De weg gevonden

Al jaren ben ik bezig om de weg naar huis te vinden. De weg naar het interne geluk de weg naar mezelf. 

En ook al een hele tijd denk ik dat de wereld heel simpel is. Als dingen niet heel simpel zijn dan klopt er iets niet. Dan is er een onderliggende waarheid die alles reduceert tot iets heel simpels. En zo blijkt het ook te zijn met de weg naar huis. De weg is zo simpel dat je hem niet kan begrijpen. Het is zo simpel dat als ik het aan je vertel dat je het niet zal geloven en zeer waarschijnlijk kiest voor een hele ingewikkelde uitleg. Want als het niet een heel dik boek is dan kan het niet waar zijn. 

Waarschijnlijk is het ook zo dat als je leest hoe het werkt dat je het dan niet kán snappen omdat je zelf de weg niet hebt gelopen.

Ieder mens probeert er het beste van te bakken zoals hij zijn leven leeft. Maar wat we telkens ook doen in onszelf voor de gek houden. Er zijn stukken in onszelf die er niet mogen zijn. Die stukken mogen er niet zijn omdat we geleerd hebben dat dat zo is. Je mag niet staand eten. Of je moet altijd netjes werken. Of je moet voldoende lichaamsbeweging krijgen. Of… Er is vanalles wat we moeten doen vanuit onze opvoeding en er is vanalles wat we niet mogen doen vanuit onze opvoeding. We zijn ook onze eigen rechter en executioner die onszelf straffen oplegt. Ieder mens doet het. En waarom? Omdat delen er niet mogen zijn. Die delen die er niet mogen zijn daar kunnen we niet van houden, want ze mogen er immers niet zijn. Als je nu gewoon dood leuk tegen jezelf zegt dat ze er wel mogen zijn, en dat ook doet. Dan blijkt plotseling dat je van die delen wel kunt houden. En als vanzelf houd je dan ook meer van de mensen om je heen. Want wie zijn dat nou allemaal? Ze zijn allemaal ‘jezelf’.

Dan is er nog een stukje van de puzzel. Dat is je zelfmanifestatie. Dat is datgene wat je kan doen in de wereld om je heen waar jij voor hier op aarde rondloopt. Veel mensen vinden het heel moeilijk om te vinden. Het is iets wat je doet met plezier én iets waar je goed in bent of talent voor hebt. Als je dát kan doen dan ga je fluitend door de dag heen. Als je je zelfmanifestatie gevonden hebt en je voert het uit dan gaat je zelfliefde en zelf acceptatie vanzelf ook omhoog.

Het resultaat is een opwaartse wind waarin elke dag beter is als de dag daarvoor. Heeeel simpel, en ongetwijfeld snap je er niks van. Is helemaal niet erg want je bent toch wel lief. 

Leave a Reply