Chi geleiders

In de vorige post had ik het over geleiders. Hoe zit dat nou met geleiders voor Chi, wat werkt wel en wat niet?

Een geleider is heel gemakkelijk te testen met een pendel (als je daar bedreven mee bent natuurlijk). Uit je vingers komt energie en als je je pendel voor je vinger houd dan gaat ie (bij mij) rondjes draaien en hoe meer energie of hoe meer coherent de energie hoe groter de rondjes.

[Het is lastig om de juiste benaming te vinden voor allerlei zaken zoals de hoeveelheid chi. Is het wel een hoeveelheid? Kan het wel werkelijk uitgelegd worden op die manier? Chi heeft een bepaalde afstemming en daarin een bepaalde complexiteit en mogelijk ook een amplitude. In het begin had ik daar de eenheid J voor verzonnen. Omdat er geen standaard eenheid voor is die werkelijk goed beschreven is heb ik bedacht: hoeveel energie geeft mijn linker wijsvinger op een bepaalde datum in 2004 en dat is 1 J. Uiteindelijk werden de getallen zo groot dat ik het over kilo en mega en nog groter J moest gaan hebben. Het viel me ook op dat het op een gegeven moment ook niet meer meetbaar was omdat mijn afstemming er niet bij kon. Toen heb ik bedacht dat het niet om de hoeveelheid gaat maar om de afstemming en om de complexiteit en daar heb ik nog geen getallen systeem voor bedacht. Voor dit verhaaltje houd ik even het standaard denkraam aan van hoeveelheid en amplitude omdat we daar allemaal zo bekend mee zijn.]

Probeer het maar eens met een lucifer een stukje ijzerdraad een stukje koperdraad enz. Je ziet dan vanzelf wat de uitwerking is.

Goede geleiders zijn:

  1. koper
  2. Verguld koperdraad (hier gebeurd iets speciaals tussen de laag goud/koper wat dit de beste geleider maakt voor chi ongeacht de afstemming)
  3. goud (medium)
  4. platina
  5. verguld koperdraad (dit is de beste geleider die ik tot nu toe gevonden heb)
  6. zijde (de kleuren hebben invloed op de afstemming van de chi)
  7. kristalglas, gewoon glas is een isolator, wat soms ook heel handig is
  8. koolstof zoals gebruikt in weerstanden
  9. grafiet
  10. halfgeleider materiaal zoals transistoren en IC’s kunnen goed geleiden maar soms ook niet. Dat moet je dus testen.

Slechte geleiders zijn:

  1. RVS (niet magnetisch)
  2. zilver (dit kan heel goed dienen als ondergrond voor een sierraad)
  3. glas
  4. metaalfilm zoals gebruikt in weerstanden

(ik heb een paar jaar geleden een lijst gemaakt met alle metalen en veel legeringen en hun afstemming. Het schrift waar dat in staat heb ik niet bij me en deze informatie houden jullie van me tegoed. Als het er in september nog niet op staat mail me dan even of laat een comment hierover want dan ben ik het vergeten)

Een geleider laat energie door maar chi van buiten kan er gemakkelijk in en de chi die er in zit kan er gemakkelijk uit waaieren. Om dit te voorkomen kan je de geleider omwikkelen met een andere geleider (met de klok mee wikkelen). Je krijgt dan een soort van coaxkabel. Deze kabel filtert het signaal echter ook, de Yin component is de enige die door deze versie heen wil. Let bij het wikkelen op dat je het netjes doet en dat de draad die je wikkelt zichzelf niet kruist. Wat ook echt heel belangrijk is zijn jou gedachten op het moment dat je deze kabel maakt want die worden meegenomen in het signaal en als je een rot humeur had op het moment dat je de kabel maakte dan straalt je apparaat een rothumeur uit naast dat wat het nog meer zou moeten doen. Dat is de reden dat ik van plan ben een wikkel machine hiervoor te maken. Als kern gebruik ik verguld koperdraad en als wikkel materiaal ook verguld koperdraad  van 0.25mm.

 

 

Leave a Reply