Energie Voelen

Veel mensen die mijn amuletten proberen willen ze ook kunnen voelen. Dat voelen is lang niet altijd zo gemakkelijk maar je kan het wel leren. Dit soort energie zijn we niet gewend en dus is het voelen ervan onbekend. Het zou best kunnen zijn dat je het dus wel voelt maar dat je het niet herkent.

Gisteren ging ik spontaan naar een tango concert van Trio Tangata die in werkelijkheid nu vanavond een duo waren. Het in de zaal zitten en het luisteren van muziek is anders dan thuis een cd spelen. Ook al is de installatie thuis nog zo goed. Thuis kan je voelen wat de muziek zelf met jou doet. In de zaal is er iets extra’s. Daar voel je de energie van de spelers. Zij stoppen hun hart in de muziek. Je kan hun emoties voelen die door de muziek bij jou komt. En dan zijn er ook de emoties die de mensen in de zaal hebben wat weer een extra dimensie geeft aan het geheel.

Het voelen van de amuletten heeft ook meerdere lagen. Om het te voelen neem je bijvoorbeeld de nierenergie amulet. Je gaat eerst ontspannen zitten en dan ga je voelen hoe je lichaam voelt. Begin bij je handen en loop langzaam je lichaam door tot je voeten en natuurlijk je hoofd niet vergeten. Dan pak je het amulet met de gouden kant naar boven in je hand en nu kijk je of je verschil merkt. Besteed er even tijd aan want soms duurt het even. Wissel van hand en doe het weer. Doe nu met beide handen en weer. 

De meeste mensen hebben een lage nierenergie en voelen deze amulet tintelen. Zelfs als je geen lage nierenergie hebt voel je hem tintelen want zo veel nierenergie heb je meestal niet in je merediaan zitten. Je zou een tinteling of warm worden kunnen ervaren beginnend bij je middelvinger zo je arm in. Je kan het dan op de inademing naar binnen zuigen en door je hele lichaam laten stromen.

Er is een speciaal amulet wat in de meeste mensen een reactie veroorzaakt. Het heet dan ook Tintel. Als je hem in de ene hand pakt begint de ene helft van je lichaam te tintelen en in je andere hand de andere helft van je lichaam. Het blijkt echter dat het niet bij iedereen precies zo werkt. Niet iedereen is het zelfde en andere mensen voelen er dan weer wat anders bij.

Maar tintelen is niet de enige manier om energie en deze amuletten te voelen. Bijvoorbeeld een amulet voor de hartchakra opent je hart. Je voelt dan meer emotie en vaak liefde voor jezelf en de mensen om je heen. Maar verdriet kan ook als je nog ergens vanbinnen verdriet hebt dan komt dat naar buiten.

Muziek heeft ook een energetische component en ook dat kan met een amulet worden opgeroepen. Hierbij kan je denken aan de Bolero die de energie van de kundalini door je rugengraat volgt. Of de Pachelbel die het hart opent. Wat dat betreft is het energetische voelen meer bekend maar herkennen we het niet als energetisch maar als, ‘Dat stuk raakt me zo’.

Het voelen van energie heeft verschillende lagen. De energie kan heel gericht zijn op één punt zoals de hart chakra. Dan is het mogelijk om die chakra oppervlakkig te raken maar ook diep. Het is ook mogelijk om maar één aspect te raken of alles van liefde voor jezelf, je lichaam en iedereen om je heen. Maar het blijkt dat er ook nog een dichtheid (Er is geen woord voor om dit te beschrijven) is en daarvan kan je alleen een bepaald gebied voelen. Dat gaat gepaard met hoe dicht, doorzichtig, je zelf bent. Je zou het misschien kunnen vergelijken met een toon, maar dat is het echt niet. Je kunt deze toon (dichtheid) horen (voelen) omdat je gehoor (gevoel) daar gevoelig voor is. Als de toon te hoog wordt dan kan je hem niet meer horen, en als de toon te laag wordt ook niet. Dit is goed te merken met de Life Flow Veel mensen kunnen deze schijf na een tijdje voelen. Als er twee of drie schijven op elkaar worden gelegd dan is het nog steeds goed te voelen. Als is, voor mij, twee schijven op elkaar het duidelijkst. Het is dus dan het midden van het frequentie gebied (dichtheid) van wat ik kan horen (voelen) en dus het duidelijkste. Bij vier schijven op elkaar kan ik het niet meer voelen, maar het uiteindelijke effect merk ik wel. In dit geval gebruik ik ze om een gekneusde rib sneller te genezen en pijn te stillen. Langzaam aan begin ik dit geluid (dichtheid) te kunnen horen (voelen). De vraag is of er dan andere dichtheden zijn die dan niet meer voelbaar zijn.

Komend jaar ga ik een workshop maken over het voelen van energie voor het Open Up festival. En daarnaast komt er dan ook nog eentje over het maken van energetische apparaatjes.

Leave a Reply