balans is en wat sneller bij komt van blessures.

Energetisch

Energetisch bevat verstoringen die temaken hebben met het energetische lichaam. Dit kunnen verstoringen of ‘blokkades’ zijn in de grote chakra’s maar het lichaam heeft veel meer chakra’s dan alleen die. In de aura zitten ook nog tal van energie punten.

Energetische verstoringen maken dat de energie niet overal ongestoord kan komen. Het oplossen hier van maakt dat je heel veel lekkerder in je vel komt te zitten. Verder maakt het ongestoord stromen van kundalini energie mogelijk. Dit is noodzakelijk om ‘verlichting’ te bereiken.

Verbindingen:

De verbindingen tussen de hoofdpunten kunnen ook verstoringen bevatten. Deze hebben ook elk hun eigen functie.

Lichaam-Bewust

Hier vind je gewoontes en dingen die je niet mag van jezelf en dingen waarin je jezelf beperkt.

Lichaam-Onbewust

Hier zitten de dingen die je moet van jezelf. En we moeten van alles ook al hebben ze geen zin of zijn ze ondertussen nutteloos geworden. Je vind hier ook gevoelens van onvermogen.

Bewust-Onbewust

Hier vind je vooroordelen.

De verbindingen rond het energetische heb ik nog niet goed in kaart gebracht.

Dan zijn er nog de plaatjes: Aarde, Wereld, Verleden, Moeder, Vader. Deze hebben allemaal verbindingen met je Onbewuste, Bewuste, Lichaam en Energetisch. Het geeft aan hoe je op de Aarde staat, wat je verbindingen zijn met de Wereld, hoe je ankers naar het verleden vast zitten en de verbindingen met je ouders of opvoeders.

Dan is er nog de lijst met voorouders. Het geeft aan of het probleem ook bij de voorouders voor kwam en of het is doorgegeven. Dingen die je hier oplost los je ook op voor anderen die dezelfde voorouders delen. Je weet wel alles is één. De lijst met voorouders splits ik niet op in bewust, onbewust, enz en ook niet of het bewust verwerkt, enz is. Dat komt omdat ik hier alleen het patroon wil aangeven, waar het vandaan komt.

Behandeling:

Ok dan is er een mooi plaatje uit gekomen met daarin alle verbanden, 137 uitgependelde getallen. Maar hoe los je dat op? De lange weg is om bij elk punt de bijbehorende datum op te zoeken en dan liefde te geven aan alle betrokken personen in die situatie. Dat gaat erg lang duren maar het is heel degelijk en het lost alles op of beter gezecht het wist het compleet uit.

Maar wat veel sneller is is om te kijken hoe het kaartenhuis is opgebouwd. Dan kan je de kaarten die de fundatie vormen er uit trekken en dan stort het hele huis in. Hier komt een belangrijk deel energetisch inzicht bij kijken. Het is het bouwkundige inzicht in een energetisch huis.

Om het huis compleet af te breken kijk je eerst naar het Overwerkt Onbewuste deel. Dat is het stuk wat het diepste is weggestopt en dat deel wil je bewust maken zodat het opgelost kan worden. In het bovensaande voorbeeld waren er 8 frequenties (behandel punten) nodig om het geheel in te laten storten.

Het onbewuste wordt dan bewust. Het is heel fijn om dan een regeneratie 3 amulet te hebben die onder je hoodkussen ligt. Dan kan je de nieuwe delen in je bewuste extra snel oplossen met de meest uitgebreide en maffe dromen gewoon gedurende je slaap.

Het probleem voor mij was dat deze behandeling invloed had op mijn gevoeligheid. En daarmee was stap twee lastiger.

Om het onverwerkt bewuste huis te laten instorten had ik 5 frequenties nodig. En als laatste om het verwerkt bewuste huis in te laten storten had ik ook 5 frequenties nodig.

De periode tussen 2 delen kan van een paar dagen tot een maand zijn. Dat is afhankelijk van hoe snel een persoon dingen kan verwerken en hoe druk die persoon is. Ik heb alle tijd en doe dat dus in een paar dagen.

Nu heb ik natuurlijk nog niet verteld hoe je de frequneties vindt en wat die betekenen. De betekenis van de frequenties heb ik wel ergens maar die wil ik niet weten. Want die wetenschap geeft mijn ego de mogelijkheid om roet in het eten te gooien door het willen laten uitkomen van bekende frequenties.

Als er iemand is die hier, met mij, nader onderzoek naar wil doen of die dit wil omzetten naar een systeem wat ook bruikbaar is voor andere therapeuten? Dan ben ik daar zeker in geïnteresseerd. Dit systeem heeft namelijk veel potentie op allerhande problemen aan te pakken. Als je een probleem hebt wat je graag wilt uitdiepen op deze manier dan kun je bij mij terecht voor een consult. De kosten hiervoor heb ik altijd op Dana basis gedaan. Dat is een open gift, een bedrag wat in balans is naar jezelf en naar mij toe. Veel mensen vinden dit ingewikkeld. Het is een geweldige les om te kijken wat jij je eigen gezondheid waard vind. Als je op het minimum leeft mag je ook een appeltaart bakken. Denk niet “Ik vind mijn gezondheid van onschatbare waarde, dus ik kan het niet betalen.” In dat geval betaal je gewoon wat jij krijgt per uur of wat je bij een andere therapeut betaald of een appeltaart.

Leave a Reply