Loop maar naar binnen hoor …

Hoe zou het zijn als je geen voordeur zou hebben en geen hek om de tuin en eigenlijk ook geen deuren in je huis? Zou de postbode dan gewoon je slaapkamer binnen stappen met de vraag of je even wilt tekenen voor dat pakje?

Veel mensen hebben dit probleem. Dat wil niet zeggen dat ze werkelijk in een fysiek huis wonen zonder deuren maar dat ze hun grenzen niet goed of helemaal niet aangeven. Het kan dus ook zijn dat die postbode maar tot de slaapkamerdeur komt, maar dat is nogsteeds veel te ver. Want die postbode zou je het liefste niet verder hebben dan voor het hekje om de tuin. Daar zit de brievenbus en in dit geval ook een bel.

Er is echter nog een type grens die door de meeste mensen over het hoofd wordt gezien. En dat is je aura, je weet wel dat voor de meeste mensen onzichtbare veld wat iedereen heeft. Als je dat als grenswachter instelt dan werkt dat ook als grenswachter in de meer fysieke wereld van communicatie.

Dus hoe doe je dat? Dat kan je doen in een soort van geleide meditatie: Stel je een huis voor. Jou huis. Begin op de zolder, jou veilige plek. Dit is de plek waar je in princiepe niemand toe laat behalve de mensen die je het meeste vertrouwd. Het is helemaal zoals jij het wil en helemaal jou plek. Van daar uit is er een wenteltrap naar een lager gelegen verdieping. De wenteltrap eindigd in bij een deur. Stap door de deur en je komt in een fijne kamer. Hier is alles wat er nodig is om mensen te ontvangen. Je kan er lekker zitten en het is er fijn. Je kan er naar buiten kijken de tuin in. Er is hier een butler die de ruimte mooi schoon houdt en die je kan vragen wie er voor je is geweest. Als er mensen komen kan deze ook voor versnaperingen zorgen. Bij mij is het een grote bruine knuffelbeer die soms zomaar in een saaie butler veranderd, alles kan hier.

Loop door de voordeur naar buiten. Bij de voordeur is een knop. Als je die knop indrukt dan wordt je hele huis schoon gemaakt. Alles wat er niet hoort te zijn verdwijnt. je zou je kunnen voorstellen dat je hele huis vacuum gezogen wordt. Druk op de knop en je huis is schoon. Je bent nu in de tuin. Het is een fijne tuin, jou tuin. Om de tuin heen is een hek. In dat hek is een poort met een deur of hekje wat open kan. En bij die poort is een bel. Wandel naar die bel toe en druk op de knop om hem te laten bellen. Hoe klinkt die bel? Die bel heeft ook een gevoel ergens in je lichaam. Voel in je lichaam waar dat gevoel zit. Druk nogmaals op die bel en luister en voel weer hoe het klinkt en waar het zit. Doe dat nogmaals en nu weet je echt hoe het klinkt en waar het zit.

Doe het hek dicht en loop door de tuin. In de tuin zijn bewakers, dieren die je tuin van ongevraagde indringers beschermen. Je kan ook met ze praten en ze vragen wie er in de tuin of bij het hek geweest is. Wees lief voor ze want ze beschermen immers je huis en tuin. Loop door naar de voordeur. Ook daar zit weer een bel. Die bel klinkt en voelt anders dan de bel aan het hek. Druk op de knop van de bel en luister hoe deze klinkt en voel waar het gevoel zit. Herhaal dit een aantal maal tot dat je precies weet hoe het klinkt en waar het zit.

Ga je huis in. Loop naar de deur die voor de wenteltrap omhoog zit. Ook daar zit weer een bel. Ook nu weer luister je naar het geluid. Het is een veel mooier geluid dan de buiten bel. Voel ook weer waar het zit in je lichaam en herhaal het tot je precies weet hoe het klinkt en het voelt. Doe de deur open en ga naar je fijne plek. De deur gaat achter je vanzelf weer dicht (dat doen alle deuren hier).

Je gaat naar je fijne zolder en daar is een plek waar je lekker kunt zitten. Hier is een soort van afsands bediening om alle bellen in en om het huis te testen. Zo kan je voelen en horen hoe de bel is wanneer je hier bent. Begin bij de bel bij de poort. En voel en luister hoe die is als je hier bent. Doe dat een paar keer en doe het zelfde bij de voordeur en trap bel.

Je weet nu hoe alle bellen klinken en voelen. Als er een bel gaat hoef je niet meteen daar naartoe te rennen. Je kan de bel ook negeren en de persoon laten wachten of je kan de persoon wegsturen.Net wat jij wilt of nodig hebt.

Toen ik dit voor mezelf had opgezet bleek ook dat ik niet goed voor mijn aura had gezorgd. In de tuin bij de voordeur stond de hele tijd een klein mannetje wat in wit was gesluierd. Hij wilde graag guru zijn maar is het niet. En hij was dus al een deur te ver mijn gebied in gedrongen. Na wat gevraag wist ik wie het was en heb ik hem heen gestuurd. Hij is daarna nog even blijven hangen bij het tuin hekje maar is uiteindelijk opgekrast.

Af en toe staan er mensen bij het hek van de tuin. Als ze op de bel drukken ga ik kijken wat er is. Een keer was het een vriend. Toen ik later die vriend aan de telefoon had vertelde hij dat hij net op dat moment iets voor mij op de computer had gedaan. Een andere keer was het een vriendin die iets wilde op het gebied van healing. Dus heb ik gelijk dat gedaan wat ze nodig had. 

Het blijkt dat mensen als ze vluchtig aan iemand denken niet voor het hekje staan te bellen en als ze werkelijk wat willen dat ze dan bij het tuinhekje staan.

Leave a Reply